Kocka blog

Kocka blog

Otthonról villámgyorsan kölcsönt? Így vehetsz fel hitelt a neten

2018. október 29. - Kocka Blog

Forrás: https://unsplash.com/photos/LtNvQHdKkmw

Ennek is eljött az ideje: elfelejthetjük a bankfiókot, a dokumentumhalmokat és az idegőrlő várakozást. Néhány banknál már egyszerűen tudunk szabad felhasználású személyi kölcsöntigényelni a neten keresztül. Elég egy laptop vagy egy okostelefon, ha gondban lennénk az idei karácsony finanszírozásával.

A teljesen digitális hiteligénylés egyelőre az OTP netbankján, az OTPdirekten keresztül, a CIB Bank mobilapplikációján és részben a Cofidisnél érhető el, de szinte biztos, hogy a közeljövőben a többi pénzintézet is előáll a saját megoldásával. Nézzük, hogyan lehet ezeknél a bankoknál online hitelt igényelni:

OTP Bank

Ahhoz, hogy személyi kölcsönt vehessünk fel az OTP-től a neten keresztül, néhány feltételnek teljesülnie kell: csak meglévő ügyfelek használhatják a szolgáltatást, akik regisztráltak az OTP netbankjára, az OTPdirektre. További követelmény még a rendszeres jövedelem, amely az OTP-s számlánkra érkezik.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, a netbank menüjén keresztül érhetjük el a hitelfelvétel menüpontját. A megfelelő hitelösszeget és futamidőt csúszkával állíthatjuk be, ami után a személyes adatainkat és a jövedelmünkre vonatkozó információkat adjuk meg. A bank rendszere mindezek alapján kalkulál nekünk egy konstrukciót. Ha szimpatikus, a marketing és más egyéb nyilatkozatok elfogadása után a szerződést tekinthetjük át és „írhatjuk alá” mobilaláírással, egy telefonra érkezett kód segítségével. A bank tájékoztatása szerint átlagosan 40 perc alatt lehet végezni az egész folyamattal, beleértve a hitelbírálatot. A hitelösszeg folyósítása aztán perceken belül megtörténik az OTP-s számlára.

CIB Bank

Szintén meglévő ügyfelek személyi kölcsönt a CIB Bank, ám a hitelintézet mobilapplikációján keresztül tette lehetővé az igénylést. Nem kevesebbet ígérnek, mint, hogy 7 perc alatt megigényelhetjük a kölcsönt: először lefuttatják az ügyféladatokat egy előminősítő rendszeren. Ha itt rendben vagyunk, szintén csúszkás megoldással választhatjuk ki a nekünk szimpatikus konstrukciót a rendszer által felkínált határokon belül. Ha megvan, csak jóvá kell hagyni a választást, és már rendelkezhetünk is a hitelösszeg felett.

Cofidis

A Cofidis is kínál online hitelfelvételi folyamatot, náluk videóchat használatával kerülhetjük el, hogy egyáltalán a fiók közelébe menjünk, bár az is igaz, hogy a hiteligénylés menete nem teljesen online, kell még szöszölnünk a papíralapú szerződések postázásával.

Először a weboldalukon vagy telefonon keresztül kell egy előbírálaton átesnünk. Ha ez megtörtént, kapunk postán egy szerződéscsomagot, amelyet később kell használnunk. A szerződést és a tájékoztatókat olvassuk át alaposan, majd indítsuk el a videós azonosítást. Az adataink megadása után egy ügyintéző vezet minket végig a folyamaton. Igazolványok bemutatásával azonosítanak, és igy mutatjuk be azt is, hogy a szerződést aláírtuk. A dokumentumokat online is feltölthetjük a hitelintézet felületére.

Ha mindezen túlestünk, a Cofidis megcsinálja a végleges hitelbírálatot, ennek kimeneteléről pedig később értesítenek. Nekünk annyi dolgunk még van, hogy az aláírt szerződést és nyilatkozatokat még elpostázzuk a hitelintézetnek. Annyi kikötés van a videós azonosítással kapcsolatban, hogy csak az ügyfélszolgálat nyitvatartási idején belül vehetjük igénybe. Az itteni hiteligénylés nagy előnye, hogy új ügyfelek is használhatják.

Biztos a folytatás

Ahogy az okosmegoldások az olyan hagyományos iparágakban is elterjednek, mint a bankolás, egyre több pénzintézet vezet majd be ilyen és ehhez hasonló innovációkat, persze kérdés, hogy mennyire vannak biztonságos kezekben az adataink, de legfőképp a pénzünk. Írjátok meg kommentben, ti mennyire bíztok az „innovatív” pénzintézetekben és rájuk meritek-e bízni az adataitokat?

A bejegyzés trackback címe:

https://kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr2714330029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása