Nincs több selfie bot Disneylandben

A mai naptól kitiltották a selfie botokat az amerikai Disneyland vidámparkokból.

selfie-bot-proda.jpg
A selfie botok használata korábban is tiltott volt már a vidámpark játékai használata közben, de biztonsági okokra hivatkozva mától már be sem lehet vinni a vidámpark területére a selfie botokat. Az amerikai megszorítást még a héten követi a párizsi és hongkongi vidámpark hasonló intézkedése.

Az eszközök használata ellen egyre több helyen lépnek fel, úgy mint az Apple éves WWDC konferenciáján vagy egyes futball meccseken és galériákban.

A selfie botokat minden esetben körültekintően és felelősséggel kell használjuk - nem ér meg egy jól sikerült selfie, egy esetleges balesetet. A selfie etikettről írtunk már korábbi cikkünkben, olvasd el azt is.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

A nagy magyar szelfi-szótár

iphone-6-selfie-camera-taptapflip-download.png

Szelfi: kép magadról

Melfi: kép magadról, és főhelyen a dekoltázsod van

Felfi: kép magadról, valahonan felülről (pl. idomított sirállyal): felfi (nem összekeverendő a pösze szelfivel)

Kellfi: muszáj egy képet csinálnod magadról, mert a netrandin kérik

Kelfi: kép magadról, de igazából káposzta vagy

Cselfi: kép magadról, de úgy, mintha más csinálta volna

Nyelfi: kép magadról, közben nekimész az oszlopnak, ami belveri a szádba a telefonod, ami ezután a gyomrodban köt ki

Petőfi: ha Segesváron nem látszol, vagy anyám tyúkját fotózod

Honfi: nemzeti lobogóval készült kép

Bánfi: egy kép magadról, és nagyon dús hajad van

Telfi: kép magadról a nagyfater piros tárcsázós telefonjával

Szelfa: kép magadról, és szent vagy

Szelfő: kép magadról egy forró kondérban

Szellő: kép magadról miközben vadászol

Szeldeszka: kép magadról, de nincs melled

Szeletel: kép magadról, de kiderül, hogy Volga és a Dnyeper közötti földrajzi terület

Delfi: önkép csonka vízi-emlőssel

Elfi: önkép Legolasról

Jelfi: önkép szemafórral

Velfi: valaki megkér, hogy szelfizhessen veled

Szelvény: önkép annak bizonyítására, hogy találatod volt a lottón

Szelindekbulldoggal készült kép

Szeldzsuk: ha török is van a képen

Szörfi: egy kép, amikor szörfözöl

Sörfi: egy kép amikor sört iszol

Shellfi: egy kép amikor tankolsz

Szelfiam: egy kép a fiaddal

Szelelfi: egy kép amikor defektet kaptál

Szelfhi: egy kép a görög haveroddal

Szelflinta: egy kép ha a vadnyugaton vagy

SzelfiZ: egy kép Zorróval

Szelfix: egy kép a gall haveroddal

sxhteyv.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Selfie etikett: avagy a selfizés íratlan szabályai

Kétféle ember létezik: aki készített már magáról szelfit, és aki nem vallja be.

A szelfizés, mint műfaj egy-két éve még sehol nem létezett, mára viszont a mindennapjaink elválaszthatatlan részévé vált. Mint fehér holló olyan ritka az, aki még soha életében nem használta arra az okostelefonját, hogy saját magáról képet készítsen vele. Csak az Instagramra közel 288 millió képet töltöttek fel a #selfie címkével ellátva, így bátran kijelenthetjük, lassan érdemes beszélni a hozzá tartozó íratlan szabályokról is, amiket érdemes betartani.


Szelfizz biztonságosan!

A legfontosabb, hogy szelfizés közben óvd magad és mások testi épségét és ne tégy kárt semmiben. Szelfizés közben minimum egy kezed és egy szemed foglalt, így az egyébként elég biztonságos helyek, helyzetek is neccessé válhatnak. Arra sem árt figyelni, hogy ha véletlenül elejted a mobilt, akkor csak fel kapnod a fűből, vagy például utána kell menned érte a Balaton fenekére.

selfie-bot-.jpg

Szelfizz konszolidáltan!

Tulajdonképpen minden fotóra igaz, de a szelfire különösen: ha nem szívesen mutatnád meg az anyukádnak vagy a főnöködnek, akkor jobb, ha kapásból törlöd. Az internet nem felejt. Egy évekkel korábban készített „szexi” szelfi a legrosszabbkor tud előbukkanni, és akkor már hiába magyarázkodsz, ugrott az előléptetés (rosszabb esetben a munkahely), vagy éppen pont ellenkezőleg, emiatt vesznek majd fel, de ott nem biztos, hogy akarsz dolgozni. Gondold meg, mit osztasz meg magadból.

selfie-bot---.jpg

Szelfizz tisztelettel!

Megfigyelted már, hogy egy szelfi botot sem látni a vasárnapi misén? Vannak helyek, amiket egyszerűen nem lehet összeegyeztetni a szelfi műfajával. Ez van. Mivel a szomorú szelfi paradox dolog, hagyd a zsebedben a mobilodat, ha mások tiszteletet vagy együttérzést várnak tőled és inkább rájuk figyelj magad helyett. Igen, még akkor is, ha nagyon unatkozol.

selfie-bot--.jpg

Szelfizz diszkréten!

Említettük már, hogy nem mindegy, mit osztasz meg magadról. Ugyanez vonatkozik másokra is: lehet, hogy a barátnőd este még vidáman pózol Veled, de másnap józanul már esze ágában sem lesz bevállalni a képet. Ha mást is szerepeltetsz a szelfiden, akkor az a minimum, hogy ezt tudatod vele. Az sem árt, ha megmutatod neki az elkészült képet és megkérdezed, hogy mehet-e a fészre. Lehet, hogy valaki furcsállja majd ezt az udvariaskodást, de hidd el, értékelni fogják a hozzáállásodat.

Szelfizz ízléssel!

Ha nem Te szeretnél lenni a legfrissebb vizuális hulladék a közösségi hálón, akkor jobb, ha ízléssel állítod össze a szelfidet. Korábban írtunk már róla, hogy mik a szelfizés legfontosabb szabályai, így most csak néhány szóban foglaljuk össze a lényeget: válassz egy megfelelő környezetet, ügyelj a külsődre és legyél természetes. Rossz hír: kacsaszáj kizárva.

A szelfidet több százan, esetleg több ezren láthatják majd. Ezt mindig gondold végig, és próbálj olyan tartalmat megosztani velük, ami feldobja és nem lehúzza a napjukat.

Szelfizz selfie bottal!

Addig nyújtózz, ameddig a karod bírja. Egy idő után viszont majd nem bírja. De sebaj, erre is van már megoldás. Manapság pár ezer forintból hozzájuthatsz már egy selfie bothoz, ami az igazán tökéletes szelfik titka. Így aztán olyan képeid lesznek, mintha egy fotós követné minden léptedet. Mindemellett a selfie bot használata során sem árt odafigyelni néhány apróságra. Ha szelfi botot használsz, igyekezz nem forgolódni vele, ha manőverezned kell, tartsd le vagy szorítsd magadhoz. Ügyelj arra, hogy mi van a szelfi bot környékén; aligha veszik majd jó néven, ha valakit, valamit leversz vele. Mielőtt selfie botot használsz, tájékozódj róla, hogy nem korlátozzák-e a hasznos kiegészítő használatát. A vörös szőnyegről például már kitiltották, így a celebek gyorsabban haladnak végig rivaldafényben.

selfie-bot.jpg

Nagyon úgy néz ki, hogy a szelfiben elsősorban nem is a műfaj, hanem a hozzá kapcsolódó viselkedésforma veri ki sokaknál a biztosítékot. Az alapvető szelfi illemszabályokat nem árt tehát figyelembe venni. Ezeknek a betartásával ugyanis a szelfi, ha nem is maradandó, de legalább vállalható műfaj lehet.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Emlékeztek Tom-ra a Myspace-ről?

Nem, NEM?? Najó akkor itt a fényképe:

0616-tom-anderson-myspace-friend-now-photos-768-launch-480w.jpg

Így azért már biztosan ismerős, Ő volt az, aki mindenkinek az ismerőse volt, manapság meg így néz ki:

0616-tom-anderson-myspace-friend-now-photos-768-reveal-480w.jpg

Tom Andreson a neve amúgy és akkor lett sokaknak a barátja, amikor co-founderként belépett a Myspace életébe. Az ott keresett pénzből azt írják, hogy "internetes vállalkozó" lett, jelenleg 60 millió dollárja van és amúgy odaát még a celeb státuszt is megkapta, Justin Timberlake-kel is üzletelt.

 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

A tökéletes selfie titka

Mikor láttál utoljára nagyon rossz szelfit? Ma? Tegnap? Segítünk, hogy a tiéd ne ilyen legyen!

Manapság rengeteg olyan holmi válik mindenki számára elérhetővé, ami évekkel ezelőtt csak egy szűk, tehetős réteg, vagy profi szakemberek kiváltsága volt. A kezdetekben a fényképezés egy drága és nehézkes művészet volt, amihez külön sátor járt. Manapság már nem lehet kapni mobilt fényképezőgép nélkül. Sok évvel ezelőtt a tévé és az újság mamut cégek privilégiuma volt, ma meg már van Youtube, Facebook, és negyed óra csinálni egy blogot a Wordpressen.

A média fogyasztása után már a média készítése is eljutott a tömegekhez, és mint a fogyasztásnál, úgy a másik oldalon is a többség a bulvárt választja. Ma már mindenki lehet Facebook-celeb, és ehhez a mobiljánál nem is kell több.

Persze túlzás lenne azt állítani, hogy a szelfi műfaja kizárólag ezt a célt szolgálja, de a helyzet az, hogy a közösségi oldalak tele vannak nagyon rossz szelfikkel, pedig ezt a műfajt igenis lehet jól és igényesen csinálni. Összegyűjtöttünk pár szempontot, amit ha betartasz, nemigen fogsz mellényúlni.

A technika

Ha mobillal próbálsz profi képet készíteni az nagyjából olyan, mint kemping bringával indulni a Tour de France-on: a siker nem garantált. Ja, hogy neked iPhone-od van? képzeld, egy átlagos kompakt gép azt is kenterbe veri.

 paul-maccartney.jpg

Ha fényképezel, akkor érdemes ehhez egy olyan eszközt használni, amit erre gyártottak, és nem egy olyat, ami mellesleg ilyen funkcióval is rendelkezik, mert tetszik vagy sem, egy vacak mobillal még a facebookon se leszel sztár. Persze nem kell mindjárt egy tükörreflexes gépért rohanni. Ma már a kicsi, kompakt eszközökkel is lehet egészen csinos képeket készíteni, és szükségmegoldásként elég sok profi használ iPhone-t, ha épp tényleg nincs más a keze ügyében. Emellett jól jöhet pár kiegészítő, például a szelfi bot mostanában nagyon népszerű.

Van rossz hír is: azzal, hogy elkattintottad a képet, nem vagy kész. Ha a Photoshopot profi modelleken is használják (rajtuk csak igazán…), Te miért hagynád ki? De hogyha a Photoshopot nem vágod, esetleg nem vagy számítógép közelében, akkor az Instagram is megteszi. Azért csak óvatosan az effektekkel!

A környezet

Hidd el, a fürdőben szelfizgetni nem menő. Már nagyon régen nem. A szelfinek ugyanis két része van: Te, meg minden más körülötted, és az utóbbi nagyon is számít. A lényeg, hogy legyél valahol, legyen valami körülötted, ezt hívják kontextusnak. A vacsorával szelfizők például ösztönösen ráéreztek erre, de a sor itt bőven nem ér véget: szelfizhetsz mindennel és mindenkivel aki, ami érdekes, vagy jól néz ki.

selfie-eurofighter.jpg

Ügyelj a kamera mögül, esetleg felülről jövő megvilágításra, keresd a lágy természetes fényt, haladók kifejezetten játszhatnak ezzel. Az is fontos, hogy megválogasd, mi és hogyan legyen a képen, amivel el is jutottunk a következő szemponthoz.

A kompozíció

Azt, hogy alulról nem fényképezünk, megkeressük az előnyösebb oldalunkat, és igyekszünk rendes testtartást felvenni, mindenki tudja. Az már nehezebb, hogy önmagadat harmonikusan illeszd be a képbe, vagyis hogy egy jó kompozíciót állíts össze.

8231142921_c5340e7756_z.jpg

Itt legfeljebb ökölszabályok vannak, például az egyharmad-kétharmad szabály: oszd fel a képet valamelyik irányba, és te legyél az egyharmadán, a háttér meg a kétharmadán, vagy fordítva. Ez az, ami kinyújtott kézzel már necces, itt jól jöhet a szelfi bot, esetleg valami más trükk.

A történet

2014-ben az ismert showműsor-vezető, Ellen DeGeneres felrakott magáról egy szelfit a Twitterre, amit néhány kollégája körében készített. A kép háttere teljesen homályos volt, a megvilágítás nem volt épp műtermi, és látszott, hogy agép nagyon küzd azért, hogy kihozzon valamit a fókusszal.

Egyetlen érdekessége volt a képnek: a 2014-es Oscar-gálán készült élőben, így Ellen-t csupa hollywoodi sztár vette körül. A kép akkora forgalmat generált, hogy összeomlott a Twitter.ellen-degeneres-selfie-vogue-3march14-twitter_b_1440x960.jpgMinden ember szereti a történeteket, szereti, ha valaminek története van. Itt persze nem az a tanulság, hogy csak az Oscar-gálán van értelme szelfizni, vagy hogy a szelfid mellé egy kisregényt kéne írnod. A lényeg az, hogy mindenki tudja valamihez kapcsolni a képedet, amiben egy-két sor képaláírás sokat segít.

Te

A szelfi központja mégiscsak maga a képalany, vagyis Te. Döntsd el, hogy mire vagy büszke, mit szeretnél megmutatni (ízléssel!). Válaszd ki, hogy az arcod melyik fele előnyösebb, és inkább azt fényképezd. Vegyél fel olyan testtartást, ami kidomborítja az előnyös testrészeidet, ugyanakkor természetesen hat. Itt megint jól jön a szelfi bot, mert a karod egy sokkal pihentebb, természetesebb tartásban lehet a segítségével. Kerüld a mesterségesnek ható pózokat és arckifejezéseket, hidd el, minél őszintébbnek tűnsz, annál erőteljesebb a kép.

cory_richards_explore_mm8141_004-2-349x400.jpg

A szelfi egy könnyű műfajnak tűnik, de nagyon nem az. Itt egy személyben és egy időben vagy a modell és a fotós, és egy rossz képre nem mentség, hogy rengeteg rossz szelfit lehet találni a neten. Ne Te legyél a sokadik ilyen, legyél Te az, aki kiválik a tömegből. Találj egy érdekes kompozíciót, keress egy jó megvilágítást, mutasd meg a legjobb oldalad. Jó fotózást!

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Facebook-út, Belgiumban!

Ez nem bicikliknek való, nem is hétköznapi járókelőknek, ez Facebookozóknak van!

text-walking-lane-belgium-880x586.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hal-buborék

Csak, hogy ők is tudjanak mivel játszani és nézelődni:

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Paks II vs. laptop

Olvasom a híreket és mondjuk titkos adatot tartalmazó laptopot nem hagyok autóban... de jó a vezető nem hibázott, viszont ez azért már elég erős sarkítás, olvasva a 444-en:

--------------

Nem hivatalosan úgy értesültünk, hogy az erős védelem a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha megfelelő kódkioldó külső eszköz és jelszó nélkül akarnák megnézni az adatokat az ellopott gépen, akkor az adatok azonnal törlődnek, a merevlemez újraformázza magát.

--------------

Olyan 20 dollárért már kapni programokat, ami a formázott merevlemezről visszahoz bármit és igen, tudok arról is, hogy van military grade formatting, de az több körben formatál és hosszú órákig tart, szóval ne sarkítsunk már, mert ez amit nyilatkoznak a PaksII részéről, az a hétköznapi ember számára történő magyarázat.

Arról nem is beszélve, hogy ha a laptop "titkos" hardverekkel rendelkezik, akkor miért nem beszélünk a GPS-ről vagy nyomkövetőről vagy esetleg minden elindításnál azonnal bejelentkezik, szóval már rég meg kellene legyen, vagy a fenti sajtüközleményben megint kamuznak, az adatok nem voltak titkosítottak, de valahogy meg kell magyarázni.

Ha én lennék az adat tulajdonosa, tuti, hogy követném a titkos adataimat, eszközeimet és nem hagynám, hogy csak úgy legyenek...

És akkor még arról nem is beszéltem, hogy ha hétköznapi tolvaj már rég eladta, amikor látta, hogy kérem a jelszót... 

laptop_security.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

De messze van karácsony... Wall-E legó!!!!!!

Ezt akkor most meg kell vegyem magamnak most, majd karácsonyra valamit mást kérek:

1294134001675789608.jpg

Bár csak decemberben jelenik meg és előreláthatólag 58 euróba kerül majd, najó addig keresek valami másik kockaságot.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Olyan meleg van, hogy ....

fnrwmot.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Samsung Galaxy S6 edge Transformers Edition

Nos ez a menő telefon, Transformers változat az amúgy is jó telefonból, vezetéknélküli töltővel, meg háttérképpel ami szerintem már természetes, unboxing porn videó:

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

A wifi feltölti a telefonod?

NEM, de a fényképezőt majdnem feltölti a teljesen hétköznapi wifi jel, ez azért nem semmi! 6 méteren belül egy kis fényképezőt úgy feltölt, hogy 35 percenként tudsz egy fényképet csinálni! Ez azért haladás! Egy fényképhez 10.4 mJ energia kell, ez az m itt nem mega, vagy millió, hanem mili, vagyis tíz a mínusz harmadikon, ha ezt 35 percre vonatkoztatjuk akkor 4.95 wattot kapunk a mínusz hatodikon. 

Egy telefonhoz mennyi watt kell? Legalább 1 watt, vagyis ha az előbb 35 perces töltés 5 watt a mínusz hatodikon, akkor számoljatok, hogy mennyi ideig is kellene tölteni egy mobilt ahhoz az 1 watthoz? Ez lenne a házifeladat.

Egyelőre még túl kevés energiákat ad a wifi, meg szabvány, országonként meg van, hogy mennyi energiával üzemelhet egy-egy router: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/wireless/wcs/3-2/configuration/guide/wcscfg32/wcscod.html

Mi lehet a jövő? Az, hogy nem csak a wifi, hanem egyéb sugárzásokból is venne fel a telefon energiát, de egyelőre a technológia még nem tart itt.

26848594-3d-render-of-a-snail-chatting-on-a-mobile-phone-stock-photo.jpg

Wired

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Mi lenne ha adnék egy oerot?

Kedves Oero!

Elindultál Magyarországon, egészen örülök, DE:

- Eddig is mindenhol lehetett kapni.... legfőképpen százforintos jellegű boltokban.

- Ha már kampány, akkor hol van a videó a Youtube-ról? 

- Hol van a rendes magyar oreo.hu?

- Hol van a Facebook oldal? https://www.facebook.com/oreo?fref=ts itt, de itt csak 1db poszt van magyarul és az is elég gyenge...

Kritizálok, de így kell elrontani egy kampányt, ill. kidobni a pénzt az ablakon, mert semmi közösségi média, semmi weboldal és így az emberek mit tudnak megosztani? 

De, hogy jót is mondjak, a reklámnak sokkal jobb a magyar énekese mint az angol, bár a végén a wonderfilled szót is le kellett volna fordítani, mert az egész világ a wonderfilled-ről beszél majd, mi meg nézzük, hogy akkor ez most egy új ízesítés vagy mifene?

Ha marketinget oktatnék, biztosan lenne esettanulmány ebből, hogyan kell valamit elrontani. 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

11 hasznos kütyü, amivel könnyedén átvészelheted a meleg nyári hónapokat

Fesztiválszezon, Balaton, tengerpart, hegyek, távoli városok – a nyár mindenkinek mást jelent. Mégis van néhány holmi, ami helyszíntől függetlenül jól jöhet.

 Ahogy lassan kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, az ember a monitor helyett egyre-másra inkább az ablakot bámulja. Csakhogy amint eljön a várva-várt szabadság ideje, és kiszakadunk a megszokott környezetünkből, egy sor olyan kihívással találjuk szembe magunkat, ami addig nem jelentett gondot. Ezért összegyűjtöttük azokat a kütyüket, amik áthidalják ezeket a helyzeteket és segítenek élvezni a nyaralást.

 1. Power Bank

Szelfizgetnél a fesztiválon? Kár, hogy tegnap csutkára lemerült a telód. A fali dugaljzat nem is olyan magától értetődő műtárgy, ha az ember kilép a nagyvilágba, anélkül meg egy okostelefon sem húzza sokáig. Ma már szerencsére egy cigisdoboznyi méretű tárggyal megtöbbszörözheted a telefonod élettartamát, ráadásul elérhető áron. Ez például egy kipróbált hordozható külső akkumulátor.

177.jpg

 1. Selfie bot

Ha már szó esett a szelfizgetésről, a selfie bot - nehezen érthető létjogosultsága ellenére - alighanem az idei nyár slágere lesz. Ha van egy a közeledben, kérd kölcsön, talán Te is hívő leszel.

stick_phone_fekete.jpg

 1. E-book

Hosszú utakra mindig jól jön valami olvasnivaló. A könyv viszont nagy, nehéz, és olvasáson kívül legföljebb ajtótámasznak való, ami nem teszi ideális társsá az utazás során. Erre való az e-könyv: egy könyvtárat tudsz vele eltárolni egy füzetnyi méretben és legalább egy hétig olvashatod egyetlen feltöltéssel.

amazon-kindle-31.jpg

 1. Bluetooth hangszóró

Nyár délután egy tóparti piknikkel nehéz mellényúlni. De ahelyett, hogy zene gyanánt a hónod alá csapsz egy hi-fit meg egy aggregátort, van praktikusabb megoldás is: a bluetooth hangszóró már bőven nem science fiction. Nem kell kábellel szöszölni, csak előhúzod a táskából, csatlakoztatod, és már szól is a háttérzene.

15-half-height-gold.jpg

 1. Mobil rovarriasztó

Ha már a tóparton vagyunk, az analóg szúnyogirtás (értsd: csapkodás) elég elavult és hatékonytalan módszer. Ha egynél több nyári estét szeretnél idén a szabadban tölteni, érdemes megfontolni egy mobil rovarriasztó beszerzését, hogy a helyi fauna helyett a többiekkel tudj foglalkozni.

 1. Függőágy

Ugyan nem tartozik szorosan a kütyü kategóriába, de a függőágy a sátor alternatívájaként kifejezetten hasznos társ idegenben. A sátorral ellentétben öt perc felállítani, és (a sátorral ellentétben) egy üveg vodka után is nehéz kárt tenni benne a fesztiváli éjszakában. Emellett egy kis gyakorlattal belemászni és benne maradni sem kunszt és ha elcsomagolod, akkor a kisebb darabok elférnek egy táskazsebben.

fuggoagy.jpg

 1. Napelemes töltő

Hosszabb túrákon előfordul, hogy egyszerűen muszáj használni a GPS-t, vagy egy akkus lámpát, esetleg más elektromos kütyüt, de nincs az az erőforrás, ami kibírná a kirándulás végéig. Erre kínál megoldást egy hordozható napelemes töltő, ami a saját akkujával tartja életben az eszközünket, a napelemmel meg a saját akkuját.

418731_bb_00_fb_eps_250.jpg

 1. Borhűtő

Ha a fröccs mellett a bort is szereted, biztosan nem mindegy, hogyan öntik a poharadba, főleg, hogy milyen hőmérsékleten. Magyarországon szerencsére Dunát lehetne rekeszteni a bor élvezetét szolgáló kiegészítőkkel, amik között a dugóhúzó után egy rendes borhűtő lehet a kirándulás legfontosabb kelléke. Maga a bor után, persze.

borhuto.jpg

 1. MP3-lejátszó

Minek külön MP3-lejátszó, ha úgyis benne van a mobilban, nem igaz? Nem egészen: a lejátszó olyan helyekre való, ahova a mobilodat nem szívesen vinnéd magaddal, de a zenédet igen. Úszni, evezni, bringán zúzósabb hegyi szakaszokra létezik lejátszó már pár ezer forintostól a víz-ütés-porálló sok tízezres kategóriáig. Válassz egy Neked valót. 

 1. Sportkamera

Szóval komolyan szeretnéd elmesélni, hogy hogyan jöttél le arról a szikláról a hosszú hétvégén? Egy sportkamerát némi barkácsolással szinte bármihez hozzá lehet rögzíteni, hogy aztán az első székből élhesse át az ember a legutóbbi csapatást, és utóbb ne csak a leírásodra kelljen hagyatkozni. A kínálat itt is széles. Az etalon persze a GoPro széria, de ennél olcsóbban is megúszhatjuk a sportkamera vásárlást, ha nem tervezzük extrém körülmények között használni a kütyünket.

lampa.jpg

 1. Multitool

A multitool akkor jön jól, ha a semmi közepén hagy ott valamelyik felszerelésed. A segítségével viszonylag könnyen összetákolhatod a meghibásodott holmit annyira, hogy kibírja a civilizációig. Persze nem kell mindjárt egy fullextrás Leatherman-ért rohanni, már egy nagyságrenddel olcsóbban is használható darabokat lehet kapni, ami akár a tárcádban is elfér.

multitool.jpg

Ha tetszett a cikk, akkor ne felejtsd el megosztani az ismerőseiddel!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Mercedes akkumulátor

Mit nekünk Tesla akksi, van itt Mercedes változat is, szerintem ez utóbbi jobban is néz ki:

mercedes-benz-energy-cell.jpg

Ez is moduláris, 2.5 kWh-tól egészen 20 kWh-ig lehet bővíteni, az ára nem ismert és szeptemberben már szállítják is, amíg a Teslát csak 2016 közepén.

Engadget

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Szex a holdköveken: megfizethetetlen!

NASA gyakornokság: sok év tanulás

Holdkövek ellopása: 1 nap

Holdkövek eladása: 2-3 nap

Büntetés: 100 hónap

Szex a höldköveken: megfizethetetlen!

moonrocks-02.jpg

Igen, egy srác ellopott 7.71 kg holdkövet még 2002-ben, amikor NASA gyakornok volt, szexelt rajtuk a barátnőjével és aztán eladta őket, persze el is kapták és 100 hónap börtön jár érte...

Boing

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Apple árengedmény: cáfolva!

A Facebookon terjed a hír, ha valaki bedob valami terméket a kosárba az apple.com-on és vár, akkor pár nap, hét múlva automatikusan kap árengedményt. 

Nos ez megint egy álhír, amiről el lehet olvasni ugyan, hogy az, mert a régi vásárlók igazolják, ez régen működött, de ma már nem megy.

Gondoltam kipróbálom, bedobtam egy iPhone 6-ot, egy Apple TV-t és pár csatlakozót, nos, nem jött árengedmény, ennek már 2 hete és nem kaptam árengedményt, sőt, ki is ürítették a kosaramat:

no-rebate.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Magyarok találták fel a szelfibotot is!

1653778_839363599474625_6734196236057377623_n-2.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

KOCKAmacskák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

A 9 legrosszabb logó

10ad9.jpg

26783-1cu40ko.jpg

26783-3psx9k.gif

26783-1m89o1l.png

26783-1rkjziq.jpg

26783-1xq6hei.jpg

26783-cieyqm.jpg

26783-fjm5wb.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Egy kocka kalandjai. Megosztani valód van? Írj emailt, küldj érdekes dolgokat, spamet is várunk! :) email: kockablog@gmail.com

Proda

Hirdetés

Címkék

101 (17) 3d (5) 7 (5) 8 (11) 8.1 (5) adatvédelem (9) adobe (10) adóbevallás (5) adsense (31) adwords (11) akkumulátor (5) alkalmazás (54) amazon (16) analytics (13) android (93) apeh (14) app (15) apple (55) asus (6) baja ferenc (17) bank (15) bankkártya (5) billentyűzet (8) bithumen (5) biztonság (22) blackberry (6) blog (23) bloghu (8) böngésző (20) brand (8) captcha (10) chat (6) chrome (47) cib (8) css (5) dell (5) design (10) digg (5) divat (15) docs (26) domain (26) doodle (5) dr dedinszky ferenc (5) ebay (35) elektronikus ügyintézés (6) elnökválasztás (11) email (16) ennyike (7) érdekesség (174) excel (5) e kormányzat (10) facebook (126) fényképezés (6) firefox (20) flash (7) flickr (19) fotó (5) freemail (12) galaxy (32) geek (44) gmail (89) goldenblog (5) Google (10) google (629) google apps (5) google maps (7) grafika (7) hack (17) hacker (8) halloween (5) hálózat (6) hardware (11) hasznos (6) hiba (10) hitelkártya (5) hogyan (25) hotmail (6) howto (6) hp (6) htc (10) humor (147) ibm (16) igoogle (6) index (5) index.hu (7) infografika (16) informatika (7) ingyen (12) instagram (11) internet (256) ios (5) ipad (30) iphone (63) iphone 4 (5) iwiw (21) japán (5) játék (42) java (6) jelszó (7) kacat (8) kép (19) keresés (12) kereső (40) kickstarter (7) kindle (6) kocka (15) könyv (8) könyvolvasó (7) kopint datorg (8) kormányzat (5) kormányzati portál (32) közösségi (9) közösségi háló (7) központi rendszer (9) labs (5) laptop (10) lhc (5) like (5) link (159) linux (41) logo (8) loolek (96) lumia (8) mac (7) magyar (19) magyarország (14) magyarország.hu (39) magyarorszag.hu (14) mail (5) mailbox (8) mailbox.hu (5) maps (121) marketing (25) máv (7) microsoft (125) mini (5) mobil (55) mobile (6) mobilinternet (7) motorola (5) mozi (5) msn (8) múlt (9) myspace (19) mysql (7) nasa (6) nemzeti digitális közmű (10) network (6) nexus (13) nokia (18) Nokia (6) office (10) offline (5) okostelefon (11) olimpia (10) olvasói levél (5) opensocial (7) opera (13) otp (5) paypal (17) pdf (6) photoshop (13) php (5) play (7) plus (5) politika (7) posta (6) programozás (13) reader (13) reklám (37) retro (13) router (8) röviden (6) rss (8) rtl klub (5) sablon (5) sajtóközlemény (23) samsung (53) Samsung (12) SAP (12) search (10) selfie (5) skype (6) sms (14) social (8) sony (8) spam (35) statisztika (71) steindani (88) steve (6) streetview (57) support (5) surface (7) számítógép (7) szavazás (10) t-mobile (5) tab (6) tablet (25) tárhely (7) telefon (34) Telenor (5) telenor (13) térkép (5) teszt (37) tok (7) torrent (18) touch (5) translate (6) tűzfal (7) tv2 (8) twitter (53) t mobile (16) ügyfélkapu (63) ügyfélkapu 2 (23) vélemény (89) vicc (15) video (9) videó (29) világválság (8) vírus (9) vista (7) vodafone (12) wave (5) web (13) webmasters (5) weboldal (5) wifi (10) wikipedia (11) win8 (11) windows (51) wordpress (7) yahoo (63) youtube (52) zene (20)

Stat

 Google PageRank module - CamelPark SEO centrum

Blogajánló

Címke feed