A nagy jack dugó összeesküvés!

Elég unalmas, hogy mindenhonnan az folyik az Apple végzett a jack dugóval, ami nem igaz, mert senki nem mondta, hogy a nagyobb eszközökön a jövőben nem lesz jack dugó, pl. Macbook vagy iPad. Még az Applenek is magyarázkodni kell, lásd vezető mérnök mondja el, hogy egy 100 éves technológiát amihez 50 éve nem nyúltak hozzá, azt miért is törölték.

Akinek van pénze egy iPhone 7-re, az meg fogja venni a vezetéknélküli fülest, ennyi! Akik még mindig ezen rágnak, azok nem iPhone-nal rendelkeznek, ha összeesküvést akarnék gyártani, akkor a többi nagy gyártó fizetett marketingje a "hol a jack dugó" című írások. Miért gondolom mindezt? Szeptember 7 reggel vettem csak poénból Apple részvényt, a bemutató előtt -3%-ban állt, aztán a bemutató alatt ugrált mint aki chiliport szívott be a fehér por helyett. De végül másik napra -3%-ot ledolgozta és 2%-os pluszban volt, ami nem nagy eredmény, de azóta mi is történt? 107-108 dollár környékén volt szeptember 7-én, most pár nappal később nem több mint 103 dollár. (Google Finance) Úgy gondolom most mindenki azon dolgozik, hogy az Apple-t lenyomja, de nem fogja tudni, szerintem egészen kellemes telefont hoztak össze, itt a pont a végén.

Igaza lesz Apple-nek, nem lesz jack dugó, mindenki nyugodjon le, a saját telefonjuk had csináljanak amit akarnak, hosszútávon meg mindenképpen emelkedni fog az árfolyam, de újra leírom, aki meg tud venni egy 250 ezres telefont, vagy a tárhely függvényében drágábbat, annak nem (kellene) gondot okozzon a füles ára. Ja kérem ha megveszed cégesre, vagy részletre, akkor igen, de sokkal fontosabb az, hogy nem lépett vissza az Apple ezzel, hanem előre.

A mobiltelefonálás hajnalán minden telefonnak másfajta fülese volt, elmentek egy sztenderd formába lásd jack dugó, ami nem jött be, ill. bejött mert működött, de azért mert most valaki kilépett ebből, nem kell leharapni a fejét. De miről is beszélünk? Az új Macbook-nál pont a fordított történt, mennek egy sztenderd irányba, USB-C-nek hívják, ez most akkor megint rossz? Vagy most mi van? Egyik sem, aki elfogadja és akar olyan gépet venni, annak jó lesz az USB-C, akinek meg nem jó, majd vesz valami mást, el kell fogadni, hogy ez van. 

1a4de4683f841b0f772cca2f4720c835.jpg

 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

13 Google szolgáltatás, amikről valószínűleg még nem hallottál

A Google egy amerikai multinacionális vállalat, a szolgáltatásai közül a legtöbben viszont csak a Google keresőt, a térképet, a fordítót, a Gmail levelezőrendszert, vagy épp az Androidot ismerik. Emellett azonban sok olyan szolgáltatása is van a cégnek, amiről kevesen hallottak, pedig lehet hogy ezek lesznek a kedvenceink, ha hallunk róla.

A vállalat rengeteg területtel foglalkozik, melyek nagy része az internethez kapcsolódó szolgáltatás. A Google egy kereső, egy marketing cég, egy mobil cég és egyben egy sokszor már-már futurisztikus kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cég.  Legnagyobb bevételüket online hirdetésekből, a Google Adwords rendszerén keresztül szerzik.

Most azonban következzen 13 olyan Google szolgáltatás, amelyekről sokan még nem hallottak.

 

Mi foglalkoztat másokat?

A szomszéd fűje mindig zöldebb? Ha valaki kíváncsi, hogy másokat mi érdekel az interneten, akkor a Google egy kevéssé széles körben ismert szolgáltatása, a Trends összegzi az aktuálisan legnépszerűbb témákat. Megnézhetjük egy-egy ország aktuális trendjeit, ahol különböző kategóriák szerint akár szűrhetünk is, ha például csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen sporttal kapcsolatos témák érdekli az embereket. 2016. június 30-án például a három kiemelt téma az Amerikai Egyesült Államokban:

 • török terrortámadás,
 • Brexit és
 • a San Franciscoban kialakult munkanélküliségi válság.

Ezen túl lehetőségünk van különböző kifejezések hosszú távú teljesítményének vizsgálatára. Például a cikk témájának, a “Google szolgáltatások”-nak a következőképp néz ki a keresési trendje:

google-trends-google-szolgaltatasok.png

Vagy épp az “Éjjel nem érhet véget” kifejezésre az EB ideje alatt láthatóan kiugrott a keresési mennyiség.

az-ejjel-nem-erhet-veget.png

Chrome irányítása mobilról

Számos program érhető már el, melyek segítségével a távolból, telefonról irányíthatjuk gépünket, azonban ezek jellemzően nem olcsó darabok. Direktben Google Chrome böngésző irányításához a cég készített egy ingyenes megoldást, mellyel internetkapcsolattal akárhonnan elérhetjük az otthon, bekapcsolva hagyott gépünk böngészőjét.  

Ehhez egy kiegészítőt kell telepítenünk, a Chrome Remote Desktop plugint a gépünkre, valamint telefonunkra az applikációt. Ez itt érhető el Androidra, valamint iOS-re.

Interaktív adatvizualizáció

A Google Fusion Tables egy big data alapú eszköz, mely segítségével rendkívül hasznos ábrákat lehet készíteni. Amennyiben rendelkezésünkre állnak a megfelelő adatok, a lehetőségek tárháza rendkívül széles, lenyűgözhetjük

Például a legjobb munkához alkalmas WiFi-k listájából most készült egy interaktív térkép. Az eredeti cikk, a “Hol a legjobb a WiFi, ha dolgozni szeretnél?” lépésről lépésre leírja, hogy készült el ez a térkép Fusion Tables használatával.

 

“Térkép” mások szemüvegén keresztül

Rengeteg képet készítünk nap mint nap, azonban míg legtöbbször csak magunk számára elérhető, vagy közösségi médiában megosztjuk ismerőseinkkel, addig a Panoramio szolgáltatással bárki láthatja. Ezen keresztül gyakorlatilag mások által készített képeken keresztül rajzolódnak ki városok, országok, a teljes világtérkép.

A LIFE archívum

2008-ban a Google elérhetővé tette a híres amerikai LIFE magazin fotó archívumának egy óriási részét. Ez a világ egyik legnagyobb fotó archívuma, kb. 10 millió eredetiről beszkennelt képpel.

A LIFE archívum az 1750-es évektől napjainkig tartalmaz képeket. A legtöbb közülük nem került megjelenésre.

Megéri napkollektort használnom?

Erre a válaszra is megpróbál választ adni a Naptető Projekt, mely azt igyekszik megbecsülni, hogy érdemes-e a lakásunk tetejére napkollektort telepíteni.

Hogyan találnak rá cégem weboldalára?

Rengeteg honlap tulajdonos tudja a Google Analytics-nek köszönhetően, hogy hányan érkeznek az oldalára. Akár azt is, hogy hányan érkeznek úgy, hogy beírják a honlap címét (vagyis már ismerik), Facebookról, vagy épp Google keresésből. Azt azonban kevesen tudják, hogy Google keresések során hogyan találtak az oldalra.

Pedig többek között pontosan erre szolgál a Google Search Console (vagy régi nevén Webmaster Tools). Gyakorlatilag azt mutatja meg, hogy különböző Google keresések során milyen kifejezésekre jelent meg weboldalunk, hányadik helyen, hányszor kattintottak át, és milyen az aránya az átkattintásoknak a megjelenésekhez képest.

Blogger

A Blogger egy blog platform hasonlóan a blog.hu és egyéb megoldásokhoz. Ezen keresztül online vezethetjük saját naplónkat, blogunkat, receptkönyvünket, amit csak szeretnénk.

Az árösszehasonlító

A Google is rendelkezik egy árösszehasonlító rendszerrel, mint amilyen Magyarországon az Árukereső, vagy az Árgép. Egyelőre a Google Shopping a magyar piacon nem elérhető, azonban nem kizárt, hogy később az lesz.

Holdséta és Marsjárat

A Google Maps speciális változata elérhető mind a Holdon, mind a Marson. Mindkét oldalt speciális alkalomra készítették: az első holdralépés, valamint Percival Lowell csillagász születésnapjának tisztelegve. A csillagokat is bámulhatjuk továbbá a Google Sky segítségével.

Marslakókat sajnos nem látni a felvételeken. :D

Társadalmi felelősségvállalás elősegítése

A One Today alkalmazás gyakorlatilag annyit csinál, hogy minden nap egy nonprofit vállalkozást ajánl, majd akinek megtetszik, könnyedén támogathatja azt egy olyan összeggel, amit jónak lát. Nagyon jó és előremutató lenne egy hasonló kezdeményezés Magyarországon is.

A program elérhető Androidra, valamint iOS-re.

Telefonnal készített fényképek

A Google Fotók rendszere (régen: Picasa) egyszerűvé teszi telefonnal készített fényképeink kezelését, hiszen azonnal feltölthetőek felhőbe, ahonnan a fotók egyszerűen letölthetőek PC-re, vagy épp rendszerezhetőek, szerkeszthetőek.

Amióta Microsoft telefonom van, ez a megoldás nagyon hiányzik, a OneDrive sajnos nem tudja helyettesíteni. Igaz, amikor először fényképeztem sokat egy olasz túrán, majd hazaérve a Google+ felajánlotta, hogy osszam meg, hogy hol jártam (képekkel, automatán felismert helyszínekkel, időpontokkal, stb.), egy pillanatra meglepődtem.

Megjegyzés: a szolgáltatások megjelenítéséért semmiféle ellentételezésben nem részesülünk. A teljes szolgáltatás lista itt megtalálható.

Chrome Lego

Az utolsó szolgáltatás a megfáradt olvasóknak szól, főleg ha szeretnek játszani. Erről nem is szeretnék sokat mondani, mint hogy lehetőségünk van Legoval építkezni Google Chromeban.

 

Van olyan, amit Te is használsz, de kimaradt a listából? Írd meg kommentben!

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Internetes besúgó lettem

Már régóta nem vagyok megelégedve a netszolgáltatómmal, a problémámat többször is bejelentettem, de kb. szarnak a fejemre, úgyhogy elkönyveltem két dolgot:

 1. nem hagyom annyiban
 2. váltok, ha lesz lehetőségem

Mindent megtettem, hogy rendes legyen a wifi jel, átraktam a routert, vettem nagyobb antennákat, nem is egyet, az egyik ilyen (TL-ANT2405C 5dBi Antenna), letöltöttem a wifi analyzereket és kijelenthetem a wifi jellel nincs gond.

A szolgáltatóm azt mondja minden oké és amúgy se a speedtest.nettel mérjem mert ugye az nem jó, van nekik saját, ami azért jelentősen csal, meglehetősen többet mutat, kb. 20%-kal több mint amennyit a "klasszikus" speedtest.net vagyis biztos, hogy a háttérben van valami kamu.

A bejelentésekre mindig az a válasz, hogy hanem vagyok megelégedve, kiküldenek az én pénzemen egy kollégát, aki majd laptoppal ellenőriz. 

Fura mert a szolgáltatóm NEM fogad el más sebességtesztet, viszont az Ő oldalukon találtam linket a szélessáv.net-re, ami egy állami program, hogy hol mennyi a sebessége az internetnek. 

szelessav.png

Felmentem nézelődtem és gondoltam, na akkor besúgó leszek és rendelek egy mérődobozt, ami majd jól ellenőriz. A weboldaluk egyébként egészen használható, lehet regisztrálni és nyomonkövetni a sebességmérést. Rendeltem is egy mérődobozt, amit ingyen kapok meg és egyébként egy TP-LINK N600-as router, saját fejlesztésű szoftverrel, ami minden egész órában mér egyet és elküldi a szelessav.net-nek. 

Tanulság 1: mindenki az OOKLA-féle technológiát használja, a speedtest.net, a szolgáltatóm és a szelessav.net is, úgyhogy elvileg mindenhol ugyanaz kellene legyen a sebesség, jó tudom a másik oldalon található szerverek, az épp aktuális switch és sorolhatnám, minden befolyásol mindent. 

Tanulság 2: a netem sebessége van amikor a megfelelő (éjjel 3-kor mondjuk) és van amikor botrányosan szar, amikor az emberek hazaérnek munkából.

Következmény: mivel ez egy állami program, majdnemhogy Deutch Tamás mobilján csipog az én sebességtesztem, plusz a szolgáltatóm weboldalán találtam a linket a szelessav.net-re, kíváncsi leszek, hogy elfogadják-e, vagy még mindig le akarnak húzni, hogy kijöjjön egy kolléga mérni. Be fogok róla számolni.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Luxus szelfi bot

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Mobil Weekend - Pódiumbeszélgetés

Mi legyek, ha nagy leszek - melyik programnyelv keresett manapság?

Merre fejlődjek tovább váltás előtt?

Miben partner egy fejvadász, és hogy ismerem fel a jókat?
-------------------------------------------------------------------------------------
Úgy döntöttünk, hogy szakítunk az eddigi hagyományokkal és a végtelen kódsorok helyett inkább a munkavállaláshoz és váltáshoz szükséges gyakorlati tippekre és a hasznosságra helyezzük a hangsúlyt.

Szeretettel várunk hát pódium beszélgetésünkre az Instanban március 10-én este 18:00-kor, ahová profi piaci szereplőket hívtunk meg, hogy segítsenek nektek eligazodni a jövőben, legyen szó munkavállalásról, vagy váltásról. 

Velünk lesz KOMÁR BALÁZS- társalapító & Social Geekologist @ IseeQ

LŐRINCZ ORSOLYA - Gyöngyhalász a Mimox színeiben

Plusz egy MEGLEPETÉS VENDÉG, aki az egyik legrutinosabb nagyágyú a hazai piacon.

Ha hasznos tudással szeretnél gyarapodni mindenképpen ugorj be hozzánk egy sörre az Instanba!

Belépő: 1000 Ft, amit a helyszínen tudtok megvásárolni és leiható.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a Meetup.com-os oldalunkon tudok elérni:
http://www.meetup.com/Mobil-Weekend/events/228893493/

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Google Maps érdekességek és bakik, amikről még tuti nem hallottál

Sokan egyáltalán nem használnak olyan online térkép programokat, mint amilyen a Google Maps (magyarul Google Térkép). Pedig nagyon hasznos tud lenni a mindennapokban. Most  összegyűjtötttük a szolgáltatás legjobb trükkjeit, Google Maps játékokat és persze bakikat is.

Nemrég jelent meg egy posztot 19 Google trükk, ami nélkül nem lehet élni címmel a The Pitch blogján, amiről mi is írtunk nemrég.

Most pedig következzenek a Google Maps érdekessségek, játékok és bakik.

 

Google Maps érdekességek

1. Időutazás

Azt szinte mindenki tudja, hogy a térképen van lehetőségünk Street View-ra (magyarosabban utcanézet), vagyis a Google autói által készített felvételeket megnézni. Szinte olyan mintha saját magunk is az adott helyen lennénk.

Tudtad viszont, hogy van lehetőség a korábban készített felvételeket is megnézni? Ezáltal egy mini időutazás részesei lehetünk.

Az időutazás funkciót a bal felső sarokban lévő dátumra kattintva tudjátok előhívni, majd választani tudtok a dátumok között. Kattints a kis képre és be is tölt a korábbi állapot.

1-google-maps-idoutazas.png

Így például nyomon követheted, a 4-es metró felszíni munkálatainak haladását is Budapesten.

2-google-maps-idoutazas-opt.gif

 

2. Saját helyek elmentése

Jelentősen egyszerűbben tájékozódhatunk, vagy épp tervezhetünk útvonalakat, ha a térképen elmentjük a gyakori helyeinket. Ilyen például a lakhelyünk, munkahelyünk, vagy a kedvenc kocsmánk. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, be kell jelentkeznünk Google fiókunkba.

Az útmutatóban azt is láthatjátok, hogy mentés mellett hogy lehet külön az otthoni címet elmenteni.

3-google-terkep-hely-mentese.gif
Otthoni és munkahelyi címünket az alábbi linken is elmenthetjük (bejelentkezés így is szükséges).

Ha pedig útvonalat akarunk tervezni, akkor ezeket a mentett helyeket könnyen és gyorsan tudjuk innentől kezdve használni. Nem kell mindig begépelni őket. Ezen túl ezek a helyek offline módban is megmaradnak, erről a 7. pontban lesz még szó.

 

3. Aktuális pozíció elküldése másoknak

A Google Maps nyomkövetés funkciója megoldás hasznos lehet

 • amikor szeretnénk találkozni valakivel, de nem tudjuk, pontosan hol is vagyunk (velem ez már párszor előfordult, amikor elkóboroltam a városban :D),
 • egyszerűen nem szeretnénk telefonon bepötyögni a tartózkodási helyünket,
 • netán szeretnénk megosztani közösségi média segítségével aktuális pozíciónkat.

 Ahhoz, hogy ezt megtehessük Android telefonon, meg kell nyitni a Google Maps alkalmazást. A program meghatározza, hogy hol is vagyunk jelenleg (ha biztosra akarunk menni, frissítsük a tartózkodási helyet a jobb alsó sarokban lévő célkereszt segítségével). Ezután kattintsunk magunkra és egyszerűen húzzuk a képernyőn felfele végig az ujjunkat. Végül menjünk a megosztásra, és válasszuk ki a kívánt alkalmazást. Kész is vagyunk.

4-tartozkodasi-hely-kuldes.png
iPhone-ok esetében kicsit másképp néz ki ugyanez. A programban a tartózkodási helyünk mellett el tudunk helyezni egy jelölőt, ha hosszan megnyomjuk a képernyőt, majd a megosztásra kattintva kiválaszthatjuk, hogy szertnénk megosztani.

5-tartozkodasi-hely-kuldes-ios.png

Kész is vagyunk. Így már pontosan meg tudjuk osztani az ismerősünkkel, hogy hol talál minket!

 

4. A környéken...

Ha új helyen járunk, vagy szeretnénk újat kipróbálni otthonunk környékén, akkor elég egyszerűen beírnunk keresőbe, hogy mit keresünk. Nemrég így kerestem Sümegen éttermet a családommal:

6-mi-van-a-kozelben.gif

Vagy használhatjuk akár a beépített keresőt is. Például ha Kazincbarcikán tartózkodunk és ebédelhez keresünk egy helyet, akkor azt így tehetjük meg:

7-mi-van-a-kozelben-2.gif


5. Menetrend

Valószínűleg ez lesz a legtöbbek által ismert funkció. Útvonalunkat egyszerűen megtervezhetjük a program használatával, és amennyiben tömegközlekedést választunk, pontosan kijelöli, milyen közlekedési eszközöket érdemes választani. Majd ezt szűrhetjük igényeink szerint.

8-google-maps-utvonal.png

Mobilon ugyanez a funkció helyettesítheti a BKK Futárt. Nemrég találtuk iPhone-on az új kiegészítőjét, miszerint tartózkodási helyünkhöz közeli menetrendeket automatikusan kiírja.

9-menetrendek.jpg

 

6. Hol jártunk eddig?

Amennyiben engedélyeztük telefonunkon, hogy adatokat gyűjtsön tartózkodási helyünkről, utólag visszanézhetjük, hogy mikor hol jártunk.

Ahhoz hogy ezt megtehessük, ezt az oldalt kell felkeresnünk.

 

7. Google Térkép offline, avagy a Google Maps letöltése telefonra

Ahhoz hogy adatkapcsolat nélkül tudjuk használni a programot, először le kell mentenünk a környéket, amely érdekel minket addig, amíg van internet hozzáférésünk.

Android telefon esetében ezt úgy tehetjük meg, hogy az alkalmazásban jelölővel látjuk el az adott helyet, ami érdekel minket (50x50 km-es régió a maximum). Ezután felhúzzuk ujjunkat a képernyő aljáról a tetejéig, és a jobb oldalon található 3 pont menüpontot választjuk. Ekkor az offline terület letöltése menüpontot választjuk. Közelítsünk rá a környékre amennyire szeretnénk, majd mentsük a térképet valamilyen szánunkra megfelelő névvel.

Betölteni a térképet pedig úgy tudjuk, hogy a program elindítása után jobbra húzzuk a képernyőt, hogy a bal oldali menüt elérjük. A saját térképek menüpontot választva elérünk minden lementett térképrészletet.

10-offline-terkep.png

Ugyanezt mutatja be ez az angol nyelvű videó.

IPhone telefonnál pedig a következő a sorrend: nyissátok meg a hamburger menüt. (Igen, hamburger menünek hívják:

11-hamburger-menu.png

Szóval ezután “offline places” menüpont, majd az “offline areas” alatt találtok egy “+” gombot. Ezután csak ki kell választanotok, illetve rázoomolni arra a területre, amit szeretnétek lementeni. Ezután nyomjátok meg a download gombot.

Az előhívás ugyanúgy működik mint Androidon, jobbra húzva a Google Maps főképernyőjét megjelenik egy menü, ahol az “offline areas” alatt ki tudjátok választani a térképet, amire szükségetek van.

12-offline-terkep-ios.png

 

8. Hangalapú irányítás

Tudtad, hogy a programot beszéddel is irányíthatod? Most megmutatom, hogy milyen angol nyelvű parancsokat lehet érdemes bicikliseknek és autósoknak használni. Az alkalmazásukhoz azonban angol nyelvűre állított telefon szükséges. Tipp: amennyiben nem szeretnénk hozzáérni a telefonhoz, hogy érzékelje hangunkat, használjuk az “OK Google” parancsot.

 Tehát a hangalapú parancsok:

 • how is the traffic ahead? - ha szeretnénk tudni, hogy milyen a forgalom előttünk
 • show route overview - hogy lásd a teljes útvonalat
 • what's my next turn? - a következő lekanyarodás jelzését nem árt időben tudni
 • show alternate routes - alternatív útvonal keresése, például baleset esetén
 • when will I get there? - becsült idő a megérkezés időpontjához
 • navigate to [hely] - cím megadása, ahova szeretnénk eljutni
 • mute - a navigáció elhallgattatása
 • unmute - a navigáció hangjának visszaadása
 • exit navigation - a navigáció megállítása
 • resume navigation - a navigáció folytatása

A kedvenc lehetőségem sajnos Magyarországon nem működik, de ha az Egyesült Államokban jártok, mindenképp próbáljátok ki:

 • find gas station - megmutatja, hol tudtok tankolni

 

9. Népszerű időszakok

Az egyik kedvencem a Google Maps érdekességek közül, hogy meg tudom nézni, mikor érdemes menni bevásárolni a közeli boltba.

13-nepszeru-idoszakok.gif

Nem meglepő módon Budapest belvárosában a vizsgált üzletben közvetlenül munkaidő előtt és után vannak legtöbben. Kiválaszthatjuk a napot is. Ennek kapcsán egyetlen szomorú meglátásom, hogy…

14-vasarnap-zarva.png

 

10. Autós forgalom

Indulás előtt ha nem tudjuk, hogy merre jutunk el valahova a leggyorsabban, tartunk egy esetleges dugótól, akkor érdemes csekkolni a forgalmat. Különösen ott, ahol sokszor alakul ki nagy forgalom (mint a BAH csomópont).

15-google-terkep-forgalom.gif

A zöld vonalak azt jelentik, hogy nincs torlódás, simán lehet krúzolni. A narancssárga szín is folyamatos haladást jelöl, de ott már nagy a forgalom és néhol lelassulhat. A piros azt jelenti, hogy azon a szakaszon állnak a dugóban az autók. Azt érdemes kerülni. A bordó pedig azt, hogy se előre, se hátra nem tudsz menni. Ezektől a részektől minden esetben távol kell maradni. Itt simán előfordulhat, hogy 200 métert 30 perc alatt teszel meg kocsival.

Ez a funkció egyébként különösebn hasznos, amikor olyan szakaszokon autózol, ahol gyakori a dugóveszély (pl M7-es a Balaton felé pénteken).

 

Google Maps játékok

A következőkben 4 Google Maps játékot mutatok meg, amivel elüthettek egy kis szabadidőt. :D

 Helykitaláló kvízek

A Geoguessr és a magyar Nemesys csapat által fejlesztett Pursued ugyanarra az alapra épít: mutat egy helyet Google Térképen, majd neked ki kell találnod, hol vagy. A Pursued használatához regisztrálni is kell, cserébe van egy sztori a játék mögött: elraboltak téged, és segítséghíváshoz szükséges, hogy felismerd a helyszíneket.

A Smaprtpins ezekhez képest egy kvíz, mely esetében kérdéseket kapunk, melyre mindig egy hely a válasz a térképen. Lényege, hogy van egy alap életetek (1609 km), és ahány km-re tippeltek a helyes megoldástól, annyi életet veszítetek. Én elsőre 12 kört éltem túl. Ti meddig juttok? :)

Tank harc

Ezt nem magyarázom túl. Válasszatok egy helyszínt, és kurzor segítségével harcoljatok!

 

Zombi támadás

Úszd meg a zombi inváziót minél hosszabb ideig úgy, hogy menekülsz előlük utcai nézetben.

 

2D vezetés szimulátor

Ez volt az a játék, amihez semmi ügyesség nem kellett, sőt, kihívás sem volt benne. De - talán a nosztalgikus érzés miatt - 10 perc múlva is még a játék előtt ültem.

 

Google Maps bakik

Végül néhány vicces utcanézet, ahol a Google autói jobb lett volna, ha máshol vannak épp. :)

 A fegyverkereskedő
16-google-bakik-1.png

 

Sokan ébredtek már így másnaposan
17-google-bakik-2.png

 

Az értelmezhetetlen hajsza

18-google-bakik-3.png

A képek forrását itt találjátok, valamint további mókás képet találhattok ezen a linken.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

iPhone: miért is állítanám át a dátumot 1970-re?

Ezt a kérdést még nem tette fel senki:

Miért is állítanám át a saját iPhone-om dátumát 1970-re?

A sajtó megállás nélkül rág, hogy egy újabb csontváz hullott ki a szekrényből, mert micsoda dolog ez, hogy hibás az iPhone-on futó operációs rendszer, az iOS. De a fenti kérdést kéne feltenni, ki az aki a kockákon kívül átállítaná a telefonjának a dátumát, ja és még újra is indítja azt?

Meg persze fel lehetne tenni a kérdést újra, kicsit pontosabban:

Miért is állítanám át a saját iPhone-om dátumát 1970.01.01-re?

De tényleg, pont január 1 és itt most nem a születési dátumodról van szó, vagy az ébresztő, hanem a telefonod rendszerdátumáról beszélünk. Rendben, a kockák és a trollok, lájkvadászok tegyék meg, de épeszű embernek milyen racionális indoka lenne erre? Kíváncsi lennék pár válaszra, kommentbe írjátok le kérlek. 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

10 Google trükk, ami nélkül nem lehet élni

A Google keresés sokszor kényelmetlen feladat, pedig enélkül gyakorlatilag lehetetlen internetezni. A The Pitch Education blogján megjelent egy bejegyzés a napokban Google trükkök: 19 hasznos keresési tipp címen. Ahogy a szerző írja, tényleg hasznos tanácsokkal van tele, amivel egyszerűbben kereshetünk és időt is spórolhatunk. Ezen az ötleten felbuzdulva mi is bemutatunk 10 tanácsot, illetve két, “just for fun” ajánlásunk is van. Érdemes hatékonyan keresni, hogy mindent pontosan megkapjunk, mert mint tudjátok…

 google-2nd-page.jpg

 

1. Filmek vetítése mozikban

Ha nincs kedvünk keresgélni a közelben lévő mozik között, hogy mikor és hol adják a filmet, amit kigondoltunk, alkalmazható rá ez az egyszerű Google trükk: írjátok be a film címét, majd a “movie” kifejezést.

1-movies.jpg


2. Instant fordítás

Google Translate használata nélkül, azonnal a keresőből is fordíthatunk, és azonnal eredményt kapunk.

2-instant-forditas.jpg


3. Étel kiválasztása

A Google vigyáz az alakunkra, ha angol nyelven próbálunk ételek közül dönteni, hogy mit is együnk. Megmondja, hogy hozzávetőlegesen hány kalóriát tartalmaz az adott étel, emellett a főbb makronutriensek értékét is elárulja.

 3-meals.jpg


4. Napkelte, napnyugta

Ahhoz, hogy megtudjuk, mikor kel fel a nap, vagy épp mikor megy le, elegendő beírnunk Googlebe, hogy "napfelkelte" vagy "napkelte", illetve "napnyugta". Randik előtt tökéletes segítség lehet!

 4-sunrise.jpg


5. Függvények

Ha középiskolában elakadna valaki függvények ábrázolásával, vagy később nosztalgiázni szeretne a matek órák hangulatával, akkor ajánlom, hogy próbáljon meg felrajzolni néhány nevezetes függvényt Google segítségével. Ehhez a “graph for {függvény}” kifejeést kell használni.

5-graph.jpg


6. Intervallum alapú keresés

Ez egy olyan keresés, ami nálam csak angol nyelven működött. Igaz, ott mindig. Ha szeretnék például cipőt találni 100 és 200 $ érték között, akkor a “shoes 100$..$200” kereső-kifejezést használom.

 6-between-intervallum.jpg


7. Szavak eredete

Ha egy angol szó eredetére vagyunk kíváncsiak, akkor csak írd be mögé, hogy "etymology", és máris megkapjuk a keresett tartalmat.

 7-idegen-szavak-eredete.jpg


8. szavak jelentése

Angol szavaknál ha a fordító sem segít értelmezni az adott szót, van egy keresési funkció, a “define”, mellyel könnyebben megérthetjük, mit is jelent az adott kifejezés. Sajnos magyar szavakkal ez nem működik, pedig igen mókás lenne például a “kágyilló” körbeírása.

 8-define-words.jpg 

9. Visszaszámláló

Amikor berakjuk a mosást, és tudjuk, hogy nem fogjuk meghallani, ha elkészült, használhatjuk angol nyelvű Google esetében az időzítés funkciót.

9-timer.jpg


10. Időjárás

Ha nem tudjuk, hogy milyen időjárásra számítsunk a nap során, hogy vigyünk-e esernyőt, egyszerűen csak be kell írni a keresőde, hogy "időjárás".

 10-weather.jpg

 

Just for fun 1: Tilt

Írd be a keresőbe, hogy "askew".

 

Just for fun 2: Bacon szám

Kevin Bacon egyszer azt mondta, hogy nincs olyan hollywoodi színész, akivel ne játszott volna együtt, vagy legalábbis biztosan szerepelt már egy filmben olyannal, akivel a másik színész is. Ebből alakult ki a Bacon szám, vagyis hogy melyik színész hányadik szintű kapcsolatban áll Baconnel.

Például Dobó Kata Bacon száma 2, mivel együtt szerepelt Sharon Stone-nal az Elemi ösztön 2-ben, Sharon Stone pedig együtt játszott Kevin Baconnel a Mondom vagy mondod című filmben.

 11-bacon.jpg

Jó szórakozást a tippek próbálgatásához és ne felejtsétek el megnézni az eredeti Google trükk posztot sem, így még inkább profikká válhattok, így akár fel is vághattok ismerőseitek előtt. :)

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Ubervagyok: egy őszinte vélemény az uberről!

Kénytelen vagyok beleszólni, de tényleg, mert már borzasztó mi történik itt uber ügyben, nézzük először ki az aki nem fizet még adót:

 • online szerencsejátékos
 • airbnb
 • közösségi finanszírozás (magyarul crowdsourcing)
 • couchsurfing
 • közösségi kertek
 • parkoló megosztás
 • forex és úgy cakk-pakk a teljes online tőzsde
 • alkalmazást feltöltők az itunes-ba, meg android play-be
 • piactér oldalakon kereskedők
 • néni a piacon aki a saját málnáját adja el, és csak stand díjat fizet
 • kapsz számlát az automatából vett üdítő után?
 • örömlányok
 • hétköznapi szakemberek, akik megjavítják a szekrényed, vízcsapot és bármit otthon
 • ja és az egész feketekereskedelem

Igen, igazuk van a taxisoknak, hogy nincs az adózás megfelelően megoldva a shared economy alkalmazások esetében. Igazuk van, hogy tőlük kérnek engedélyeket, sárga matricát és mindent, de akkor miért nem sztrájkoltak amikor autónként 300-ba került a matricázás? 

Nincs igazuk, mert a fél országot le lehetne bénítani, megverni és korlátozni ezekért. A hoteltulajdonosok bezárhatnák a hoteleket, mert az emberek megosztják a lakásukat, az internetszolgáltató becsukhatna mert a rajtuk átmenő információból nagyon sokan durván keresnék és fizetnek az internetért 10 ezer Ft-ot és sorolhatnám még a sort.

Meg kell tanulni élni ezzel az új világgal, mindenkinek, Neked, nekik és nekem is. Ki kell dolgozni a szabályozást, hogy adózzanak valahogy. Mellesleg ez már most is megoldott, ha valaki adózni akarna a fentiek után.... 

Én a startupokkal vagyok és nem fogok belemenni a szerződésekbe, az állami elvárásokba, egyszerűen csak tisztázni kell a helyzetet, mert a közösségek irányába haladunk és mindent megosztunk.

Miért nyilatkozok a témában? Ezért:

http://index.hu/belfold/2016/01/23/durvan_osszevertek_egy_uber-sofort/

Nem kell verekedni, remélhetőleg a taxisok között nagyon alacsony százalékban vannak agresszív elemek és a többiek nem kezdenek a háborúba, mert ennek mindenki csak a vesztese lesz. 

Van olyan ország, ahol a taxistársaság hozott létre egy ubernél sokkal jobb alkalmazást és köszönik jól, boldogan elvannak, olcsóbb mint telefonálni ha felmész a netre és úgy rendelsz taxis, olcsó és könnyen használható. 

Taxisok úgy gondolják, hogy az ubereseknek kolbászból van a kerítés? NAV keresi őket, taxisok keresik őket, egyéb hatóságok keresik őket, szinte bármikor beülhet valaki aki megbünteti őket, minden tiszteletem az uberes soföröknek, én nem biztos, hogy mernék így autót vezetni. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

11 hihetetlen ajánlat a hivatalos Black Friday kommunikáció előtt

1.jpg

 

Egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza a karácsonyi vásárlás beindulását jelző Fekete Péntek, azaz a Black Friday kezdete. Az eredetileg a hálaadás utáni első nyitvatartási nap már akkor is rengeteg vásárlót vonzott az üzletekbe, ami az évek során egyre fokozódott. Napjainkban a kereskedők néha önköltség alatti árakkal rá is játszanak a megnövekedett vásárlási kedvre. 2015-ben a hivatalos Black Friday november 27-re esik, amikor is számos kereskedő meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat. Ugyanakkor számos helyen megvásárolhatóak az akciós termékek online áruházból, így elkerülhetjük a dugót, tömeget és sorban állást. Összeszedtük a szerintünk legizgalmasabb ajánlatokat 2015-ből. 

 

Kimagasló ár-érték aránnyal rendelkező elektronikai eszközök a Proda webáruházból:

Bluetooth hangszóró (Proda X6) – 6.800 forint kedvezménnyel

Ár-érték arányban bajnok. Vízálló, hordozható, hangos. Próbáltuk már, nekünk is van. Szeretjük, működik. Pláne az akciós áron nagyon megérős.

 133.jpg

iPhone kijelzővédő üvegfólia – 1.592 forintért

Láttunk már olyan iPhonet, amit a kijelzővédő üvegfólia mentett meg a töréstől. Szerencsére csak a fólia törött meg. Leszeded, újat veszel, kicseréled és élsz tovább. kb. 2.000 forintból megúsztad. Ugyanez a történet egy kijelző cserével minimum 20-szor ennyinél kezdődik…

 

Nagy kapacitású mobil vésztöltő (power bank) – 6.400 forint kedvezménnyel

Minden okostelefon lemerül - nap közben, este vagy hétvégén kirándulás közepén… A pót akku segítségével bárhol, bármikor fel tudod tölteni telefonodat.

 112-red.jpg

Elegáns asztali lámpa érintő gombokkal – 3.000 forint kedvezménnyel

LED világítással szép fehér fényt csinál. Irodába vagy éjjeli szekrényre is alkalmas. Van talpas és csíptethető.

 002.jpg

Újratölthető ceruzaelem akkumulátor - 1.592 forintért

Talán a leghasznosabb kütyü. USB-ről tölthető elem. Máshol nem láttunk még ilyet, de minket meggyőzött.

124.png

Bluetooth hangszóró (TDK A34 TREK Max) – 10.000 forint kedvezménnyel

Szuper hangja van, amiről az 5 hangszóró gondoskodik. Vízálló, hordozható, brutálisan telt hangzással.

tdk_t79229_62116_32860_a34_trek_max_white_lt.jpg

Alumínium teleszkópos Selfie bot exponáló gombbal – 1.000 forint kedvezménnyel

Magas minőségű szelfi bot, ami okostelefonnal és GoProval is használható. Síeléshez, utazáshoz, kiránduláshoz kimondottan hasznos.

 

Különleges, egyedi kézzel készült designer ékszerek 30% kedvezménnyel a Delacier brandtől a Designrs.co webáruházból:

Breeze Nyaklánc - 50 253 Ft helyett 35 352 forintért

 

 Csajos ajánlatok a VanillaDeal webáruházból:

VITOVIT CSIGAKRÉM – 7.000 forint kedvezménnyel

X-TRA SAUNA ZSÍRÉGETŐ FITNESS NADRÁG – 11.000 forint kedvezménnyel

005.jpg

 

Ha találtál olyan akciót, ami kedvedre való, akkor ne feledd el megosztani ismerőseiddel, hátha más is jutányos áron szerezheti be álmai vágyát!

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

ISIS: terror 2.0

Szomorú híreket olvasni, terroristák felfedezték a technológia adta lehetőségeket, ez azért probléma, mert ha meg akarják fékezni őket, akkor ezeket a területeket is korlátozni fogják, vagy pedig az emberek elkönyvelik, hogy nem kell velük foglalkozni, az csak terroristáknak való:

 • PS4, vagyis playstation 4 üzenőrendszerét használták különböző információk továbbítására, a hír vicces, mert csak találtak egy playstationt, egyelőre nem hozták kapcsolatba a cselekményekkel. Elvégre a terroristáknak is játszani kell, csak ugye most jön, hogy elemezni fogják a rajta talált információkat. Egyelőre még nem mondanám, hogy a terroristák új fegyvere a playstation, de nyilvánvalóan lehet használni olyan dolgokra, amire nem kellene. Ha meg a titkosszolgálatot nézem, akkor valószínűleg előbb monitorozzák valakinek a mobilját, mint a playstation accountot, de ez a jövőben változni fog. TheVerge
 • Van a terroristáknak 3 millió dollár értékű bitcoinja, nos ez már nagyobb gond mint az előző, mert az egész bitcoin szféra eleve az anonomitiásra épül, vagyis nem tudni ki van a wallet mögött, ez a lényege. Bármikor lehet nyitni egy új wallet-et, akár még TOR-on keresztül is, ez meg akármennyire is átlátható a bitcoin felépítése, lehet tudni melyik wallet mögött mennyi pénz és forgalom volt, attól még a wallet tulajdonosa nem ismert. Félek kicsit, hogy ez az információ ha robbanni fog, márpedig fog, 1-2 nap múlva minden nagyobb hírportál erről beszél majd, lenyomja az árfolyamot, de ennél sokkal nagyobb rosszabb az, hogy a bitcoint amúgy is a feketegazdaság, maffia platformjának tekintik, lassú és igazán nehézkes munkával lehet csak kimosni a bitcoint ebből. Ezért is beszélnek újabban a blockchain technológiáról és nem magáról a bitcoinról, az csak egy a sok közül, ill. a jelenlegi legnagyobb, de bármikor lehet indítani egy újabb változatot. Reméljük a legjobbakat. Cryptonews

altcoin.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Szingapúri napelemes Apple Store

Szingapúrban nem volt eddig Apple Store, pedig elég gazdagok, hogy bármennyi Apple terméket megvegyenek. De most minden megváltozik, nem elég, hogy megkapják az Apple Store-t, az napelemmel fog működni, 50 megawatt energiát termelve, amiből az Applenek csak 33 kell, a többi "ingyenáram". 

1521024915669863057.png

Gizmodo

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Segédprogram az adatok átmentéséhez Windowsról Macre

Nehéz az élet ha az ember platformot vált, nem is igazából a gépek a fontosak, hanem a rajtuk lévő adatok, információk. Szerencsére gondolt erre az Apple és az El Capitanbe beépített egy "Migration Assistant" nevezetű programot, amellyel könnyen át lehet menteni az adatokat Windowsról Macre. 

Ez nem csak egy "elmentem" program, ez gyakorlatilag A program, nagybetűvel, mindent át tud menteni, Outlook vagy egyéb levelezőkből, Outlook naptár, kontaktok, gyakorlatilag az egész accountot átmigrálja a Macre. Magyarul amúgy Windows költöztető asszisztensnek hívják és innen lehet letölteni. Azért az elég biztató, hogy XP-től egészen a 8-as Windowssal is megbirkózik. 

De nem csak Windowsra működik, másik Mac-re is ezzel a programmal lehet átrakni mindent, nem kell itt másolgatni, nyilvánvalóan mac esetén ott van a rendszerben a program, nem kell letölteni sehonnan. 

step4-650-80.jpg

Ha nem akarsz mindent átvinni, akkor válogatni lehet, hogy mely adatokat akarod migrálni, tessék:

step6-650-80.jpg

Ennél nem is lehetne egyszerűbb, csak kattintgatni kell és az új Mac máris fel van töltve a "régi életeddel".

 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Nyamnyam bank

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Van már ingyenjegyed Barcelonán keresztül Silicon Valleybe?

Van egy jó startupod? Tanulnál a világ legjobbjaitól? Még van két heted arra, hogy jelentkezz, ha elég jónak érzed magad arra a megmérettetésre, amelyen tavaly az Angl Madridig, a Sopreso pedig Silicon Valley-ig jutott! Idén Madrid helyett a szervezők Barcelonát választották a döntő helyszínének a legnagyobb mobilos kiállítás forgatagába a Mobile Word Congressbe cseppenhetsz azzal, hogy beküldöd az anyagod az OpenAxel 2015-re!

Tavaly hatalmas buli volt az a pár nap, amit együtt tölthettem a csapatokkal, akik a Európa minden tájáról érkeztek. 2015-ben is elindul a megmérettetés, s már kattinthatsz is a jelentkezési linkre, hogy nehogy kimaradj a buliból. Miről is van szó pontosan?

Sikeres digitális startup vagy? Úgy érzed, hogy egy nemzetközi versenyben is megállnád a helyed? Egy egyszerű kérőív kitöltésével, hosszas adminisztrációtól mentesen pályázhatsz most az OpenAxel nemzetközi Startup versenyen, amelynek fődíja egy kaliforniai utazás: tanulás, tapasztalat, kapcsolatépítés, kikapcsolódás!

Az OPENAXEL startup verseny a 30 legígéretesebb európai digitális startup-ot keresi, amelyet az IVSZ, és nemzetközi partnerei hirdettek meg. A verseny első 30 helyezettje equity-free támogatásban részesül, míg a kilenc legsikeresebb résztvevő további személyre szabott díjazást kap.

A pályázatok beküldésére 2015. október 30-ig van lehetőség a www.openaxel.com oldalon keresztül. Ha eddig érted, akkor már csak kattintanod kell a linkre. Ha még mindig nem elég izgalmas kérdezz meg engem, vagy olvass tovább!

A nyeremények közül kiemelendő az egyhetes üzleti boot camp Silicon Valley-ben, a világszínvonalú mentoring lehetőségek, top CEO-k coachingja, bemutatkozási lehetőség digitális fókuszú nagyvállalatok és befektetők előtt, és végül, de nem utolsó sorban kiemelt megjelenési lehetőség Európa legjelentősebb releváns rendezvényein. 

Az első OpenAxel startup versenyre 2014-ben több, mint 40 magyar startup pályázott és a nemzetközi megmérettetésben az elődöntő 12 startupja közé kettő, a döntőbe 2 (az Angl és a Sopreso), míg a végső nyertes kilenc startup közé végül egy magyar startup – a Sopreso - jutott be.

Olvasd el az egyhetes Silicon Valley útról készült beszámolótA jelentkezés egyszerűbb, mint valaha, ezzel is megkönnyítve és motiválva a magyar startupokat a jelentkezésre! A www.openaxel.com/contest oldalon pontos információ található a versenyről.

http://portal.openaxel.com/p/openaxel/ oldalon a regisztrációt követően mindössze néhány a team-re és a business-re vonatkozó kérdést kell megválaszolni a jelentkezéshez. A jelentkezés gyorsítása érdekében lehetőség van pl. a CrunchBase vagy egyéb hasonló adatbázisba már feltöltött profil linkjének megadására is. 

A verseny az Európai Bizottság által támogatott OpenAxel projekt keretében kerül meghirdetésre.

A végére pedig egy pici önreklám. Tavaly a rendezvényt vezető evaluátorként, mentorként kísérhettem végig. Idén az OpenAxel nagyköveteként segítem a rendezvényt, így ha kérdésed van tedd fel bátran igyekszem rá gyors válaszokkal szolgálni.

openaxel.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Drónvédelem

Egy drón alkalmas a kémkedésre, megzavarásra és a személyes szabadsághoz való jogunk megsértésére, nos itt egy eszköz amivel le lehet szedni a drónt, amiben nem esik kár. Egyszerűen a GPS és egyéb frekvenciákat zavarja és a drónt irányító számítógép nem tudja folytatni a küldetését:

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Az erő legyen Veled! Mindenhol...

1474004831878233382.gif

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Ne flörtölj a animeval szenzor

Beleszerettél az anime hölgybe a falon? Nagyon csinos meg minden? Ő lenne az ideális társad az életben? STOP! Japánok létrehoztak egy szenzort, ami azt hívatott megelőzni, hogy még se szeress bele a plakátcsajba. Ne is fogdosd, mert a szenzor jelezni fog, hogy ez csaj egy álomvilág, érdemes rendes társat keresni. Tokimeki szenzornak hívják, ami angolul a palpation-t jelenti, vagyis tapintás. 

Az egész úgy működik, hogy a szenzort megfogod, baloldalon nézed a kedvenc anime karaktered, aztán jobboldalon egy valódi ember képe látható, azt is 1 percig nézed és végül a számítógép megmondja, hogy kit szeretsz jobban...

rohm-palpitation-sensor.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Gördeszkázó ló

A kecskejáték után van gördeszkázó ló, Snow Horse, az egész egy viccnek indult, de annyira nagy az érdeklődés, hogy a végén megvalósul:

1465401310287217329.gif

Itt a fejlesztő Twitterje, lehet figyelni a nagy bejelentéseket, további csodálatos animgifeket:

https://twitter.com/kinifi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

150 év megváltoztatott fotói

Egyelőre nincs sok kép fent, viszont van hozzá történet és a többi fotó amiből összerakták, érdemes megnézni, hogyan tudják manipulálni a hangulatunkat, véleményünket, nagyon dolgoznak a szerkesztők, olykor egészen jó munkát végeznek:

topgun.jpg

http://www.alteredimagesbdc.org

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Egy kocka kalandjai. Megosztani valód van? Írj emailt, küldj érdekes dolgokat, spamet is várunk! :) email: kockablog@gmail.com

Proda

Címkék

101 (17) 3d (5) 7 (5) 8 (11) 8.1 (5) adatvédelem (9) adobe (10) adóbevallás (5) adsense (31) adwords (11) akkumulátor (5) alkalmazás (55) amazon (16) analytics (13) android (96) apeh (14) app (15) apple (59) asus (6) baja ferenc (17) bank (16) bankkártya (5) billentyűzet (8) bithumen (5) biztonság (22) blackberry (6) blog (23) bloghu (8) böngésző (20) brand (8) captcha (10) chat (6) chrome (47) cib (8) css (5) dell (5) design (11) digg (5) digitális (5) divat (15) docs (26) domain (26) doodle (5) dr dedinszky ferenc (5) ebay (35) elektronikus ügyintézés (6) elnökválasztás (11) email (16) ennyike (18) érdekesség (180) excel (6) e kormányzat (10) facebook (126) fényképezés (6) firefox (20) flash (7) flickr (19) fotó (5) freemail (12) galaxy (32) geek (44) gmail (89) goldenblog (5) google (632) Google (10) google apps (5) google maps (7) grafika (7) hack (17) hacker (8) halloween (5) hálózat (6) hardver (5) hardware (11) hasznos (6) hiba (10) hitelkártya (5) hogyan (26) hotmail (6) howto (6) hp (6) htc (10) humor (149) ibm (16) igoogle (6) index (5) index.hu (7) infografika (16) informatika (7) ingyen (12) instagram (12) internet (257) ios (5) ipad (30) iphone (68) iphone 4 (5) iwiw (21) japán (6) játék (43) java (6) jelszó (7) kacat (8) kép (19) keresés (13) kereső (40) kickstarter (7) kindle (6) kocka (15) könyv (8) könyvolvasó (7) kopint datorg (8) kormányzat (5) kormányzati portál (32) közösségi (9) közösségi háló (7) központi rendszer (9) labs (5) laptop (11) lhc (5) like (5) link (159) linux (41) logo (8) loolek (96) lumia (8) mac (8) magyar (19) magyarország (14) magyarorszag.hu (14) magyarország.hu (39) mail (5) mailbox (8) mailbox.hu (5) maps (121) marketing (26) máv (7) microsoft (126) mini (5) mobil (60) mobile (6) mobilinternet (7) motorola (5) mozi (5) msn (8) múlt (9) myspace (19) mysql (7) nasa (6) nemzeti digitális közmű (10) network (6) nexus (13) nokia (18) Nokia (6) office (10) offline (5) okostelefon (11) olimpia (10) olvasói levél (5) opensocial (7) opera (13) otp (5) paypal (17) pdf (6) photoshop (13) php (5) play (7) plus (6) politika (7) posta (6) programozás (13) reader (13) reklám (37) retro (13) router (8) röviden (6) rss (8) rtl klub (5) sablon (5) sajtóközlemény (24) samsung (54) Samsung (12) SAP (12) search (10) selfie (8) skype (6) sms (14) social (8) sony (8) spam (35) startup (5) statisztika (72) steindani (88) steve (6) streetview (57) support (5) surface (7) számítógép (7) szavazás (10) szelfi (8) t-mobile (5) tab (6) tablet (25) tárhely (7) telefon (35) Telenor (5) telenor (13) térkép (5) teszt (37) tok (7) töltő (5) torrent (18) touch (5) translate (6) tűzfal (7) tv2 (8) twitter (53) t mobile (16) ügyfélkapu (63) ügyfélkapu 2 (23) vélemény (90) vicc (15) videó (30) video (9) világválság (8) vírus (9) vista (7) vodafone (12) wave (5) web (13) webmasters (5) weboldal (5) wifi (10) wikipedia (11) win8 (11) windows (53) wordpress (7) yahoo (63) youtube (52) zene (20)

Stat

 Google PageRank module - CamelPark SEO centrum

Címke feed