Kocka blog

Kocka blog

Legénybúcsú: önállóan vagy szervezőcéggel?

2018. október 29. - Kocka Blog

2018-ra Budapest az egyik legnépszerűbb legénybúcsú célponttá vált a belváros nyújtotta program- és szórakozási lehetőségeknek köszönhetően. Rengeteg fiatal külföldi társaságot látni a bulinegyed utcáin, akik csak egy legénybúcsú miatt érkeznek az országba. A csapatok izgalmasabbnál izgalmasabb programokat szerveznek, és eszméletlen helyszínekre jutnak el Budapest-szerte. A Stagmadness csapata szerint a leggyakrabban a gokartot, a paintballt, a lézerharcot vagy az airsoftot választja a társaság, de sokszor ennél extrémebb dolgokra is vállalkoznak. Így a leendő férj az utolsó legényként eltöltött hétvégéjén kipróbálhatja, milyen egy igazi tankot vagy egy Monster Truckot vezetni. A sporotosabbak számára pedig a buborékfoci vagy egy Kalasnyikov kipróbálása is opcióként merül fel. A programok mellett számos lehetőség van a vőlegény megtréfálására is. Így lehetséges az is, hogy a barátunk az este egy részét egy törpéhez bilincselve töltse vagy letartóztassa egy rendőrnő, akiről egyszer csak kiderül, hogy másban is igen tehetséges.

A külföldiek hatására a hazai szokások is folyamatosan változnak. Egyre több magyar társaság választ hasonló programokat és szórakozóhelyeket, mint a külföldi csapatok. Az egynapos alkoholmámorban eltöltött esték helyett, a hazai fiatalok is inkább egy teljes hétvégén át búcsúztatják el a legényélettől a házasodni készülő társukat. Az így szerzett örök életre szóló élményeket pedig, még nagypapa korukban is emlegethetik majd az unokáknak.

Ahogy az elmúlt években egyre nőttek az igények a szervezett legénybúcsúk iránt, úgy szaporodtak el a profi szervezőcégek is Budapesten. A széles választék miatt mindenki megtalálhatja a számára és a pénztárcájához leginkább passzoló programlehetőségeket.

Nekikezdjünk-e egyedül a szervezésnek?

Elsőre sokan azt gondolják, hogy bárki könnyedén meg tud szervezni egy legénybúcsút, hiszen csak pár programot kell kitalálni, és lefoglalni a helyeket. Ez közel sincs így. Sőt, nem egyszerű feladat mindent összerakni úgy, hogy biztosan emlékezetes legyen és semmi ne csússzon el a hétvégén.

Rengeteg szervezéssel, kutatómunkával, emaillel és telefonálással jár egy legénybúcsú előkészítése. A temérdek opció és helyszín közül kiválasztani a legjobbat laikusként hatalmas feladat. Sokszor az árak befolyásolják az amatőr főszervezőt, minél olcsóbb, annál jobb, hiszen még az esküvőre is kell egy új öltönyt venni, és még a nászajándék is ott van. Éppen ezért felejtkezünk meg arról, hogy a legolcsóbb opció legtöbbször az élmény rovására is mehet. Előfordulhat, hogy a választott hely nem elég színvonalas vagy elszúrják a foglalást. Annál pedig semmi nem rosszabb, minthogy a legjobb barátunk élete egyik legkülönlegesebb pillanat félresikerül. Az évtizedes tapasztalattal rendelkező cégek viszont ismerik a legjobb helyeket és a teljes kínálatot, minden apró hibára előre gondolnak, így az általuk szervezett hétvégén biztosan minőségi szolgáltatásban lehet részünk. Semmi sem marad ki vagy felejtődik el, ennélfogva biztosan ott várja majd a társaságot a szállóban az előre kiválasztott sör és a transzferről is gondoskodni fognak. Mindemellett a vőlegény tanúja is fellélegezhet, hiszen egy profi szervezővel az oldalán kevesebb a felelőssége, és teljes mértékben együtt élvezheti a a hétvégét a többiekkel, nem kell folyamatosan figyelnie minden apró részletre.

 

Hibák hibára halmozva - avagy mit ronthatunk el, ha magunk szervezünk?

A munka, a család és a barátok mellett sokszor nem jut elég idő egy legénybúcsú megszervezésére, és kicsúszhat a kezünkből az irányítás. Emiatt előfordulhat, hogy későn kezdünk csak neki Az utolsó pillanatos rohanás és a kapkodás a konstans idegeskedés mellett az élmény és minőség rovására is mehet.

A megfelelő kommunikáció hiánya is nagy mértékben visszavetheti a szervezést, éppen ezért mindig fontos, hogy vitassuk meg a csapat többi tagjával, hogy milyen programokból álljon a hétvége. Ezzel elkerülhetjük azt is, hogy csak egy ember véleménye és ízlése alapján alakuljanak a programok.

A program összeállításakor figyeljünk oda arra, hogy a vőlegényre szabjuk a feladatokat, és arra koncentráljunk mi az, amit ő igazán élvezne. Egy kezdő főszervező nem feltétlen tudja eldönteni, hogy hány programot érdemes bezsúfolni egy napba, mennyi lenne az ideális, és mennyi az, amit már inkább csak teherként él meg a társaság. Egy profi csapat viszont ezzel mind tisztában van, sőt még előre képesek megsaccolni azt is, hogy egy-egy program milyen hosszúra nyúlik majd, így a legénybúcsú minden bizonnyal az időbeosztásnak megfelelően zajlik majd.

Sok esetben komplikációt okozhat, hogy magánemberként az egyes cégekkel nehézkesebb az egyeztetés, kevésbé rugalmasak, és sokszor az árak is magasabbak lesznek, mintha egy szervezőcég által érkeznénk az adott helyszínre.

 

Na de, mennyi is az annyi?

Habár egy legénybúcsúkat szervező cég szolgáltatása valamivel drágább, mintha magunk alakítanánk ki a programot, ezen biztos nem érdemes spórolni, hiszen a minőség megéri azt a pár extra forintot.

A végleges ár persze sok mindentől függ. Az első szempont az, hogy mekkora társaságról van szó. Általában 12 fő felett számíthatunk nagyobb árengedményre. A programok mennyisége is egy kardinális kérdés az ár tekintetében. A legtöbb cégnél öt vagy annál több program igénybe vétele után komoly engedményekre számíthatunk. Emellett pedig a szórakozóhelyek és a szolgáltató cégek jelentős kedvezményt biztosítanak a profi szervezőknek.

Az árak lényegében mindenhol egyediek, hiszen a csapat igényei szerint alakulnak, de általában egy főre nézve alsó hangon 20-50 euró között mozognak.

 

Legénybúcsú profi szervezéssel: megbízható és kiváló minőségű programok

A legfontosabb tehát, hogy szavazzunk bizalmat a legénybúcsúkat szervező vállalkozásoknak. Kérjük a segítségüket, hiszen ők valóban jól ismerik a piacot, a programokat, a szolgáltatókat, bőven van tapasztalatuk, ezáltal tudják hol kaphatjuk meg a legjobb minőséget és élményt.

Időt és energiát spórolhatunk azzal, ha nem magunknak kell minden egyes részletet kitalálni, megtervezni és lebonyolítani. Online könnyen és egyszerűen felvehetjük a kapcsolatot a kiválasztott céggel, és néhány egyeztetés után, ők minden programot és akár extrém kívánságot megszerveznek a társaság számára. Nem mellesleg mi magunk is fellélegezhetünk, hiszen egy profi túravezető segítségével bulizhatjuk végig a hétvégét, aki mindig tudni fogja mikor és hova kell éppen mennünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr1114330023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása