Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Mennyi a VÁM?

Ez állandó kérdés a blogon, ezért összefoglalom, hogy mennyi is Magyarországra a VÁM. Ha az EU-n kívülről érkezik a termék, az a következő feltételek mellett vámköteles:

Magánszemélyek közötti forgalomnál:

- ajándék esetén 45 euró értékig vám és áfamentes

- kereskedelmi forgalomban (külföldi cégektől rendelt áruk) 22 euróig vám és áfa mentes.

Minden ezen felüli értéknél, vámköteles a termék.

A vámteher mértékét a küldemény értéke és a postai szállítási költség együttes összege határozza meg.

150 euró értékig nincs vám, csak áfa, ami jelen esetben 27%-ot jelent.

Magánszemélyek közötti forgalom:

  • 151 - 700 euró közötti esetben egységesen 2.5% vám, plusz 27% áfa.
  • 701 - 999 euró közötti esetben a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot (árucsoportonként eltérő mértékű ebben esetben a vám, 0 - 12 % között mozog), meg az áfa 27%-ot se feledd el.

Magánszemély által megrendelt áruk után:

  • 150 eurót meghaladó érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 27% áfát kell fizetni.
  • 1000 eurót meghaladó érték felett is hasonlóak az értékek, de ott egységes vámáru-nyilatkozatot kell kitölteni, amit a vámügynökség intéz utána.

Milyen papírok kellenek vámolás esetén?

  • Számla (ha van), szállítási költség tételes kijelzésével
  • Banki átutalásról igazolás, kivonat
  • Ajándék esetén a feladó általi írásos értéknyilatkozat, melyben megjelöli az által küldött küldemény értékét.

Mennyi idő a vámolás?

  • UPS, stb, tehát valami rendes posta esetén kb. 3 nap, nagyon gyorsan elintézik.
  • Magyar "Királyi" Posta esetén viszont minimum 1 héttől a csillagos égig.

Tapasztalatból mondtam ezeket az időket, az biztos, hogy a Magyar Posta 30 napig tárolja, aztán átadja a vámhivatalnak, tehát addig várnak rád. A többi "rendes posta, mint a UPS, felhívnak telefonon és megbeszélik, hogy mitévők legyenek.

Természetesen nem kell beszélnem olyan dolgokról, hogy kibontják a csomagot, megnézik, stb stb, tehát ne lepődj meg ezen ha megkapod, a vámot és az áfát meg ki kell fizetned, nem tudod megúszni ha már egyszer fennakadt a vámon.. 

Ezért is érdemes inkább az EU-n belülről rendelni, mert ha mondjuk rendelsz egy Nexus 7-et, akkor az bizony 199 dollár, plusz postaköltség, mondjuk 35 dollár, plusz jön a vám, 2.5%, aztán jön a 27% áfa, ez pedig jóval több mintha Angliából kérnéd. 

További részleteket a www.nav.gov.hu címen láttok.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

A bejegyzés trackback címe:

http://kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr554796557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Adani 2012.09.23. 14:03:10

Amcsiból sokszor olcsóbban lehet rendelni ,de ha fennakad a vámon cumi van, de még így is megérheti. Meg lehet írni a feladónak ,hogy ne írjon rá árat, meg csomagolja be ajándékként, aztán vagy betartja vagy nem, vagy fennakad ennek ellenére a vámon vagy nem. Ha fennakad lehet ráfizetéses is.

Gyárfás 2012.09.23. 15:07:30

A magyar posstának az égvilágon semmi köze sincs a vámolás időszükségletéhez.
Egy épületben vannak a reptéren a vámhivatallal, a vámolást a vámosok végzik.

stukov1 2012.09.23. 15:51:52

Anglia EU, ezért nem értem a fentieket...

taecleau 2012.09.23. 16:17:47

@KayaIbrahim: @stukov1: "Ezért is érdemes inkább az EU-n belülről rendelni" [...] "ez pedig jóval több mintha Angliából kérnéd."

Anglia itt mint ellenpélda szerepel.

jankenudli (törölt) 2012.09.23. 16:37:07

@Gyárfás: Ők csak a küldemények ellopásában kompetensek.

PiszkosFreddy 2012.09.23. 17:42:40

" UPS, stb, tehát valami rendes posta esetén kb. 3 nap, nagyon gyorsan elintézik "
A repülőtéren dolgozom vámügyintézőként,ha a cégemnél 3 napig tartana egy vámkezelés,szégyenemben szeppukut követnék el....
Egy " jó " vámkezelés max. 1-2 óra.

PiszkosFreddy 2012.09.23. 17:51:14

...feltéve,ha minden adott a vámkezeléshez.
Pld.van VPID-szám,és jó okmányok,és az áru sem rázós.
Amióta AEO-ban (elektronikus úton) megy a vámkezelés,a egyéni csúcsom 7 perc volt.
Az okmány elküldése a vám felé,és a határozat megérkezése között,amit én nyomtatok.

PiszkosFreddy 2012.09.23. 17:52:40

...bocs: AIES-t akartam írni.
Az AEO az más.

gabest1 2012.09.23. 19:23:11

Én is láttam már 7 perces vámkezelést, de több hét után fogtak hozzá.

Altaïr 2012.09.23. 20:07:55

@PiszkosFreddy: Hahaha.

1)
Ha a megrendelt csomagodon VAN csomagkövetés (mert mondjuk az USPS küldi [ami az amerikai Pósta!!]), akkor a neten látod, mikor ér Mo-ra vámügyintézésre, és addigra emailben neküldheted nekik a szükéges dokumentumokat. Így egyből elkezdődhet a vámkezelés, majd a kiszállítás postás által.

Igen, a jövő szele megcsapta a magyar hivatalokat is, SZKENNELVE, EMAILBEN IS elfogadják! Az emailbe feltétlenül írd bele a telefonszámodat, mert akkor fel is hívnak egyeztetés miatt. Csak akkor, ha az emailben megadod a számodat; nem lényeg, hogy a csomagon / szállítólevélen is rajta van, akkor nem hívnak fel! o_O

vamkezeles@posta.hu
06-1-333-7777

2)
Ha a megrendelt csomaghoz NINCS csomagkövetés, akkor a menete a következő:
- megérkezik a csomag a Magyarpóstához
- 1-4 héten belül tértivevényes ajánlott levélben értesítenek
- telefonon nem, lásd fentebb
- erre te szintén levélben, vagy emailben visszaküldöd a kért papírokat
- vámkezelés
- postás kihozza

Így (2-es eset) az is lehet, hogy Budapestről hozzád 2-3-szor annyi idő alatt ér oda a csomag, mint a feladótól Budapestre.

Persze a semminél, meg a régi "mindent mindenből kilopunk"-korszaknál ez már azért jobb, de van hova fejlődni.

Sákif za morro? 2012.09.23. 20:48:30

@PiszkosFreddy: Nem tudsz valamit a digitális hőmérőimről? 1.5 hónapja nem értek ide, szerintem ti ültök rajta. :-S

Vágtató Huszár 2012.09.23. 21:11:09

Piszkos Freddy: Nem AIES hanem AIS.

Annyit még, hogy aki VPID (EORI) számot akar menjen be egy vám-és pénzügyőri igazgatósághoz, ott ingyen megcsinálják, a spedicíók pénzt kérnek.

HgGina 2012.09.23. 21:56:48

Szánalmas. Ha EU-n kívülről vendéget kapok, azt is megvámolják legközelebb?

Adani 2012.09.23. 22:06:47

A rekord eddig alig 5 nap volt, egy amerikai boltból rendeltem baseball sapikat mintegy 10-et, vámon nem akadt fent, Kínából küldték és simán kihozta a postás házhoz, én is meglepődtem, hogy ilyen gyorsan. A Tracking no. meg nem jleent semmi, volt már olyan csomagom, ahol az USPS nem frissítette, láttam ,hogy az eladó postára adta, de csak ez az infó volt a USPS honlapján (shipping info received vagy hasonló, vagyis ,hogy feladták), aztán miután 45 nap alatt sem érkezett meg Dispute-t kellett indítanom a PayPalon, az eladó is járt a postán, de ő is csak annyit tudott meg ,hogy úton van, még azt sem ,hogy az országot elhagyta-e. A Magyar posta se tudott róla semmit. Végül megegyeztünk, hogy váltsam át Claim-re és akkor visszakapom a pénzem, és adjak pozitív értékelést az Ebayen (semlegest adtam). Később írta, hogy visszament a csomag hozzá, el se hagyta az országot. A USPS is képes csodákra, nem csak a magyar posta. A kínai posta meg simán abszolválta a feladatot

lyken 2012.09.23. 23:26:10

Ha valaki könyvet rendelne USA-ból, amazon.com-ról tegye. Németországban adják fel, úgyhogy nincs szívás a vámolással.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.23. 23:38:17

Szeptember 6-án este adtam fel egy kis csomagot Bostonban, a barátnőm kisfiának lett volna születésnapi ajándék. VOlt benne egy 14 dollárs és egy 9 dolláros műanyag játék, amit Amazonon vettem. Volt ezen felül még egy képeslap és egy általam kézzel faragott fa medál.
Az ilyen csomagoknál alapértelmezett, hogy ki kell tölteni egy customs declaration-t, amiben tételesen fel kell tüntetni a csomagban küldött dolgok nevét, mennyiségét és értékét.
Ez a dokumentum, ami magában foglalja a küldeménnyel kapcsolatos egyéb adatokat, így a postázási költséget is, rá van ragasztva egy átlátszó fóliában a csomagra. Az ajándékként való küldés is fel van tüntetve rajta.
A küldeményt expressz adtam fel, 43 dollárt fizetve a szállításra, hogy mielőbb odaérjen az ajándék.
10-én megérkezett Budapestre. 17-ig semmi nem történt, egy hétig kotlott rajta a vám és a posta.
Aztán a posta (nem a vám!) küldött egy levelet (benne a csomagon lévő cetlivel, ami a customs declatartion és postai dokumentum) a barátnőmnek, hogy vámkezelésre szoruló csomagja jött és küldjön el mindenféle igazolást, úgymint átutalási bizonylatot (mire? nem volt semmi átutalás), számlát (minek? rajta van a vámárunyilatkozaton az érték, az egy hivatalos dokumentum, amit a küldö büntetőjogi felelőssége tudatában tölt ki) és ajándékozói értéknyilatkozatot (megint csak: minek? a mellékelt vámárú nyilatkozataon ki van töltve az érték és meg van jelölve, hogy ajándék) és a szállítási költség igazolását (megint csak: minek? a mellékelt dokumentumon rajta van).
Magyarul, teljesen mindegy, van-e customs declaration, a magyar vám/posta úgyse hiszi el.
Összeszedtem az Amazonos rendelés visszaigazolását (mivel minden online ment, a nálunk megszokott ÁFÁs számla nincs róla), meg írtam egy egyoldalas ajándékozói nyilatkozatot, amiben még egyszer leírtam az értékeket, meg azt, hogy ajándék.
Sajnos a képeslapról persze nem volt számlám . nem tudom, ki hogy van vele, én nem szoktam egy darab képeslapról számlát kérni.
A fa medálról szintén nem tudtam semmi hiteles bizonyítékot szolgáltatni, mert valami ömleszetett zacskós faáruból vettem elő, amit még egy éve vehetettem és saját magam dolgoztam ki, értéke meghatározhatatlan. Ezeket mind leírtam a nyilatkozatban és egy levélben is.
Azt is, hogy mindezek az adatok pontosan megtalálhatók a csomag dokumentumaiban, ahogy a szállítási költség is, amit azért a biztonság kedvéérét még egyszer mellékeltem, persze arról se volt számlám, mivel online töltöttem ki minden dokumentumot a USPS weboldalán és ott fizettem ki kártyával, csak egy email visszaigazolás.
Mindezeket elküldtem még ugyanazon a napon, szeptember 17-én, amikor ők a levelet kiküldték. Egy automatikus válasz mailen jött róla.
Most szeptember 23 és még semmi hír róluk.

Fulladjanak bele a papírjaikba, azt kívánom.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.23. 23:51:28

És ha jól értelmezem, a két kis olcsó műanyag játékra, meg a képslapra és a saját kezüleg készült medálra majd ÁFÁ-t kell fizetnie a barátnőmnek, mert ha hozzácsapják a 43 dolláros szállítási költséget a max, 25-30 dolláros alapértékhez, akkor már valóban a 45 EUR vámmentes határ fölé mehet. Láthatlag mindent kitalálnak, hogy a lehető legtöbbet lenyúzzák az emberről, mert az, hogy egy képeslap meg a saját fafaragásom után még ÁFÁt kellejen fizetni annak, akinek ajándékba küldtem, azért valljuk be, pofátlan lehúzás.
Csak abban bízom, hogy az egész rohadt eljárás többe fog nekik kerülni, mint amennyit nyernek rajta.
Azt gondolom, el kéne árasztani az egész magyar vámhivatalt naponta ezerszámra feladott, látszólag vámköteles, de valójában vámmentes küldeményekkel, hadd temesse el öket, amolyan offline túlterheléses támadást kéne indítani ellenük.
Az is érdekelne, hogy ugyan miért kell még az igazolást is igazolnom?
Ha kinyitották a csomagot, láthatták, hogy két tényleg olcsó műanyag játék van benne, meg egy képeslap és a medál. Nem hiszem, hogy bármi bizonytalanságot is okozhat, hogy mennyi az értéke. Tehát értelmetlen mindenféle fölösleges igazolást kérni.
Ha meg nem nyitották ki, akkor mi alapjén nem fogadják el az USPS által csatolt customs declarationt, mire föl gyanakodnak és köteleznek mindenfeél további igazoláskora?
Nagyon beteg rendszer. :(

v2peti 2012.09.24. 00:46:45

Lehet szidni a magyar vámhivatalt, de a 22/45€ az brüsszeli baromság, és nem magyar hülyeség, elvégre egységes EUrópa van. Csak ha mondjuk osztrák a cím, akkor a 27% helyett 20% az ÁFA.
Ezt a 22€-s böszmeséget el kellene töröltetni Brüsszellel, miért nem tud itt is 45€ lenni, mint két magánszemély közötti forgalomban.

Csacsicska 2012.09.24. 00:50:00

@Boston2:

A feleségem körösztannya küldött egy képeslapot Magyarországról ide, az USA-ba. A képeslap be volt csomagolva nylon tasakba és mellette ott volt a körösztmami VÁMNYILATKOZATA! Mint később kiderült, a kedves postás alkalmazott úgy gondolta, hogy egy sima képeslap külföldre küldéséhez is szükséges vámnyilatkozat. A vámos meg simán lebélyegezte...

A cuccot megőriztük az utókornak - fényképe bármikor rendelkezésre áll! - nagyjából ennyit a szakértelemről. Nem lehet mostanában olyan szép az élet Magyarországon…

kocka.blog.hu/2012/09/23/mennyi_a_vam#more4796557

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.24. 04:19:25

@v2peti: Nem ezért szidom.
Azért szidom, mert fölösleges bizonyítékokat követel, mintha nem állna minden adat a rendelkezésére a csomag dokumentumában.
Azért szidom, mert egy expressz csomagot adtam fel és négy nap alatt ott volt USA-ból Magyarországon, majd egy hét kellett ahhoz, hogy a bunkó levelüket kiküldjék, majd újabb egy hét után semmi reakció az azonnal elküldött, amúgy fölösleges dokumentumokra.
A kisfiú meg csak várja az ajándékot, amit megígértem neki, mikor felhívtam felköszönteni. :(

emhem 2012.09.24. 06:20:31

és mi a helyzet akkor, ha amerikából hazahurcolnám a kint (saját használatra) beszerzett laptopot? (és mondjuk 430 eurónál többet ér.) ugye azután nem kell vámot/áfát fizetni? vagy innentől kezdve minden egyes határátlépés/eu-ba visszaérkezés után megsarcolnak?

Szenthomárság 2012.09.24. 06:25:14

@Gyárfás: Nincs hát, de akkor miért velük leveleztem legutóbb???

Mert kurvára ők intézik.

OmegaMale 2012.09.24. 07:07:21

@gabest1: Ne félj, egy nagy értékű csomagnál (amit nem gift-ként adtak fel), olyan gyorsan kiszámolják, mint a kisangyal.... Ahogy a tracking azt írja, hogy leszállt a csomag idehaza, másnap már lehet is érte menni. :)

Überspannung 2012.09.24. 07:15:24

Az én húszezer forintos valamimen is egy hétig ült a posta és a vám, miután amerikából két nap alatt ideért. Az első két nap végig trackelve volt a nyomkövetőben, de utána se kép, se hang. Csak onnan tudtam meg, hogy egyszer megpróbálták kiszállítani, hogy pont másnap hívtam fel a postát, hogy mikor hozzák már ki. Persze a postás"futár" nem dobott be semmilyen értesítőt a postaládába, csak lerakta a helyi postahivatalban a dobozt. A posta meg 1200 Ft vámügyintézési díjat is felszámított, pedig nem kértem rá, elintéztem volna magam. Plusz vám és áfa, így lett végül közel harmincezer, az plusz majdnem 50% összesen. Azért is megfizetünk, hogy egyáltalán élünk és mozgunk.

nigara 2012.09.24. 08:24:11

@lyken: Az amazon-on nem nagyon írják azt, hogy USA-n kívül is szállítanak. Tehát ha veszek egy könyvet, azt utána gond nélkül elküldik ide is?

teflonfejűrém 2012.09.24. 08:52:52

@nigara: Gond nélkül elküldik. De a vámra és áfára a posztban megfelelően nyugodtan felkészülhetsz. Ha az Amazon jófej, és ugyanaz az árú van az amazon.de-n is, akkor lehet, hogy onnan küldik. Érdemesebb biztosra menni, és előbb az amazon.de-t meg az amazon.co.uk-t ellenőrizni, hátha ott is megvan, amit keresel.

Ez a könyvre vonatkozik, az elektronikai cuccokat egyáltalán nem küldi ide az amazon.com.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.24. 09:02:37

@Boston2:

Jelenleg Bulgáriában élek, s ismerős volt a leírásod.

Itt eleve alapfeltétel az egészhez, hogy legyen vagy hivatalos számla vagy banszámlakivonat, melyen látszik, hogy mennyit fizettél a csomagért.

Mivel a számla bonyolultabb, már megszoktam, hogy csomag esetén először a bankba megyek bankszámlakivonatért. Azzal aztán irány a vámhivatal, ott ránéznek, kiszámolják a vámot + ÁFÁ-t, kinyomtatnak valami nyilatkozatot, alá kell írni, majd fizetni vámot, ÁFÁ-t, vámkezelési költséget, postakezelési költséget, s át is adják a csomagot.

Szerencsére más papír nem kell, ill. ami kell, azt maga a vám csinálja, csak alá kell írni.

Persze a szerencsfaktor jelentős. Izraelből rendelt aranyékszer 400 euróért átjött, a vám észre se vette, úgyszintén 200 eurós fényképezőgép-objketív Kínából, viszont az USÁ-ból rendelt 30 dolláros könyv meg nem. Az a tapasztalatom, hogy ha ismert kereskedő küldi (pl. Amazon), akkor esélytelen, hogy a vám ne szúrja ki, míg ismeretlen kereskedők csomagjait automatikusan magáncsomagnak minősítik, különösen ha pici a csomag.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.24. 09:04:19

@teflonfejűrém:

Hát nem biztos. Direkt az amazon.co.uk-ról rendeltem egy nyelvkönyvet, hogy ne legyen vám, erre éppen nem volt a brit raktárban, s az USÁ-ból küldték és lett vám.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.24. 09:09:35

@emhem:

Az útiholmi vámmentes. Nyilván mindig az a legolcsóbb, ha egy ismerős hozza magával, mint saját útiholmiját.

