(h)ello, pár gondolat

Mindenki ott akar lenni az ello-n, írnak jókat, írnak rosszakat, bár inkább utóbbi vélemények vannak, mert egy szar, stb. Nekik azért összefoglalnék pár dolgot:

- BÉTA érted BÉTA, BÉTA! Ez egy fejlesztés alatt lévő közösségi háló, ne akard már összehasonlítani a Facebookkal, iWiW-vel vagy akármi mással, mert nem lehet, ezt 1 éve fejlesztik, a Facebookot meg 10 éve (2004 február 4.-én kezdte meg a működését). 

- Azért mindenki elmondja, hogy mennyire szar, de mégis ott akar lenni... Nekem pl. nem kell egy sokadik közösségi háló, de mégis lefoglaltam a usernevemet, mert kell, nem később akarok felébredni, hogy majd a nevem mögé odaírjam faszagyerek51.

- A legfontosabb: nekem bejön ez a minimalista stílus, kicsit többet mondanak el az emberek magukról, vegyétek észre, a Facebookon korlátozod ki lásson és mit, az ello-n meg (eddig) bátran kiírják magukról az emberek, hogy hustler, vagy codeer ninja, és ez jó, nyitottságot sugall és ha így is marad akkor azért jobb lehet mint a Facebook.

- Nem kell félnie a Facebooknak? Biztos? Nincs pagerankje az ellonak, de az Alexa már ad statisztikát és a 7915. oldal a világon, de lehet mire leírom ezt a posztot, addigra előrébb ugrik. Oké a Facebook a második leglátogatottabb oldal, de azért a felső tízezerbe bekerült az ello, kb. 1 hónap alatt, nem rossz, mutasson fel bárki egy ilyen oldalt ami ennyire kilőtt mint egy rakéta.

- Nincs reklám, de majd lesz, ezt mondják akik megint csak támadják. Szerintem lesz reklám, de ha az ello kreatív oldalát nézem, valahogy meg fogják oldani az "okosreklámot", vagyis valahogy máshogy reklámoznak majd, mint az eddigi elterjedt kampányok. 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

„Digitális Esély 2014” – Pályázat szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását támogató alapítványok, gyermekotthonok számára

„Digitális Esély 2014” címmel közös pályázatot hirdetett a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég. A pályázatra hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatásával foglalkozó civil szervezetek jelentkezését várják.

A „Digitális Esély 2014” pályázaton összesen hatmillió forint érhető el, amely a tervek szerint tíz hazai, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet munkáját támogatja. Két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a hat-tíz év közötti, másrészt a tizenegy-tizennégy év közötti szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlőségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni.
A pályázatok beadási határideje 2014. szeptember 30.

A „Digitális Esély 2014” pályázat indulását Bódi Gábor, az NHIT elnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. vezetője közösen jelentette be az üzleti szoftvercég éves konferenciáján, hétfőn, Siófokon.

„Az infokommunikáció az élet minden területén jelen van, legyen szó iparról, mezőgazdaságról, a szolgáltató szektorról, valamint a közigazgatásról, így a digitális írástudás egyre nagyobb jelentőséggel bír” - mondta Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke. „Ezért fontos, hogy a jövő generációi számára olyan újabb lehetőségek nyíljanak meg, amelyek tovább növelik digitális esélyegyenlőségüket, ezzel hozzájárulva az információs társadalom megerősödéséhez, és hazánk versenyképességének javításához. A kormány javaslattevő szerveként ezért örömmel állunk e kezdeményezés mellé”- fogalmazott.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője szerint az informatikai oktatás ösztönzése elősegíti a helyi közösségek fejlődését, a társadalomban való jobb boldogulást, mely mindenki közös érdeke.

A pályázatról bővebb információk a www.nhit.hu/digitalisesely2014 oldalon olvashatók.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

NAV a legjobb vírusirtó!

Most akkor megvédem a NAV-ot és az ott dolgozók legyenek büszkék magukra, megvédik a magyar netezőket a vírusoktól, de tényleg. Felmegy az emberfia a pornóoldalakra, ahol mindenféle dolog felugrik... :) és a másik ablakban be se töltődik mondjuk a bet365 és társai, nincs kártevő, nincs vírus, tiszta pornó van csak, nem kell aggódni más miatt, lehet Lisa Ann melleire koncentrálni). Igazán letilthatnák a valóban kártékony oldalakat is és ez lenne a Nemzeti Vírusirtó, az adónkból alanyi jogon meglenne az egész, nem kellene költeni vírusirtóra meg tűzfalra, stb. nav.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

JIAKE phones - Jiake I9500W and Jiake N900w

Jiake is a leading Chinese telecommunications company owning an independent Smartphone factory and the Jiake brand of smartphones. Jiake are dedicated to provide the best service to all their customers across the globe. Their factory is research intensive to be in line with their mission to provide the best solutions for the needs of their customers. Jiake range of products helps project this proposition better as they are tailored to specifically satisfy consumer choice and conform toconsumer behaviour. It is little wonder that more and more customers across the globe are identifying themselves with Jiake. All their production activities are geared towards delivering products that best meets consumer expectations, and that’s how they have achieved penetrating a crowded smartphone market, winning consumer attention and support along the way.

jiake1.jpg

Gearbest.com is happy to be associated with Jiake in their mission to provide quality services and products at the most reasonable prices. There are a vast variety of Jiake brand phones available at Gearbest.com at the cheapest rate in the market. Customers can choose from among the beautiful designs of Jiake brand smartphones that are available in different colours. At Gearbest.com, you are able acquire any of Jiake’s top performing smartphone with excellent screen display, all at a very affordable rate. Jiake brand smartphones makes your heart and mind reverberate with joy knowing that you got the kind of gadget you needed, and at the best price thinkable.

Jiake brand smartphones include;

jiake2.jpg

Jiake I9500W

Jiake I9500W is a 3G phablet with a 5.0 inch WVGA screen display to ensure that your gaming and video watching experience is comfortable and as entertaining as you envision. The smartphone is unlocked for worldwide use to keep you connected to the rest of the world from wherever you are. I9500W is powered by Media Tek’s MTK6582 quad core processor clocked at 1.3GHz and runs the Android 4.2 OS smoothly and sleekly. It has 1GB RAM and 4GB internal memory which is sufficient for most gaming and media playing needs for all users. The phone’s dual cameras presents the best way to record all the amazing moments in your life either with the front camera or with the rear camera.

jiake3.jpg

Jiake N900W

The Jiake N900W is another exciting phablet by Jiake. Consumers who have used their products are comfortable with all Jiake products because Jiake never disappoint. Jiake N900W is presented with a huge 5.5 inch qHDscreen display which is wide for comfortable viewing with excellent clarity in images and movies, and caters for the heavy smartphone users. It is a 3G, dual cameras smartphone powered by the MTK6582 quad core processor at 1.3GHz. The processor, 1GB RAM and 4GB ROM makes for a fluid, slick and smooth operation of the Android 4.2 Jelly Bean OS that runs Jiake N900W.

Visit Gearbest.com for your favourite smartphones with all your preferred features and specifications. Regardless of your budget, you are bound to find an exciting offer at Gearbest.com. Jiake and Gearbest.comare dedicated to fulfilling customer needs and preferences at all budget levels.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

HVG tech rovat: vigyázat vírus!

Már írtam nekik emailt, de nincs mese, fel kell hívnom az emberek figyelmét arra, hogy:

A HVG által ajánlott programokat nézzék meg vírusirtóval, mert a cikkírók nem ellenőrzik! 

Itt a legfrissebb ajánlatuk, a "Egyszerűen és hatékonyan szabadíthat fel sok helyet a merevlemezén", amit ma 2014. június 30. 10:10-kor élesítettek és okosságról van szó, nem is támadni akarom őket, de azért a szerkesztők megnézhetnék, hogy van-e benne vírus, mielőtt az emberek százainak, ezreinek kirakják a Facebookra. 

http://hvg.hu/tudomany/20140630_Egyszeruen_es_hatekonyan_szabadithat_fel

Itt a Facebook link:

https://www.facebook.com/hvg.tech

és itt van a Virustotal link is a benne lévő vírusokról: 

https://www.virustotal.com/en/file/6431d3929146c935f059d4bffb69dcadb41250313954ec7f0a648f1e11270db2/analysis/1404130604/

De nem csak ebben az egy programban van vírus amit ajánlanak, van még, kezdésnek itt van pár link, amelyikben mindegyikben van valami kártevő:

http://hvg.hu/tudomany/A_het_Windows_alkalmazasa_PixBuilder__villa_7NMQ01
http://hvg.hu/tudomany/20130529_Igy_keszithet_profi_DVDt_avi_fajljaibol
http://hvg.hu/tudomany/20120812_hangszerkesztok

Ez utóbbinál a Free Audio Editort vizsgáltam és itt van a Virustotal link, hogy van benne valami:

https://www.virustotal.com/en/file/8f04e3cd9a9acedf531ad94ce595323e39d20baf858508228e44a383d9f3331c/analysis/1404131229/

és itt a NOD32-ESET talált vírust, ami nem egy sokadik kicsi vírusirtó... szóval hajrá HVG, de végezzetek jobb munkát.

Több ajánlott programot nem vizsgáltam, mert nem ez a munkám (de ha akarjátok kedves HVG szívesen segítek), de ha már 4db programban van vírus, akkor a többiben is elképzelhető, hogy van.

Tévedés ne essék, nem támadni akarom őket, becsülendő amit a HVG-nél végeznek, mert kevés ilyen programajánló van, de azért lehetnének körültekintőbbek is, mielőtt ajánlanak valami programot. Mint tudjuk, egy vírusirtó nem vírusirtó és sosem lehet teljes biztonság, de akkor sem kellene olyat ajánlani amiben van valami gyanús. 

Persze elképzelhető, hogy valahol a HVG oldalon el van rejtve valami kisbetűs rész, amiben az áll, ezeket a programokat a saját felelősségedre próbálod ki és a HVG nem vállal felelősséget, de ez mindegy, a hozzáállás a lényeg és az, hogy a saját olvasóinkat nem verjük át. A kisbetűkkel meg a jogászok foglalkozzanak....

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Új Android vírus fenyeget!

Az Android felhasználók sincsenek biztonságban, ha nem védekeznek a számítógépes vírusok ellen.  Az ESET mérnökei fedezték fel azt az új kártevőt, amely az eddigi legnagyobb veszélyt jelenti a mobilkészülékeken tárolt adatainkra. 

A vírust Simplocker-nek nevezték el, utalva annak működési elvére, hiszen titkosítja és túszul ejti a mobilon tárolt összes adatot. 

Megszokhattuk, hogy a számítógépes vírusok egyetlen célja a károkozás, jelen esetben viszont „váltságdíjat” követelnek a titkosítás feloldásáért. Persze nagy valószínűséggel fizetés után sem történik helyreállítás. 

A mostani Simplocker kártevő nem a földből nőtt ki. Már egy évvel ezelőtt megjelent olyan fake antivírus program, ami kapcsolatba hozható a mostani támadással. Majd a közelmúltban megjelent egy másik olyan androidos police zsarolóprogram, amely ransomware alapokra épült. 

Az új zsarolóprogram, a Simplocker viszont lehetőséget nyújt az adatok elkódolására is, ezáltal komolyabb arzenált adva a bűnözők kezébe. 

Az Android/Simplocker működési elve négylépcsős:

  • a trójai vírus települ az eszközre,
  • beolvassa a teljes SD kártyát,
  • titkosítja az adatokat,
  • váltságdíj fizetése után feloldja a titkosítást.

A negyedik lépésben nem lehetünk biztosak, semmi sem garantálja, hogy fizetés után megtörténik az adatok visszaállítása. 

Amennyiben úgy döntenénk, hogy kifizetjük a 250 ukrán hrivnyát kitevő váltságdíjat (nagyjából 5000 Ft), az esetben a MoneXy szolgáltatást kell használnunk, ahol az utalás útvonalának követése sokkal nehezebb. A fizetés után elméletileg a telefonunk a Command & Control szerver válaszára vár, majd a parancs megérkezését követően automatikusan megtörténik a feloldás. 

android-security-h.jpg

A veszély valós, ugyanis a malware sajnos tényleg képes titkosítani a megtámadott felhasználó fájljait, pontosabban a következő kiterjesztéssel rendelkezőket: jpeg, jpg, png, bmp, gif, pdf, doc, docx, txt, avi, mkv, 3gp, mp4. 

A kártevő működési elve teljesen új, illetve továbbfejlesztett változat. Komoly problémát okozhat, hogy amennyiben nem tudjuk megszerezni a titkosítás feloldásához szükséges kulcsot, az adataink véglegesen elveszhetnek. 

A szakemberek természetesen nem javasolják a fizetést. Egyrészt semmi sem garantálja, hogy a helyreállítás megtörténik, másrészt pedig engedve a zsarolásnak a bűnözőket támogatnánk. 

Mit lehet tenni? 

Szenteljünk több figyelmet a megelőzésre, telepítsünk célzottan Androidra készített biztonsági szoftvert, időnként készítsünk biztonsági másolatokat a személyes fájljainkról, valamint lehetőségünk szerint vegyünk részt olyan képzéseken és programokon, amelyek az Androidos felhasználók számára készültek.

android_virus_640_contentfullwidth.jpg

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Ki ellen védekezzünk?

De mégis ki ellen védjük a gépünket? Tolvaj, hacker, nemzetbiztonság, vírusok, hallgatók? Fel sem lehet sorolni hirtelen mennyi embernek, szervnek áll érdekében a Te gépedbe bemászni? Érdemes-e védekezni egyáltalán? Nem tudok erre tisztán igent mondani. Most tiltotta be Kína a Win8-akat a hivatali gépeket, de ne használj már WinXP-t mert az elavult, ugyanakkor ott van a csomó Linux és BSD ami biztonságosabb, de ha nem hozzáértő állítja be, ott is ugyanolyan veszélyben vagyunk. 

De kérdés, a mai világban a gépünket kell megvédeni, vagy inkább az adatainkat? Nézzétek meg, a bankok már sms és mindenféle azonosítást kitalálnak, nem bíznak az ügyfél gépében. A Tresorit a felhőt titkosítja, a böngésző a kapcsolatot és sok-sok példát lehetne hozni mindegyik oldalról, a kérdés vajon hogyan és ki ellen kell védekezni? Mert ha felrakunk 3db vírusirtót attól még ott vannak a profi hackerek vagy a nemzetbiztonság, akik még mindig be tudnak mászni, akkor mi értelme van az egésznek? Persze most mosolyognak a profi hackerek és a nemzetbiztonság, hogy azt hisszük róluk, mindenre képesek, nem tudhatjuk, lehet, hogy blöff az egész úgy ahogy van. 

Potenciális veszélyben vagyunk, a tolvaj a gépedet akarja fizikailag, a hacker csak szórakozik, a nemzetbiztonság adatokat gyűjti, a vírusok a jelszavaidat akarják, a hallgatók a következő vizsgalapot, a szomszéd hacker palánta a pornóképeidet, aztán még sorolhatnám. Nincs minden és mindenki ellen védelem, akkor vajon hogyan védekezzünk? Titkosítás? Azt mondom heartbleed. Hosszú jelszó? Azt mondom kiskapuk. Húzzam le a netről? Azt mondom ha elviszi a tolvaj a géped el tudja majd indítani és böngészni benne jelszó és titkosítás nélkül? Töröljem le az adatokat? Bármit vissza lehet hozni ha formatáltad akkor is. Dobjam a tűzbe? Na az talán segít...

Szerintem ha el akarsz kezdeni védekezni, el kell döntened mi az amit védeni akarsz. A banki adataid, dokumentumok, képek, az egész géped? Továbbá el kell döntened, hogy mennyire akarod védeni őket? Mennyire fontosak, mert ha komolyabb védelmet akarsz az többe kerül. Nagyon jól tudjuk, az alap windows titkosítás nem sokat ér, vannak mindenféle ingyenes és fizetős programok, amik elég jól letitkosítják a dolgokat, de ha nagyon akarják szerintem ez sem akadály, főleg úgy, hogy az adott program, kép, megfordult már nem-titkosított módon a gépeden.

Egyszóval kell egyáltalán a védelem? Szerintem inkább specifikus védelemre van szükség, például védd meg a banki adataid, egyszerűbben pénzed, kérj sms igazolást, virtuális kártyát és sorolhatnám. Meg akarod védeni a képeidet? Rakd ki külső merevlemezre és titkosítsd le, talán ez is segíteni fog. Ha nem akarod, hogy a fontos iratokhoz valaki hozzáférjen, nyomtasd ki és rakd félre. Ha extra titkosítást akarsz akkor rakd be a fényképeidbe az adatokat, ezt is ki tudják kódolni ha kell, de lehet rá se jönnek, hogy a fényképeidben keressenek jelszavakat.

Újra felteszem a kérdést: érdemes-e védekezni és egyáltalán titkosítani? 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

KOOBE X8 Slim NAV&CALL: beérett az X8 vonal

Vannak tabletek és vannak olyan tabletek amiket nem akarok visszaadni, mondtam már ilyet Koobe tabletre, de ez most tényleg ízig vérig olyan volt, amit nem akartam visszaadni. Mert jó, tényleg jó, ez az, aminek az ára és a minősége is olyan, amit tényleg használni kell. Volt már nálam Samsung, iPad és sorolhatnám, de azok elég drágák voltak, ez egy olcsó változat, 45 ezer körül van és merem állítani, mindent tud amit azok és még fémvázat is kapunk mellé. Az egész kütyü vastagsága 7.9 mm, vagyis elég vékony ahhoz, hogy bedobd a táskába és megfeledkezz róla.

Ez a változat egy majd 8 hüvelykes tablet, amibe minden benne van ami csak kell, SIM kártya, SD kártya bővítő hely, töltő usb, saját töltő (ami gyorsabban tölt) és ami nekem állandó nyávogásom, a keret, vagyis meg lehet anélkül fogni, hogy nem nyúlok a képernyőbe. A 4 magos processzor elég erős komolyabb használatra is és a 3G internetnek hála (pontosabban a SIM kártyának), nem lesz olyan, hogy nincs internet. A képernyő 1024 x 768 és HD minőséget tud, 1080i felbontással, ami már egy hosszabb vonatúton is elég ahhoz, hogy nézz 1-2 filmet. Azt mondjuk nem próbáltam ki, hogy FM rádió is van benne? Ilyet tabletet nem igen látni. De mondjuk nem ez a döntő pont, hogy tabletet vegyek, mert van benne FM rádió.

4.2.2 androiddal szállítják és a már megszokott (előző Koobe posztoknál) programokat is hozzák vele, ez elég ahhoz, hogy aki most ismerkedik a tablettel, androiddal, annak meglegyen mindene elsőre, ami csak kellhet. Persze egyedi igényekhez majd az egyedi programok kellenek. 1 gigás alapmemória és 8 gigás külső memória mellett 32 gigás külső microSD-t elfogad. Olyanokat nem is említek, hogy bluetooth 4 stb, egyetlen gyengesége van szerintem, az a hátlapi kamera 2 megapixel mintha kevés lenne.

A szokásos zsinórokat is megkapja az ember, usb, saját töltő, otg kábel és ez jó, mert nem kell külön megvenni, tudom, filléres dolgokról van szó, de mostanában pár tréningen mutattam otg kábelt és meglepetésként érte az embereket, hogy ilyen létezik és mondjuk egy telefonhoz hozzá lehet kapcsolni a pendriveot mondjuk.

Nekem továbbra is fura, hogy egy tabletet rakok a fülemhez, valahogy ezt nem tudom megszokni, kissé fura, de ez nem a tablet hibája, ez az enyém. Elég jó tud lenni, hogy amikor nincs wifi akkor ott a 3G és nem lesz probléma a nettel. Nekem egy masszív tabletnek tűnik, elvégre fémházban van és jól is néz ki, hátul matt ezüst, elöl pedig fehér, szóval nem kell a kinézet miatt rosszul érezned magad, felveszi a versenyt bármivel. Nem volt gondom a használattal, gond nélkül futottak az alkalmazások, nem reccent meg egyszer sem az eszköz.

Egyetlen hátránya van a készüléknek, az, hogy nem az enyém, eddig egyetlen általam tesztelt eszközért sem adtam volna oda a Nexus 7-esemet, de most ezért igen, nem a 3G miatt és nem is a HD minőség miatt, de még csak nem is a kinézete miatt, hanem az összkép miatt. Volt már nálam 7-es és 8-as Samsung TAB is, de azok jóval drágábbak voltak, ez a Koobe meg olcsó, 45-be kerül és ennyi. Nagyon megéri az árát, ha tabletet kell váltanom, biztos ilyenre fogok, mert nem találok semmit, amibe beleköthetnék, talán csak a hátlapi kamera, ami lehetne mondjuk 5 megapixel. 

http://www.koobe.hu/termek/koobe-x8-slim-nav-call

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

SAP Karrier Nap: ott voltunk

Meghívták a kockablogot az első SAP Karrier Napra, amit tisztelettel el is fogadtunk. Szeretek a Graphisoft Parkba menni, szép a környezet, érezni lehet, hogy itt nagy dolgok születnek. (Ez már csak az Ingress portálokból is látszik, 40k energia feletti portálokat találni, látszik, a kockák szeretnek játszani is…) Ekkor be lehetett járni a SAP épületét, bekukkantani a szoftvervállalat hazai színfalai mögé. Az érzés az, ami elsősorban fontos volt; ez nem egy merev cég, ahol nyakkendős-öltönyös emberek dolgoznak, volt angry birdtől kezdve egészen a babzsákig minden. A fiataloknak regisztrálni kellett az eseményre, ami azért volt fontos, mert a beküldött önéletrajzot később szakértő szemek átnézték és jött a feedback, mit lehetne máshogy és jobban csinálni.

A nap első pár programja a csoportok összerázása volt, csokit lehetett nyerni, amiben nem is a csoki a lényeg, hanem a játék. Bár nem értem miért nem használják a fiatalok a náluk található okostelefonokat, hogy kikeressék a válaszokat, ennek a fejtegetése majd egy másik poszt lesz. A következő program még mindig az energiaszint emelése volt, séta az épületben, és körülötte, hogyan dolgoznak a profik és mégis hogyan néz ki egy munkahely. Láttuk a konditermet, a szaunát, az éttermet, a parkolót a biciklitárolót, a közösségi helyeket, és még a vezetők irodáját is.

A szakmai előadásokat megelőzte a fejlesztő (SAP Labs Hungary), és a támogató központ (SAP Global Support Center Hungary) igazgatójának üdvözlő szavai. Markus Hilken előadásában szintén egy laza ember benyomását keltette, bent ült a szakmai részeken is, bár nem tudom, mennyit értett a magyar szövegből, hiszen ő végig angolul beszélt. A prezentációkban bemutatták az SAP magyarországi szervezeteit. Volt, aki a szoftverfejlesztés kihívásairól, szépségeiről beszélt, és volt, aki a támogatási munka mindennapjait illusztrálta. Utóbbinál nem telefonos munkára kell gondolni, hanem a felhasználóktól származó hibajelzéseknek kell utánajárni, és megoldani. Azt mindegyik előadó kiemelte, hogy az angol nyelv magas szintű ismerete elengedhetetlen a munkavégzéshez, hiszen a nemzetközi piacra dolgoznak. Fontos az informatikai tudás is, ám az új belépőknek átadják a szükséges know-how-t, és folyamatosan képzik őket. A fejlesztő központról részletesebben itt olvashattok.

Amint hiányoltam, hogy nem mutatták be az olyan új megoldásaikat, mint pl. a személyre szabott vásárló ajánlatokat adó cuccot, a BMW-vel közös koncepcióalkalmazást, a közösségi média , vagy sportesemények elemzését lehetővé tévő eszközeiket, csak hogy néhányat említsek. Pedig a vállalat talán így jobban meg tudná szólítani a fiatalokat, mint a hagyományos, üzleti háttérrendszerek fontosságának bemutatásával.

 Beszélgettem a résztvevőkkel, volt egy két igazán kocka és volt kommunikatív, magabiztos versenyző is, érdekelte őket a helyszín, kérdeztek is, általában végzősök jöttek, akik még a diploma előtt szeretnének valami munkát, gyakornoki lehetőséget. A gyakornokok nagy része egyébként állandó szerződést is kap a cégtől. Megkérdeztem pár fiatalt arról is, miért éppen SAP? Volt, aki azt mondta, mert érdekes, mert tud németül, mert szerinte jól lehet vele keresni, és volt, aki semleges választ adott, csak nézelődik, válogat a lehetőségekből. Érdekes és idevágó statisztika, hogy például a Corvinus BA szintű diplomavédés előtt 80%-uknak már van munkahelye, a mesteresek szinte 100%-nak.  

A fiatalok nem igazán unatkozhattak, mert volt kvíz, marshmallow challenge (nem túl sok mérnök volt, mert ők tudták volna, hogy Eiffel-tornyot kellene építeni, ha a magasság a fontos), személyes próba interjú. Volt bemutatkozás dögivel, mi mit is csinálunk és hogyan, így a fiatalok képet kaphattak, melyik terület mit csinál pontosan. Ami a meglepő számomra, voltak kérdések is, ami nem divat mostanság. Ez volt az egyik legérdekesebb, hogy ha megfelelő körülményeket teremtünk, a fiatalok mernek kérdezni, ez most itt megvolt.

Volt egyébként jópár hallgató aki több mint 15 perces interjún vett részt, nem találtam később őket, meg akartam volna kérdezni, csak beszélgettek, vagy azért voltak bent tovább, mint a megengedett idő, mert fantáziát látott benne a SAP? Remélem, hamarosan ez is kiderül. A „holt” időkben meg lehetett kávézni, üdítőzni és pogácsát enni, de még logikai feladványok, játékok is voltak. Ami ennél sokkal fontosabb, az egyes csoportok kísérői a cég alkalmazottaiból kerültek ki, ezért informálisan is lehetett velük beszélni, miért jó ennél a cégnél dolgozni. Kötetlenség, nemzetközi karrierlehetőségek, innovatív környezet, jó társaság, nyitottság- hangzottak válaszok. Ennek fényében az ebéd sem elkülönítve volt, hanem a saját vállalati étkezdében, ami ugyancsak a lazaság érzését keltette. Számomra örömteli volt, akárhova mentem, mindenhol a volt hallgatóimba botlottam, jó volt látni, hogy talán volt valami szerepem abban, hogy most itt dolgoznak.

A nap végén nem volt csattanó, nem nyerte meg senki a fődíjat, mert az nem volt, mindenki egyéni értékrendjéhez mérten könyvelhette el sikernek, úgy mentek ki a fiatalok a kapun, hogy egy ízelítőt kaptak abból, miről is szólhat az SAP-s karrierjük. Azért persze kaptak egy kis ajándékot, pólókat, jegyzetet és tollat, no meg egy menő hátizsákot rajta a logóval, SAP, amihez a nagyrészük szeretne csatlakozni.

A nyílt napon tapasztaltak alapján a résztevőknek lehetett olyan érzésük, hogy ez az egyik legjobb IT-s munkahely az országban. Számos munkáltatói díj, pl. a legjobb karrierindító munkahely, Magyarország legvonzóbb munkahelye, legjobb női munkahely birtokában talán ez így is van. 

Nézd meg a karrier ajánlatokat, számos embert keresnek most, érdemes jelentkezned.

web_MG_0393.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Kiterjeszti együttműködését az SAP és a Microsoft

Kiterjeszti globális partnerségét a Microsoft és az SAP. Az együttműködés meghosszabbításának köszönhetően jobban tudnak egymással kommunikálni a Microsoft Office és az SAP alkalmazásai, az üzletkritikus SAP alkalmazások elfutnak az Azure-on, valamint mobil alkalmazások fejlesztéséről, közös marketing tevékenységről is döntöttek a felek. 

Eszerint az SAP nagyvállalati szoftvercsomagja (SAP Business Suite), a középméretű cégek számára kínált vállalatirányítási rendszer (SAP Business All-In-One), a mobil platform, az ASE relációs adatbázis-kezelő, és a HANA fejlesztői verziója is elérhető lesz a Microsoft felhőjében, használat alapú díjazás ellenében, várhatóan a második negyedév végére. 

Az IT-cégek az év második felére ígérik a platformok, és az alkalmazások közötti együttműködést biztosító SAP Gateway for Microsoft legújabb verzióját, mely segíti az üzleti folyamatok automatizációját, valamint ennek köszönhetően a Microsoft Office 365 és az Azure rendszerén keresztül is elérhetőek lesznek az SAP alkalmazásai, az itt tárolt adatok. 

Az SAP mobil alkalmazásait elkészítik a legújabb verziójú Windowshoz, és Windows Phone-hoz is. Az első eredményeket a SAPPHIRE NOW júniusi konferenciáján mutatják majd be.

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hogyan 101: iWiW ismerősök importálása Facebookra

Megszűnik az iWiW, ezt már mindenki tudja... de, hogyan mentem át az ismerősöket Facebookra? Ez itt a nagy kérdés, megoldottam, exkluzív csak itt csak most csak Nektek, két verzió lesz, az első a nagyon egyszerű, a második meg a bonyolultabb:

Egyszerű verzió

1. iWiW adatmentés aka időkapszula: http://iwiw.hu/i/letoltes várd meg amíg elkészül és töltsd le a zip fájlt.

iwiw_idokapszula.jpg

2. Csomagold ki a letöltött zip fájlból az "ismeroseim_utf8.csv"-t.

3. Kattintás: https://www.facebook.com/invite.php

4. A képernyő jobboldalán "importáld az e-mail címeidet szinte bármilyen fiókból...." kattintás és az alábbi képet fogod látni:

facebook1.jpg

5. A képernyő alsó részén nyomd meg az egyéb eszközök lehetőséget:

facebook2.jpg

6. A fájl kiválasztására kattintva töltsd fel a 2.-es pontban kicsomagolt "ismeroseim_utf8.csv" fájlt.

7. Első körben akik fent vannak Facebookon azokat bejelöli ismerősnek, persze ki tudod válogatni, hogy ki az akit akarsz és ki az akit nem, második körben meg meghívja azokat akik nincsenek fent, a nevek helyett dátumokat látsz majd a második körben, de azokkal ne törődj.

Ennyike, kipróbáltam és működik, már 3db ismerősöm visszajelölt, akik iWiW-en ott voltak de Facebookon nem voltak ismerősök. 

Bonyolult verzió

1-5.-ig ugyanazok a lépések.

6. Mielőtt feltöltöd a fájlt nyisd meg Excelben, Numbersben vagy akármilyen táblázatkezelőben és töröld ki a B, D, E, F, G, H és az I oszlopokat, azután ugye a C oszlopot rakd át B oszlopba és mentsd el. Ne törődj vele, hogy a nevekben lévő ékezetek krix-kraxként látszanak.

7. ugyanaz a lépés.

Ennyike, a fenti bonyolult verziós megoldás kiszedi a nem kellő dolgokat a CSV fájlból, mert a 7.-es lépésben az egyszerű verziónál a nevek helyére dátumokat rak, de csak a meghívás esetén, a meghívás nem egyenlő a bejelöléssel, a meghívás azt hívja meg aki nincs fent Facebookon, de azt se feledjétek, hogy emailcím alapján azonosít, ami már lehet más, lehet nem létezik. 

Nem kell ide semmi script, meg program, nehogy letöltsetek mindenféle baromságokat, a fenti mindkét verziót össze lehet kattintgatni kb. 5 perc alatt és ebben az iWiW időkapszula összekészítésre történő várakozás is benne van. Ha kell segítség emailezzetek, mert a kommenteket nem olvasom. Ennyike lenne az iWiW ismerősök importálása Facebookba.

Majd elfelejtem, köszi az iWiW programozóknak, akik összedobták az időkapszulát és egy olyan formátumba rakták a barátainkat, amit könnyű kezelni.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Kalória-tracker

Mi lenne ha lefényképeznéd az aktuális ételeid és a telefonod megmondaná mennyi kalóriát vittél be? Nem akkora hülyeség mint gondolná az ember, hiszen az utcán a ruhákat is lefényképezed és megmondja a telefon honnan van. Ez is hasonló technológia, csak más ötlet és ráadásul olyanok készítik akik már tettek le valamit az asztalra, tudjátok mi az a Siri? Nos, ők csinálják ezt is. Az ötlet számtalan lehetőséget vet fel, pl. diétázol és mondja a telefon, hogy mit egyél és mit ne, vagy ebből többet, abból kevesebbet. 

Gizmodo

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

SAP karrier nap 1.

Itt ülök a SAP első karrier napján, éppen csokit lehet nyerni. Sokan vannak, 70-en jöttek el a fiatalok és készültek, azt tudják melyik modul nem létezik, viszont azt már nem, hogy melyik focicsapatot támogatják. De lesznek közöttük olyanok akik ezt hamarosan megtudhatják. A karrier nap célja az, hogy megismerjék a fiatalok az itt található lehetőségeket, állásokat és a jövőben itt dolgozzanak. Olyan kérdések hangoznak el, mint, a gorilla vagy a puma használ SAP rendszert, ami persze nem kérdés, mindenki tudja a választ, a csoki meg hamarosan gazdára talál. A kérdések csak jönnek, a fiatalok tudják ez egy gyors csapatépítő-tréning, ami segít feloldódni a vállalati környezetben, bár nagyon nem is kell, mert ez egy zöld iroda, ahol színes falak és kellemes környezet fogadja őket. A nyertes a 2-es csapat 22 ponttal, a második az 5.-ös csapat 21 ponttal. 

Miért is érdemes a SAP-nál dolgozni, ez a mai nap kérdése. Aki nincs itt, annak legközelebb is lesz lehetősége eljönni, nem az utolsó karrier napon ülök. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Vajon hova érdemes betörni?

A mai világban egyre több szó esik arról, hogy eláruljuk a hol is vagyunk, lásd Foursquare, Facebook Check-in és sorolhatnám. De most jön a kérdés, attól még érdemes betörni oda? Nem buggyantam meg, csak az olyan apróságok is sokat mondanak a kreatív embereknek, mint egy Ingress, ha valakinek nem mond semmit a név, akkor érdemes a wikin elolvasni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ingress

De most mégis miről beszélek? Arról, hogy ezt a játékot csakis megfelelő mobiltelefonnal lehet futtatni, vagyis kell hozzá elég nagy, erős processzor, stb. Egy olyan telefon, aminek azért még van némi "értéke", vagyis el lehet adni.

A játékban léteznek XM-ek, amiket fel lehet szedni, ezek a pontok amiket el lehet használni a feladatok során, a hivatalos verzióban az XM-ek ott keletkeznek ahol történik valami. De ha megnézitek a térképet, akkor ott is van XM, ahol frekventáltan használják a mobilt, pl. egy iskola, vagy cégnél. 

Összeraktad már? Ha még nem, akkor segítek, egy kertvárosi környezetben megnézed hol van XM és ott tuti, hogy megfelelő mobiltelefon van, tehát elvileg van ott más komolyabb műszaki cikk is. Ezért ha megy a betörő, valószínűleg talál majd komolyabb eszközöket is és nem egy régi katódsugaras tévét. 

Elvont gondolkodás? Gondoltál már erre? Persze, hogy nem, ez csak egy játék, nem több. De valóságos adatokon nyugszik, namost ha a virtuális világ és a valódi világ (néha a való világ is... :)) összekeveredik, akkor megtörténhetnek ilyen véletlen dolgok és ezeket az adatokat anonim módon rakják a térképre, mégis a térkép valóságos.

Cyber-bűnözés? Az hát, véletlen? Az hát? Van benne valami? Igen, gondoltál rá? Nem. Nos, most már gondolsz. Imádom az Ingresst és játszok is vele, nem akarok senkit lebeszélni, mert nem az Ingress a hibás, hanem mindenki, aki használ mobiltelefont, vagy valami okos-eszközt. 

Biztonságban vagyunk a hálón? Nem, ott a heartbleed és társai, nade ez már kilépett a netről, itt van a való életünkben, fel vagy készülve?

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Kérdés 101: mi az a kocka jel Facebookon?

Facebook chaten ott az a kocka jel a nevek mellett, a kérdés mi az?

Nagyon egyszerű, három kimenete van a chat jeleknek:

 zöld karika: online van 

 szürke kocka (mobiltelefon): mobilról netezik de alkalmazással, tehát nem mobil böngészővel, hanem letöltötte az android ill. iphone telefonra az alkalmazást és azzal nyomul 

nincs a neve mellett semmi: offline van az illető

Facebook Chat Basics

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Eltörli az adatforgalmi korlátokat a Telenor a Dolgozz Otthonról Napon

A Telenor és a Microsoft 2014-ben is egy szombati munkanapra, május 10-ére hirdette meg a Dolgozz Otthonról Napot. A rugalmas munkavégzést népszerűsítő akcióhoz már több mint 100 cég és 1500 munkavállaló csatlakozott. A Telenor minden előfizetője számára korlátlan internet-hozzáférést biztosít május 10-re, hogy elősegítse a gondtalan és mobil munkavégzést.

 

Ha néha otthonról dolgozhatunk, az elősegíti a koncentrált munkát, a kreativitást, növeli a hatékonyságot és a munkavállalók elkötelezettségét. Ezekre az előnyökre hívja fel a figyelmet a Dolgozz Otthonról Nap, melynek célja, hogy a rugalmas munkavégzés mind több cég munkakultúrájának részévé váljon. Május 10-én szombati munkanap lesz, ilyenkor sok vállalatnál eleve rugalmasabb a munkaidő és a nagyobb a nyitottság az alternatív munkavégzési megoldások iránt, ezért ez a nap alkalmas új megoldások kipróbálására. A kampány idei üzenete – „Dolgozz Bárhonnan!” – arra biztat mindenkit, hogy a munkavégzéshez legideálisabb helyszínen lássa el munkáját.

 

A Telenor május 10-én minden előfizetője számára eltörli az adatforgalmi korlátokat Hipernet hálózatán, így a Dolgozz Otthonról Napon bonyolított adatforgalom nem terheli az előfizetési kereteket, korlátlan mobilinternet hozzáférést biztosít. A távoli munkavégzést választóknak csak a szükséges eszközökről és a kényelmes helyszínről kell gondoskodniuk.

 

Flashmob a Dolgozz Otthonról Napon

 

A Dolgozz Otthonról Napon délelőtt 11 órától közösségi munkatérré változik a margitszigeti Holdudvar. A Telenor egy villám-összejövetel erejéig ide várja a csatlakozott cégeket és munkavállalókat; az első kétszáz, laptoppal érkező résztvevő munkakedvet növelő vendéglátásra is számíthat. A felkészülést awww.dolgozzotthonrolnap.hu oldalon található kisokos is segíti, benne a munkavállalóknak szóló tanácsokkal. A flashmob résztvevői között egy értékes Fujitsu Stylistic Q702 típusú hibrid táblagép is gazdára talál.

 

„A rugalmas munkavégzés lehetősége javítja a munkavállalók elégedettségét és így növeli a cégek hatékonyságát is. A Telenor évek óta támogatja munkatársait abban, hogy használják ki a mobileszközök előnyeit és rugalmas munkaidőben, otthonról vagy bármilyen más, inspiráló környezetből dolgozzanak bizonyos napokon. Szeretnénk, ha minél többen megismernék az ilyen típusú munkavégzés előnyeit, ezért döntöttünk úgy, hogy a Dolgozz Otthonról Nap alkalmából megajándékozzuk ügyfeleinket és egy napra kikapcsoljuk az adatforgalom számlálókat, hogy korlátok és kötöttségek nélkül használhassák a Hipernetet.” – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

 

A Microsoft és a Telenor országos kezdeményezéshez már most több mint 100 cég és 1500 munkavállaló csatlakozott, köztük olyanok is, amelyek már eleve modern munkakultúrával rendelkeznek, mint az NNG, a Prezi és a Ustream által alapított Bridge Budapest, valamint partnerként a WWF Magyarország és a Slow Budapest.

 

A szervezők továbbra is várják a rugalmas munkavégzés kultúrájával szimpatizáló cégek csatlakozását awww.dolgozzotthonrolnap.hu/#regisztracio oldalon. A regisztráció ingyenes és semmilyen további kötelezettséggel nem jár; a jelentkező cégek között a szervezők értékes nyereményeket sorsolnak ki.

 

Hasznos linkek, részletek:

Dolgozz Otthonról Nap: http://dolgozzotthonrolnap.hu

Dolgozz Otthonról Nap a Facebookon: https://facebook.com/dolgozzotthonrolnap

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hogyan 101: eBayen hogyan tudok eladni?

Nem bonyolult eladni eBayen, mondom mi kell hozzá. Alapvetően egy "buyer account" esetén 10 terméket 500 dolláros áron tudsz felrakni. Ez nem sok, de idővel megemelik, ill. ha meg tudod győzni őket, hogy Te nagyon el akarsz adni, akkor megemelik kérésre. A lényeg, hogy ha még kezdő eladó vagy, akkor lehetőleg ne verd át a másik oldalt, mert nem fogják megemelni a limitedet. 

A selling menüt kell keresned, ott máris kapsz egy listát arról, hogy mennyi terméked van fent és milyen értékben. A legfontosabb, hogy előre tudd mennyiért akarod eladni és mennyi a kezdő licit, mennyi a postaköltség és/vagy mennyi a fix összeg. A listázás az eBayen pénzbe kerül, de csak akkor ha folyamatos jelenlétet akarsz, akkor 30 naponta megkapod a listázás árát, általában pár dollár, attól függ a listázás ára, hogy mit akarsz. Ez csak és kizárólag Tőled függ, mert akarsz mondjuk extra galériát, akkor bizony fizetned kell. Például egy alcím plusz 1.5 dollárba kerül. 

Tehát ne akarj elsőre minden extrát rányomni, mert sokba fog kerülni. Mindig van egyébként valami akció amikor bizonyos terméket, bizonyos ideig ingyen lehet feltölteni. Csak figyelni kell, amikor feltöltöd és megúszhatod ingyen is. Jelen pillanatban is van egy akció "Free Auction-style or Fixed Price Insertion Fees".

Tanácsok feltöltéshez:

  • kell kép, valami jó kép, ne legyen pixeles, ne legyen rajta valaki másnak a logója és érthető legyen a képről mit is akarsz eladni, 
  • tudd mennyiért akarod eladni, ne módosítsd az árat állandóan, rakd fel és kész
  • részletes információval szolgálj a terméket illetően és a postázást is írd le részletese, írd le új termék, vagy használt, adsz-e a postázáshoz tracking kódot stb
  • megfelelő kategóriába rakd be a termékedet, mert egy mobiltelefont nem az autó-alkatrészek között fognak keresni, mert nem mindenki keres az eBayen, van aki csak böngészik
  • az eBay angol oldal, angolul tölts fel mindent, az ebay.hu 

Nem nagy ördöngösség feltölteni valamit eBayre, mert lenyíló-menük segítenek a feladatban, alapvetően csak végig kell kattintgatni, ha a fenti tanácsokat betartod, akkor nem lesz probléma. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Samsung Galaxy K zoom: a legújabb fényképezőgéppel kombinált okostelefon

Samsung Electronics ma mutatta be legújabb, fotózásra kihegyezett okostelefonját, a Samsung Galaxy K zoomot, amely a modern digitális fényképezőgépek technológiáját ötvözi a Samsung piacvezető Galaxy élményével. Az új készülékkel a felhasználók egyszerűen és mégis profi képeket készíthetnek, ráadásul használata is sokkal egyszerűbb és szórakoztatóbb. 

 

„A Galaxy K zoom jól példázza a Samsung azon elhivatottságát, amely a felhasználók által támasztott eltérő igények felismerésére és azok kielégítésére vonatkozik – mondta Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási üzletágának igazgatója. – Célunk, hogy a felhasználóknak olyan készüléket adjunk a kezükbe, amellyel egyszerűen, de mégis a modern technológia adta profizmussal felvértezve örökíthetik meg életük legfontosabb pillanatait. Ráadásul attól, hogy mindezt egy okostelefonba ültettük, a kényelmet és az összes mobilkapcsolati előnyt is egy készülékbe gyúrtuk, még különlegesebb lett a Galaxy K zoom.”

 

Fényképezésre specializált okostelefonként a Galaxy K zoom egy fejlett digitális fényképezőgép-rendszert tartalmaz, melyet úgy terveztek, hogy egy professzionális fényképezőgép funkcióit és beállításait kínálja, biztosítva, hogy a fontos pillanatokat soha ne szalasszuk el, hanem élethűen örökíthessük meg. A Galaxy K zoom visszahúzódó lencsetechnológiával készült, 10x-es optikai zoommal felvértezve, mindez egy kimondottan vékony és elegáns készülékházban. A különösen éles és részletgazdag képekért a 20,7 megapixeles BSI CMOS szenzor felel, amely gyenge fényviszonyok mellett is remekül teljesít, optikai képstabilizátora (OIS) pedig csökkenti a bemozdulás okozta elmosódást a képeken. Ráadásul a készülék xenon vakuja a LED-eknél erősebb fényt biztosít, és ezzel a természetes hatással javítja a fényképek minőségét.

 

Az új készülék rendelkezik a legfejlettebb fényképezőgépes kényelmi funkciókkal is: a fázisfelismerő AF és a kontraszt AF funkció a gyorsabb és pontosabb automatikus fókuszbeállítás érdekében, a következő generációs Pro Suggest (professzionális) mód 5 optimalizált szűrőbeállítást kínál, a Selfie Alarm megkönnyíti a felhasználók számára mára már rendkívül elterjedt selfie-k készítését, a tárgykövetéssel pedig a mozgó tárgyakról is tiszta, éles képek készülhetnek. Az összes funkciót egy egyszerű felhasználói felületen érhetik el a felhasználók, így minden szituációban könnyedén fotózhatnak, vagy készíthetnek videofelvételt (Full HD).

 

A kompakt, könnyedén hordozható Galaxy K zoom ergonomikus markolattal, és letisztult, elegáns formájával könnyen és kényelmesen simul a felhasználók kezébe. Ráadásul minden olyan funkcióval rendelkezik, melyeket a felhasználók egy csúcskategóriás Galaxy okostelefontól elvárnak, így például az ultra energiatakarékos mód, mellyel növelhetik az akkumulátor üzemidejét, a készülékből személyi edzőt varázsoló S Health Lite, vagy a Stúdió alkalmazás, amellyel a felhasználók könnyedén szerkeszthetik képeiket, videóikat.

Galaxy K zoom_Charcoal Black_03.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Youtube: ez egy érdekes csatorna

Ez egy érdekes Youtube csatorna, 77 000 videó van fent és mindegyik a lentihez hasonló, a neten azt kérdezik, hogy vajon az ufókkal akarják felvenni a kapcsolatot vagy, most akkor mi van? Hangot is adj neki!

 

Webdriver Torso

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Nano-körmök

Miért ne lehetne a körömből stylus? De tényleg, ha már amúgy is nagyok a női körmök, miért ne lehetne belekeverni valami olyan anyagot, ami hasonlóképpen működik mint a stylus? Megcsinálták, kitalálták, működik! Ennyike. 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hirdetés

Kocka informatika. Megosztani valód van? Írj emailt, küldj érdekes dolgokat, spamet is várunk! :) email: kockablog@gmail.com

Címkék

101 (17) 7 (5) 8 (11) 8.1 (5) adatvédelem (9) adobe (10) adóbevallás (5) adsense (31) adwords (11) alkalmazás (53) amazon (16) analytics (13) android (91) apeh (14) app (15) apple (51) asus (5) baja ferenc (17) bank (14) bankkártya (5) billentyűzet (8) bithumen (5) biztonság (21) blackberry (6) blog (23) bloghu (8) böngésző (20) brand (8) captcha (10) chat (6) chrome (46) cib (8) css (5) design (10) digg (5) divat (14) docs (26) domain (26) doodle (5) dr dedinszky ferenc (5) ebay (35) elektronikus ügyintézés (6) elnökválasztás (11) email (16) ennyike (7) érdekesség (170) excel (5) e kormányzat (10) facebook (125) fényképezés (5) firefox (20) flash (7) flickr (19) fotó (5) freemail (12) galaxy (30) geek (44) gmail (87) goldenblog (5) google (622) Google (10) google apps (5) google maps (7) grafika (7) hack (16) hacker (8) halloween (5) hálózat (6) hardware (11) hasznos (5) hiba (10) hitelkártya (5) hogyan (25) hotmail (6) howto (6) hp (6) htc (10) humor (143) ibm (16) igoogle (6) index (5) index.hu (7) infografika (16) informatika (7) ingyen (12) instagram (10) internet (256) ios (5) ipad (29) iphone (61) iphone 4 (5) iwiw (21) japán (5) játék (42) java (6) jelszó (7) kacat (7) kép (16) keresés (12) kereső (40) kickstarter (6) kindle (6) kocka (14) könyv (8) könyvolvasó (7) kopint datorg (8) kormányzat (5) kormányzati portál (32) közösségi (9) közösségi háló (7) központi rendszer (9) labs (5) laptop (8) lhc (5) like (5) link (159) linux (41) logo (8) loolek (96) lumia (7) mac (7) magyar (19) magyarország (14) magyarország.hu (39) magyarorszag.hu (14) mail (5) mailbox (8) mailbox.hu (5) maps (121) marketing (24) máv (7) microsoft (124) mini (5) mobil (53) mobile (6) mobilinternet (7) motorola (5) mozi (5) msn (8) múlt (9) myspace (18) mysql (7) nasa (6) nemzeti digitális közmű (10) network (6) nexus (12) nokia (17) Nokia (6) office (9) offline (5) okostelefon (11) olimpia (10) olvasói levél (5) opensocial (7) opera (13) otp (5) paypal (17) pdf (6) photoshop (13) php (5) play (6) plus (5) politika (7) posta (6) programozás (13) reader (13) reklám (37) retro (13) router (8) röviden (6) rss (8) rtl klub (5) sablon (5) sajtóközlemény (22) Samsung (12) samsung (49) SAP (12) search (10) skype (6) sms (13) social (8) sony (8) spam (35) statisztika (71) steindani (88) steve (6) streetview (57) support (5) surface (7) számítógép (7) szavazás (10) t-mobile (5) tab (6) tablet (25) tárhely (7) telefon (34) Telenor (5) telenor (13) térkép (5) teszt (37) tok (7) torrent (18) touch (5) translate (6) tűzfal (7) tv2 (8) twitter (53) t mobile (16) ügyfélkapu (63) ügyfélkapu 2 (23) vélemény (82) vicc (14) videó (24) video (9) világválság (8) vírus (9) vista (7) vodafone (12) wave (5) web (13) webmasters (5) wifi (8) wikipedia (11) win8 (11) windows (48) wordpress (7) yahoo (63) youtube (51) zene (20)

Stat

 Google PageRank module - CamelPark SEO centrum

Blogajánló

Címke feed