A média- és szórakoztatóipar jövőjéről a Telenor Jövőkutató Szimpóziumán

A mobilunkon nézünk tévét, hallgatjuk kedvenc zenéinket, online olvasunk kedvenc sorozatainkról. A mobilinternet megváltoztatta a médiafogyasztási szokásokat. De látjuk-e, hogy milyen irányban halad a média- és a szórakoztatóipar a jövőben? Milyen tartalmak lesznek a mobilunkon néhány év múlva? A Telenor idei Jövőkutató Szimpóziumán az iparág vezető szakértői, nemzetközi és magyar tartalomgyártó és –forgalmazó csatornák vezetői vitatták meg, hogyan látják a zene, a film és a televíziózás jövőjét.

Bárhol, bármikor elérhető, személyre szabható tartalom és kedvező ár – ez motiválja a jövő és egyre inkább a ma fogyasztóját is. A kedvenc zenéink legyenek a mobilon, a tabletről legyen elérhető a kedvenc sorozatunk, a televízióban pedig legyen visszanézhető a meccs. Egymás mellett működnek a médiamárkák hagyományos műsorszerkesztési és műsorszórási stratégiái, illetve az új ügyféligényeket mind inkább kiszolgáló on-demand kísérletek. Kérdés, hogy az átalakulóban lévő médiapiac melyik irányban, milyen ritmusban halad tovább.

„A mobifelhasználóknak és az okoseszközöknek nagy befolyása van és lesz a médiaipar alakulására. Már ma is elérhetők olyan, személyre szabható tartalom megoldások a mobilunkon, mint a Telenor Deezer zenei vagy MyTV nevű televíziós szolgáltatásai. A kényelem, a személyre szabhatóság és a jogtisztaság miatt az ehhez hasonló megoldások mind nagyobb teret nyernek a jövőben, ezért a Telenorhoz hasonló mobilszolgáltatók a tartalomfogyasztási értéklánc megkerülhetetlen szereplői lesznek.” – mondta a kerekasztal beszélgetésen Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

„A médiamárka a kulcs a tartalom népszerűsítéséhez. Meg kell találnunk a médiatartalom és a platform megfelelő integrációját. Ezért érdekesek azok a kezdeményezések Magyarországon, mint a MyTV. A telekommunikációs együttműködések azért is izgalmasak, mert segíthetnek kiszélesíteni a piacunkat. Ma 3,5 millió háztartásban van televízió Magyarországon, nehéz bővülést elérni, ugyanakkor az OTT szolgáltatások új, virtuális háztartásszám-növekedést eredményezhetnek,” tette hozzá Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója.

Az RTL Klub elnök-vezérigazgatója, Dirk Gerkens elmondta: “A tartalomgyártók számára ígéretes a jövő, hiszen minél több a platform, annál több a potenciális ügyfél. Néhány éve olyan alapvető szolgáltatások, mint a Netflix, Youtube vagy a Facebook még a legtöbb ember számára ismeretlenek voltak, de ma már egyre több az új belépő a piacon. A célunk, hogy a legjobb tartalmat kínáljuk a lehető legtöbb platformon és új üzleti modelleket kísérletezzünk ki.”

A Telenor és fejlesztő partnere, az EU Edge már szórakoztatóipari tartalmat is tervez a jövő eszközeire. Az eseményen Maróy Ákos, az Eu Edge alapítója és technológiai igazgatója bemutatta a Telenor MyPlayer alkalmazás Google Glass-ra fejlesztett próbaverzióját, amellyel a MyTV televíziós streaming szolgáltatás műsorajánlóit követhetik a jövő felhasználói.

A rendezvényen készült nagy felbontású fotók a következő linkről tölthetők le:https://www.flickr.com/photos/telenorhungary/sets/72157644037159593/

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Újra Dolgozz Otthonról Napot szervez a Telenor és a Microsoft

A nap, amikor a főnök küld haza dolgozni 

Május 10-én ismét országosan meghirdeti a Dolgozz Otthonról Napot a Microsoft és a Telenor. Az első rugalmas munkavégzést hirdető kezdeményezéshez 2012-ben több mint 110 cég csatlakozott. Idén a két szervező vállalat ismét erre buzdítja a hazai szervezeteket, cégeket, munkavállalókat. A Dolgozz Otthonról Nap zöld partnere a WWF Magyarország. 

A két évvel ezelőtt az első magyarországi Dolgozz Otthonról Napot a Telenor és a Microsoft külföldi minta alapján szervezte meg. A kezdeményezés hatalmas sikerrel zárult: több mint száztíz cég és közel háromezer munkavállaló csatlakozott. A hazai közönség nyitottsága nem véletlen, hiszen a rugalmas munkavégzés kultúrája a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt előnyös. 

A szellemi munkát végzők körében világszerte és itthon is egyre gyakoribbak az olyan atipikus foglalkoztatási formák, ahol az irodai, fix munkaidőben végzett munka keretei fellazulnak. Mind több vállalat bátorítja dolgozóit arra, hogy alkalmanként otthonról tevékenykedjen. Az önállóan dolgozó „neonomádok” igényeit kiszolgálva több közösségi munkatér, co-working iroda nyílik, és egyre elterjedtebb vállalkozási formává válik a merőben új cég- és munkakultúrát képviselő start up is. A Dolgozz Otthonról Nap 2014-ben már nemcsak az otthoni, hanem a tetszőlegesen megválasztott, a munkavégzéshez legideálisabb körülményeket jelentő helyszíneken történő munkavégzésre buzdít: Dolgozz Bárhonnan! 

A távoli munkavégzéssel megtakarítható az utazási idő, amit az emberek például a családra vagy más kikapcsolódásra fordíthatnak. Ha a munkatársak szabadon megválaszthatják a számukra kedvező munkahelyszínt, körülményeket, és szabadabban oszthatják be idejüket, az nem csak a munka hatékonyságát növelheti, hanem a kollégák és a munkáltató közötti bizalmat, jó kapcsolatot is erősíti. Fontos szempont, hogy az utazások mennyiségének csökkentése a környezetet is óvja. Az így megtakarított szén-dioxid kibocsátásról a Dolgozz Otthonról Nap alkalmából fejlesztett, a WWF Magyarország szakemberei által hitelesített szén-dioxid kalkulátor segítségével bárki közelítő adatokat kaphat a program weboldalán. 

„Az első Dolgozz Otthonról Nap óta eltelt két évben a technológia fejlődése még kedvezőbb feltételeket teremtett a rugalmas munkavégzéshez. Az egyre gyorsabb mobilinternet és az innovatív mobileszközök segítségével szellemi munkát ma már valóban szinte bárhol lehet végezni. A Telenornál a munkakultúra szerves része, hogy a dolgozók alkalmanként nem az irodában látják el feladataikat, idén pedig még több cég figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy ez a gyakorlat nekik és dolgozóiknak is előnyös” – mondta el Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese. 

„A Microsoft Magyarország támogatja a rugalmas munkavégzést. Külön öröm számunkra, hogy idén május 10-én, egy szombati munkanapon kerül sor a Dolgozz Otthonról Napra, mivel ez egy ideális alkalom, hogy bebizonyosodjék, mennyire hatékony lehet egy szombati munkanap – otthonról végezve” – tette hozzá Friedl Zsuzsanna, a Microsoft Magyarország HR igazgatója. 

A május 10-i Dolgozz Otthonról Naphoz csatlakozó vállalatok között a szervezők értékes nyereményeket sorsolnak ki, amelyek tárgyi és szakmai segítséget nyújtanak a rugalmas munkakultúra kialakításához. A csatlakozás ingyenes és semmilyen további kötelezettséggel nem jár a cégek számára, a szellemiség iránti szimpátiát fejezi ki – hívják fel a figyelmet a szervezők. 

Az érdeklődők további információt a Dolgozz Otthonról Nap weboldalán találnak, és itt csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Bővülnek az ingyenes, online SAP képzések

Újabb tananyagokkal bővül az ingyenes SAP kurzusokat kínáló openSAP platform. A tanfolyamok a szoftverfejlesztés iránt érdeklődők mellett az üzleti területeken dolgozókat, és a felsőoktatási hallgatókat célozzák. 

Az angol nyelven elérhető kurzusok egy-másfél hónap hosszúak. Az oktatás videó alapú, melyet letölthető anyagok, és elvégzendő házi feladatok egészítenek ki. A tanfolyamokat teszt zárja, melynek sikeres elvégzését oklevél igazolja. 

A szemináriumok közé bekerült például a fenntarthatóságról, és üzleti innovációról szóló tananyag, melynek során a szoftvervállalat fenntarthatósági vezetője fog beszélni az SAP ügyfeleinek ez irányú tapasztalatairól, a nemzetközi legjobb gyakorlatokról. Az április 29-én induló képzésre itt lehet jelentkezni.

A gyorsított bevezetési módszertanról szintén lehet majd tanulni az online platformon keresztül, de a legújabb technológiájú nagyvállalati programcsomagról (SAP Business Suite powered by SAP HANA) szólóra is be lehet még csatlakozni. 

Az újdonságok közé tartozik az az iPad alkalmazás, melynek segítségével offline módon lehet haladni a képzéssel. 

Az első, online szabadegyetem jellegű (MOOC- massive online open course) tanfolyamát tavaly ilyenkor hirdette meg a szoftvercég, melyre 80 000-en regisztráltak. A régebbi kurzusok tananyagai, mint például a mobilfejlesztésről, vagy üzleti intelligenciáról szólók elérhetőek az openSAP oldalán, de oklevelet itt már nem lehet szerezni.

opensap.PNG

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

A nagy Heartbleed összeesküvés?!

Most hozta a The Verge a bombahírt, az NSA már 2 éve tud a Heartbleed-ről, vagyis azóta simán ki tudták használni a dolgot, erre szokás azt mondani ennyike. Nem tudom most mit vagyunk ennyire oda, mert ha a Heartbleedről tudod az NSA, akkor ők már tudják a következő 2 év "összes" backdoorját és sebezhetőségét. Most akkor minek is cserélünk jelszót?

Arra senki sem gondolt, hogy a Heartbleed egy nagy összeesküvés, hogy eddig nem tudták a jelszavakat és mostanra sikerült beépíteni valami backdoort mindenhova és ez az egész csak egy álca, mert most mindenki megváltoztatja a jelszavát és pont, hogy most fogják megtudni? 

Tudom eléggé elvont összeesküvés, de akár még működhet is. 

Amúgy is minek a haccacáré, amikor mindenkit, mindenhol, jelszó nélkül meg tudnak figyelni? Most eddig 123456 volt a jelszó, ezután 234567 lett, nagy dolog, az átlaguser nem érti mi ez a Heartbleed és nem is érdekli.

http://www.theverge.com/2014/4/11/5605444/the-nsa-has-exploited-heartbleed-bug-for-years-bloomberg-reports

Igen tudom, itt nem is az NSA a lényeg, vagy az NBSZ, mert ők ha akarnak be tudnak lépni bárhova, hanem a hackerek akik mondjuk a pornóképeidet lopják és zsarolnak vele, vagy mondjuk a banki adataiddal foglalkoznak. 

Nyilatkozott az NSA Twitteren, hogy nem voltak a Heartbleed tudtában, jó, akkor nem, van nekik még sok másik jokerük.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Működik a mobil Kínában?

Kibővítem a címet, működik vajon az európai hétköznapi mobil Kínában? Elég sokat olvastam a dologról, magyaráznak mindenféle CDMA-ról a weboldalakon, még magyar oldalak is vannak ahol ezt írják. De szerintem ezek az emberek sosem voltak Kínában vagy csak nagyon régen.

A rövid válasz, igen a hétköznapi mobilok működnek Kínában. 

A hosszú válasz az, hogy egy Blackberry Bold 9700 és egy Nexus 4 telefonokat, a sok olvasmány után, kicsit félve kapcsoltuk be Shanghai-ban és jelentem mindkettő működött. Persze bennünk volt a kisördög, hogy majd vidéken nem fog, de jelentem megy és már nem kételkedem. Egyébként meg van nálunk egy Samsung fogalmam sincs milyen telefon, buta-telefonnak mondható 3000Ft-os kategória és még ez is megy. 

Most elmélkedhetnék, hogy melyik telefon mennyi hertzen működik, de nem teszem, mert felesleges dolog, a lényeg, hogy ne félj elvinni a saját telefonod, mert fog menni. Persze az ezer Forintos percdíj meg egy másik..... 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hogyan 101: buborék pornó készítése

Nicknéven "mormon-porn" készítése 3 egyszerű lépésben:

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Április 11-én érkezik a magyarországi üzletekbe a Samsung csúcskészüléke, a Galaxy S5.

Április 11-én érkezik a magyarországi üzletekbe a Samsung csúcskészüléke, a Galaxy S5. A régóta várt okostelefon kiemelkedő újdonságai közé a csúcstechnológiás kamera, a villámgyors WiFi és mobilinternet, a személyre szabható fitnesz alkalmazások, valamint az új készülékvédelmi funkciók tartoznak. A Samsung Galaxy S5 a budapesti Allee Bevásárlóközpontban található Samsung Experience Store-ban április 11-én, 11 óra 11 perctől lesz kapható, és az első 50 vásárló egy 50.000 forint értékű ajándékkártyát is kap a készülék mellé. 

Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója elmondta: „A Samsungnál évek óta figyelemmel kísérjük a változó felhasználói igényeket, és az új készülékek fejlesztésénél is erre helyezzük a hangsúlyt. A Galaxy S5 okostelefonban rejlő funkciók nemcsak a mindennapi életet könnyíthetik meg, de az egészséges életmód iránt elkötelezett felhasználók számára is nélkülözhetetlen társat jelenthetnek." 

A Samsung Experience Store-ban az első 50 Galaxy S5 vásárló, egy-egy ötvenezer forint értékű ajándékkártyát is kap a készülék mellé, melyet 2014. augusztus 31-ig levásárolhatnak az üzletben. A gyártó ezzel a figyelmes ajándékkal köszöni meg a rajongóinak, hogy már a megjelenés napján a Samsung legújabb okostelefonját választották. 

A személyi edzőnek is beillő S Health alkalmazás továbbfejlesztett változatával felszerelt Galaxy S5 előnyeit a felhasználók az Allee Bevásárlóközpontban található Samsung Experience Store-ban, április 11-én, 10 órától Gyurta Dániel, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó társaságában próbálhatják ki. A helyszínen az egyik legismertebb hazai stylist, Lakatos Márk, valamint olyan népszerű hazai műsorvezetők is ott lesznek, mint Till Attila, Tatár Csilla és Liptai Claudia. Az olimpiai bajnokkal bárki összemérheti erejét egy spinning kerékpáron, miközben folyamatosan nyomon követhetik pulzusuk alakulását a Galaxy S5 és Gear kiegészítők segítségével. 

A 16 megapixeles kamerával felvértezett Samsung Galaxy S5 április 11-től az összes hazai mobilszolgáltatónál és számos kártyafüggetlen értékesítési ponton is elérhető lesz. Az IP67-es szabványnak megfelelő por- és cseppálló okostelefon több színben is kapható lesz, így a felhasználók kezdetben a szénfekete és a csillogó fehér, később pedig az elektro kék és a réz-arany árnyalatok közül válogathatnak. 

További részletek és a termékről készült képek a http://www.samsung.com/hu/promotions/Galaxys5/ weboldalon találhatók.

SM-G900F_copper GOLD_02.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Kérdés 101: mekkora a Windows 8.1?

Egy új sorozatot kezdek, egyszerű kérdések, egyszerű válaszok.

Kérdés: Mekkora a Windows 8.1?

Válasz: Nagy, a Windows könyvtár, Program files, Program files x86 és a Program data könyvtárak nekem összesen 26 gigát tesznek ki, számos alapprogram rajta van már, Adobe, Total Commander, 7 böngésző, Goat Simulator stb. Tehát ezeket vedd hozzá, véleményem szerint egy konkrét rendszer 30 gigába belefér és akkor még 1-2 komolyabb programot is felkerült a gépre. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Az első selfie az űrből!

Spaceselfiecroped

Menő!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hogyan 101: csomagküldés szabályai

Ez egy nagyon érdekes terület, azért írok erről, mert eBay miatt a csomagokkal kapcsolatban nagyon sok az összevisszaság. Ez NEM hivatalos postai vélemény ami itt következik, NE vegyétek ezt szabályzatnak, ez csak az én SAJÁT véleményem.

Első és legfontosabb 1. pont az, hogy jól csomagold be, akármit is küldesz, a postán nem vigyáznak rá, dobálják és ez nem csak a magyar posta "találmánya". Ennél fontosabb nincs, tehát ha mondjuk arany ékszert adsz fel és nem zárod le a sarkaid a csomagnak, kicsúszik. Ezért buborékfólia, ragasztó, vastagboríték és sorolhatnám. A ragasztóból is ne a barnát vedd, amit a Tescoban megveszel 3db-ot 1000Ft-ért, mert az nem ér semmit. Azt is tudom, hogy egy csomag feladásánál az fontos mennyit tudunk megtakarítani, de hidd el, többe fog kerülni ha elveszik, visszaküldik, megsérül, mint mondjuk még plusz 100-200Ft-os ráfordítás.

A következő fontos dolog az, hogy rendesen tudd a címét az embernek, mert különben megint sokba fog kerülni, hogy visszajön és küldheted újra, vagy nem küldöd újra és így visszaadhatod a pénzt, a terméket meg újra listáznod kell.

A VÁM, ez mindig visszatérő dolog, se használt ruhára, se aranyra, se akármilyen kacatra, elektronikus dologra nincs VÁM az Európai Unión belül, kívülre meg van és erről sokat beszéltem már a blogban, keressetek rá.

A Magyar Posta egyébként érdekesen kezeli a dolgot, ha lehet akárhova külföldre sima ajánlotton add fel, mert az úgy olcsóbb, de nem lesz tracking.

Ha aranyat, vagy valami értékes dolgot adsz fel, akkor nehogy nekem az ajánlottal add fel, mert azt nem tudod nyomonkövetni, nincs tracking kód, ahhoz, hogy kapj valami kódot, már el kell kérned egy külföldi csomagszállító nyomtatványt, de az elég drága lesz.

A Magyar Posta árait itt tudod megnézni. 

Persze akkor még nem beszéltem az értéknyilvánításról, ami azért dilemma, mert ezután fogják levámolni ha valahova küldöd, ill. ha megsérül, vagy elveszik a csomag és mondjuk 100 ezer Ft-ba kerül és Te 5000Ft-ra biztosítottad, mert úgy olcsóbb, akkor csak 5000Ft-ot fognak téríteni. Ez nehéz kérdés, mert ha értéknyilvánítást és trackinget is ráraksz, akkor ez egy kemény postaköltség lesz. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Marketing 101: ajándék, vagy nem?

Vettem a családnak egy laptopot a Media Marktban és kaptam hozzá egy Panda Internet Security 2014 vírusirtót 1 évre. Szép kis piros névkártya, rajta a Media Markt reklámja és a sorozatszám, hogy töltsem le a Pandát az Ő oldalukról:

http://www.mediamarkt.hu/panda címről és felelősség áthárítással, ha bármi gondom van a Pandát keressem.

Nos, a webcím 404:

panda_vs_mediamarkt.jpg

Mi ebben a tanulság? Az, hogy ha ajándékot adsz az ügyfélnek, akkor ellenőrizd és ne hibázz, mint itt a fentiekben, mert az ügyfél fel van dobva, vett egy új terméket vagy szolgáltatást és hirtelen megakasztod a flowját. Most kicsit átmentem pszichológiába, nem akarok, csak annyi, hogy hagyjuk már szegény ügyfélt feldobott állapotban és ne mondja azt, na tessék, ennyit erről. Legyen már meg a teljesség élménye, vett jó áron valamit, elvégre megvette a terméket és ki akarja próbálni, felfedezni. Erre tessék itt egy rossz élmény, ha legközelebb elmegy oda ahol vette, eszébe fog jutni, hogy na ők azok akiktől nem tudtam letölteni az ajándékot. 

Ha valaki belefutott volna ebbe a fenti dologba, akkor elárulom a megoldást a Media Markt helyett, menj fel ide, 

http://www.pandasecurity.com/hungary/homeusers/solutions/internet-security/

Töltsd le a próbaverziót és installálásnál add be neki azt a kódot, amit a laptopod mellé kaptál.

Egyébként ha ez egy Panda akció volt, akkor ők is ellenőrizhették volna a dolgot...

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Windows XP vége, dehogy is!

Windows XP támogatása lejárt és most menjen mindenki Windows 8-ra. Ezt most komolyan gondolja a Microsoft? Nekem egyre szimpatikusabb a cég, mert a Windows 8 jó rendszer, igaz, hogy egy SSD + 8 giga 1600-os RAM-os gép van alatta, ami csak i3 és 1.9 GHz-es. Ezzel rendben fut a Windows 8 és nem panaszkodom. De most mindenki vegyen új gépet mert a Microsoft úgy gondolja?

Nem fog, ezt most ingyen és bérmentve elárulom a Microsoftnak, ill. lehet, hogy nyugaton fognak, de keleten nem és tovább fogják futtatni a Windows XP-t, mert nincs pénz és az egy jól működő rendszer, stabil és nincs vele gond.

Felhasználóknak meg ez azt jelenti, hogy nem jön majd több frissítés Windows XP-hez és így lassan-lassan egyre inkább elveszti az aktuális biztonságát. Ezt egy ideig ki lehet húzni, tippem szerintem pár hónap, max félév és aztán jobb ha többször ellenőrzöd nincs-e vírusod, a jelszavakat ne a gépen tárold, hanem pendriveon és sorolhatnám. De működni, működni fog.

Láttam én már "biztonsági szerv" gépein is Windows XP-t, de gondolom nekik vannak megfelelő védelmi megoldásaik, legalábbis remélni tudom csak.

Itt a hivatalos Microsoft bejelentése.

Mit lehet most tenni? Kowalski!! opciók!! (gyengébbek kedvéért Madagaszkár pingvinjeiből idéztem)

Vegyél új gépet, ez a legrosszabb megoldás, mert nincs pénz, ha sok pénzünk lenne, nem mászkálnának az emberek régi laptopokkal stb. Milyen gépet vegyél? Majd később beszélek erről is egy másik posztban.

Vegyél új Windows 8.1-et? Ha a régi gépen futtatod, akkor bizony nem fog futni megfelelő sebességgel, ezért nehogy egy régi gépre tegyél Win8.1-et, akárki akármit mond, nem fog menni, csak lassan.

Ne csinálj semmit, alapvetően nem fog történni semmi, ráérsz még elhalasztani a döntést kicsit, de ez esetben tűzfal, víruskereső (és végigfutott vírusirtás), továbbá nem kattintás minden sokadik hirdetésre és ezzel nem lesz gond. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Magyarországon is elérhető a Nokia X

A Nokia bejelentette, hogy Magyarországon is elérhető az Android™ alkalmazásokat futtató, megfizethető árú Nokia X okostelefon. Az új készülék az Android alkalmazások világát, a Nokia élményt és a legnépszerűbb Microsoft szolgáltatásokat ötvözi.

 

A Nokia X készülék a híres Nokia dizájnra és minőségre építve a Lumia okostelefonok ihlette új, csempe-alapú felhasználói felülettel és Fastlane képernyővel rendelkezik, amely lehetővé teszi az alkalmazások közötti egyszerű átváltást. A felhasználók ellenőrzött és minőségi applikációkat tölthetnek le a Nokia Áruházból, valamint több mint egy tucat más alkalmazásboltból. Emellett a programok telepítése akár memóriakártyáról is történhet. A Nokia X készüléken megtalálható számos, harmadik féltől származó, előretelepített alkalmazás és játék.

 

„Bízunk benne, hogy a Nokia X okostelefon nyújtotta élmény Magyarországon is találkozik a felhasználók igényeivel, és új, minőségi mércét állít a gyorsan fejlődő, elérhető árú okostelefonok kategóriájában”- mondta Dankovics Tamás, a Nokia Kelet-Közép Európáért felelős üzletfejlesztési igazgatója.

 

A felhasználók a Nokia egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik, például az ingyenes[1] online és offline HERE Térképeket integrált autós navigációval. A Nokia X okostelefonnak köszönhetően a felhasználók olyan népszerű Microsoft szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg, mint például az ingyenes[2]felhőalapú tárhely, a OneDrive. 

 

Nokia X okostelefon: a megfizethető árú X készülékcsalád tagja

A Nokia X termékcsalád legelső tagja, a Nokia X készülék egy gyönyörű kivitelezésű okostelefon, a Nokia dizájnra építve feketében, fehérben, valamintélénkzöld, élénkpiros, ciánkék és sárga színekben lesz elérhető. A telefon karcsú, mindössze 10.4 mm vastag készülékházzal, 4” méretű kijelzővel és színes, cserélhető hátlappal rendelkezik. Az okostelefonon a Nokia X Software platform fut, amelyhez az erőforrást egy kétmagos Qualcomm Snapdragon processzor biztosítja.

 

A Nokia X okostelefon két képernyővel rendelkezik: a csempékkel borított kezdőképernyővel és a Fastlane képernyővel. Utóbbi egy dinamikus megoldás, ami a mindennapi használathoz alkalmazkodik: időben visszamenőleg megjegyzi a felhasználók kedvenc alkalmazásait, illetve aktivitásait a telefonon. A Fastlane képernyőt a Nokia X család igényei szerint tervezték újra, segítségével a felhasználók hívással vagy szöveges üzenettel válaszolhatnak a nem fogadott hívásokra, elfogadhatnak vagy elutasíthatnak naptáreseményeket, valamint kezelhetik a zenelejátszót. A Fastlane személyre szabott és még teljesebb közösségi élményt nyújt. A Nokia X tulajdonosok kiválaszthatják, mely alkalmazások jelenjenek meg a Fastlane felületén, elolvashatják a közösségi oldalak értesítéseit és frissíthetik állapotukat is.

 

A két SIM kártyás Nokia X okostelefon várhatóan áprilistól lesz kapható.

 

További termékjellemzők:

 •          4” méretű kapacitív érintőképernyő
 •          1 GHz Qualcomm Snapdragon Dual Core Processzor
 •          512MB RAM
 •          3 megapixeles kamera
 •          Két SIM kártyahely előkészítés
 •          32 GB-ig bővíthető belső memória
 •          1500 mAH akkumulátor
 •          Műholdas GPS
 •          GPS
 •          Gyorsulásmérő
 •          Választható színek: élénkzöld, élénkpiros, ciánkék, sárga, valamint fekete és fehér.
Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hogyan 101: Chrome tabok elmentése

Ha újra kell indítanod a gépet, akkor olykor necces dolog, hogy a Chrome tabok (fülek) elvesznek, mert mindenki nézzen magába, nekem böngészőnként legalább 15 ablak van nyitva egyszerre. Nem akarom elveszteni, ugyanakkor nem akarok plugint sem, ami feleslegesen fut a háttérben és teszi a dolgát. Ez mondjuk az egyszerűbbik megoldás, mert nincs vele gond.

A Chrome ill. Chrome Canary és a Chromium mind-mind tud ezen segíteni, nagyon egyszerű, bookmarkolni kell, azaz a kedvencekbe kell berakni az összes tabot.

Menj fel a tabokhoz, jobb kattintás bármelyiken:

chrome_bookmark.jpg

Azután meg hozz létre egy új mappát, ill. adj nevet a mappának:

chrome_bookmark2.jpg

Ezután meg újraindíthatod a böngészőt, a gépet és mindent ami jólesik, mert meglesznek a nyitott ablakok.

Ha legközelebb elindítod a Chrome-ot, akkor kis rács ikon, ill. beállítások ablak, amiben keresd meg a könyvjelzőket, ott az előbbiekben elmentett mappát és jobbkattintás, összes "az összes könyvjelző megnyitása" és tessék ott van az összes elmentett ablak. 

Oké, tudom, cécós, mindenki 1 gombot akar megnyomni és ennyi, de szerintem tisztább megoldás, mint bármi más.

chrome_bookmark3.jpg

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Miért nem működik a gmail.hu?

Nagyon egyszerű a válasz, azért mert a gmail.hu sosem volt a Google tulajdona és ha megnézitek a gmail.hu-t akkor az még csak nem is hasonlít a gmail.com-ra. Tehát ha valakinek írsz emailt és gmail.com-os emailcíme van, akkor jó lesz ha nem gmaik.hu-t írsz a végére mert nem fogja megkapni. Vagy rosszabb esetben valami ismeretlen fogja megkapni, akinek ugyanaz az előtagja mint akinek írni akarsz, de még sem az az XY, akit Te ismersz.

Tipp: érdemes csinálni egy sajatazonosito@gmail.hu emailcímet, de az a baj, hogy azt néha meg kellene nézni, mert különben nem tudsz ha oda ír valaki, lehet jobb ha nincs ilyened, mert akkor legalább visszamegy a küldött email, ha nincs sajatazonosito@gmail.hu cím. Ha visszamegy az email, akkor ilyen üzenetet fogsz kapni.

The error that the other server returned was:
550 5.1.1 <XXXXXXX@gmail.hu> Recipient address rejected: User unknown

Tehát újra, a gmail.hu nem ugyanaz mint a gmail.com!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Egy 5 éves srác meghekkelte a Microsoftot?

Azt vetted, hogy egy 5 éves srác meghekkelte a Microsoftot? Az apja levédte jelszóval az Xbox One accountját és a kiscsávó feltörte, na nem profi hacker, csak kreatív felhasználó, akinek sikerült úgy használni a rendszert, amire senki más nem gondolt. Meg is dicsérte a Microsoft, küldött ajándékot és hivatalos köszönetet is. Úgy jutott be, hogy megpróbált belépni, de nem jött össze, nem tudta a jelszót, aztán a jelszó-emlékeztetőnél nyomott egy csomó szóközt és entert. Ennyi volt, bejutott, többször is megpróbálta, mindig működött. A srác amúgy tényleg kreatív, mert az apja elmondása szerint 1 éves korában a már a telefon feloldását is megoldotta.

A Microsoft nem erőltette meg magát, 50 dollár értékben adott 4 db játékot és egy 1 éves Xbox Live előfizetést a családnak. 

10news

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Választás 2014: internet-rekord 2014?

A választási eredmények feldolgozása zajlik, de már most látszik a magyar internet nagyon nyomkodja a gombot, érdemes megnézni a statisztikát:

De nézzük meg az 5 perces átlagot:

Azért simán látszik, hogy lassan jön a 22 óra és eddig nem ment le, mint ahogy szokott, talán most mennek el az emberek aludni és elindul lefele, meglátjuk később.

De nézzünk nagyobb időtávot:

Ekkora mint ma este, valahol a 11-12 hét között volt.

De sajnos megdőlt az elméletem, mert már ebben az évben januárban volt a legnagyobb az internetfelhasználás, nem tudom miért, mert akkor ugye nincs suli és a hallgatók elvileg otthon vannak, vagy ezért? Passz. A lényeg, hogy itt az éves grafikon:

Forrás: bix.hu

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Kocka-lepedő

Kockáknak alap, amúgy meg tényleg jól jön egy ilyen, mert nincs hova tenni alvás közben a mobilt, vagy a tabletet. Ezzel a lepedővel megoldódik a gond és még csak véletlenül sem lehet éjjel rálépni:

percale pocket sheets 620x405 Neat Freaks Will Love These Bed Sheets

Az ára 55 dollár, kb. 16 ezer Forint és 5 színben lehet kapni a JCPenney-nél.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hogyan 101: linux böngészők

Linuxra számos böngésző létezik, alapvetően a következőkkel találkozhatsz: Konqueror: KDE-hez alap és a Midori: XFCE-hez alap. A "híres" böngészők közül meg Firefox és Opera, továbbá Safari, Seamonkey, Chrome és Flock. Szerintem nem is kell több, aki ezekből nem tud választani, az írjon egy sajátot. 

Van lista is amúgy, ott van Wikipédián.

Mindenhol azt írják, hogy a Chrome a legjobb, aztán a Epiphany és a Firefox az első hármas, ebből kettőt általában ismerünk, az Epiphany GNOME-ra van és webkit alapú. 

De régebben, 6 éve is írtam erről, azóta változott a világ, mert bejött a Chrome, de a lista többé-kevésbé működik.

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Repülő TV!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Hirdetés

Kocka informatika. Megosztani valód van? Írj emailt, küldj érdekes dolgokat, spamet is várunk! :) email: kockablog@gmail.com

Címkék

101 (15) 7 (5) 8 (11) 8.1 (5) adatvédelem (9) adobe (10) adóbevallás (5) adsense (31) adwords (11) alkalmazás (53) amazon (16) analytics (13) android (89) apeh (14) app (15) apple (51) asus (5) baja ferenc (17) bank (14) bankkártya (5) billentyűzet (8) bithumen (5) biztonság (20) blackberry (6) blog (23) bloghu (8) böngésző (20) brand (8) captcha (10) chat (6) chrome (46) cib (8) css (5) design (10) digg (5) divat (14) docs (26) domain (26) doodle (5) dr dedinszky ferenc (5) ebay (34) elektronikus ügyintézés (6) elnökválasztás (11) email (16) ennyike (6) érdekesség (170) excel (5) e kormányzat (10) facebook (123) fényképezés (5) firefox (20) flash (7) flickr (19) fotó (5) freemail (12) galaxy (28) geek (44) gmail (87) goldenblog (5) Google (10) google (622) google apps (5) google maps (7) grafika (7) hack (16) hacker (8) halloween (5) hálózat (6) hardware (11) hasznos (5) hiba (10) hitelkártya (5) hogyan (23) hotmail (6) howto (6) hp (6) htc (10) humor (143) ibm (16) igoogle (6) index (5) index.hu (7) infografika (16) informatika (7) ingyen (12) instagram (10) internet (256) ios (5) ipad (29) iphone (61) iphone 4 (5) iwiw (20) japán (5) játék (41) java (6) jelszó (7) kacat (7) kép (16) keresés (12) kereső (40) kickstarter (6) kindle (6) kocka (13) könyv (8) könyvolvasó (7) kopint datorg (8) kormányzat (5) kormányzati portál (32) közösségi (8) közösségi háló (7) központi rendszer (9) labs (5) laptop (8) lhc (5) like (5) link (159) linux (41) logo (8) loolek (96) lumia (7) mac (7) magyar (19) magyarország (14) magyarország.hu (39) magyarorszag.hu (14) mail (5) mailbox (8) mailbox.hu (5) maps (121) marketing (24) máv (7) microsoft (122) mini (5) mobil (51) mobile (5) mobilinternet (7) motorola (5) mozi (5) msn (8) múlt (9) myspace (18) mysql (7) nasa (6) nemzeti digitális közmű (10) network (6) nexus (12) Nokia (6) nokia (17) office (9) offline (5) okostelefon (10) olimpia (10) olvasói levél (5) opensocial (7) opera (13) otp (5) paypal (17) pdf (6) photoshop (13) php (5) play (6) plus (5) politika (7) posta (5) programozás (13) reader (13) reklám (37) retro (13) router (8) röviden (6) rss (8) rtl klub (5) sablon (5) sajtóközlemény (19) Samsung (12) samsung (47) SAP (9) search (10) skype (6) sms (13) social (8) sony (8) spam (35) statisztika (71) steindani (88) steve (6) streetview (57) support (5) surface (7) számítógép (7) szavazás (10) t-mobile (5) tab (6) tablet (24) tárhely (7) telefon (31) Telenor (5) telenor (12) térkép (5) teszt (36) tok (7) torrent (18) touch (5) translate (6) tűzfal (7) tv2 (8) twitter (53) t mobile (16) ügyfélkapu (63) ügyfélkapu 2 (23) vélemény (77) vicc (14) video (9) videó (24) világválság (8) vírus (7) vista (7) vodafone (12) wave (5) web (13) webmasters (5) wifi (8) wikipedia (11) win8 (11) windows (48) wordpress (7) yahoo (63) youtube (51) zene (20)

Stat

 Google PageRank module - CamelPark SEO centrum

Blogajánló