Még az EU előtt a magyarok is így vásároltak Ausztriában. Kidobták a termék dobozát, hogy ne legyen újonan vett kinézete, betették a táskába és szinte mindig be lehetett hozni vámmentesen. Persze nyilván csak normál útiholmis kategóriájú termékeknél: videokamera, fényképezőgép, laptop, telefon, óra, ékszer.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.09.24. 09:24:13

@Adani: A csempészet a tisztességes magyar megoldás, ugye?

nigara 2012.09.24. 10:12:43

@Gondolkodni Próbáló Birca: most gyorsan meg is néztem az amazonUK-t, és van is mind a két könyv ami kellene, de két különböző eladótól...
Bocsi, baromira nincs fogalmam, de ha ez ugyanolyan, mint a vatera, akkor az két külön tranzakció, két külön szállítással meg minden... nem?

Vagy "mi az hogy nem volt a brit raktárban?" :)

Altaïr 2012.09.24. 10:30:00

@nigara: Ha két különböző eladótól van, akkor az két külön csomag. Azt nézd meg, hogy valamelyik eladónál nincs-e meg a másik könyv is.

A szállítási költséget meg tudod nézni, ha mindent beraksz a kosárba és elmész egészen a checkoutig, de még nem kattintasz a fizetésre.

nigara 2012.09.24. 10:38:46

@Altaïr: igen, én is így gondoltam - és sajnos nincs egyiknél sem a másik könyv, habár mindegyik könyv kb 10 eladótól van, igaz más-más árakon... de lehet, hogy bogarászom tovább, hátha valamelyiknél van mindkettő.
Viszont egyik eladó sem ír UK-n kívüli szállítást, szóval lehet, hogy nem fogom látni a költséget (?)

Altaïr 2012.09.24. 10:50:49

@nigara: A checkout során elvileg kiírja, ha az általad megadott címre nem szállítanak, szóval ott nézd meg, az a biztos.

Rezsicsökkentő Hapcibenő 2012.09.24. 11:01:57

Adott egy csomag. Ajándékként feladva. 50 USD értékkel. Ez szerepel a csomagon található hivatalos nyomtatványon. A törvények alapján ez magánszemélytől kapott ajándékként vámmentes.
A csomag EMS-sel jött, ennek megfelelően 3 nap alatt itt volt három amerikai város érintésével. Majd bekerült a vámra, bár a kísérő okirat szerint vámmentes. Ennek 16 napja. Ebből 7 napja elküldtem nekik a nyilatkozatot, ami kellett (miután nagynehezen megérkezett az erre felszólító levél), hogy megállapítsák azt ami a kísérő okiraton eleve látszik. Ez aztán tényleg nagyon express. eleve, ha a törvény alapján valami nem vámköteles és ez látható a kísérő okiraton, akkor miért húzzák az időmet?

Paleee · http://paleee.blog.hu 2012.09.24. 11:34:16

Szentséges úr isten! Egyszerűen megbénít ez az egész, olvasva itt a kommenteket.

Kérlek adjatok tanácsot: Amazonon találtam egy telót, az eladó hajlandó Magyarországra küldeni, meg is rendelném. Mi a teendőm? Hogy rendeljem meg, mit kérjek tőle, hogyan küldje el? Van ennek valami spéci módja?

(Egyébként Amazonon van valami visszatérítés, mint eBay-en, ha nem kapnám meg a terméket?)

Előre is köszi, ha bárki veszi az adást! :)

IGAZI_kovi1970 2012.09.24. 12:08:20

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ja, ahogy a Móricka elképzelte. Kiviteli engedélyt kellett kitölteni a nálad lévő nagyobb értékű dolgokról. Csak azért, hogy utána vámmentesen behozhasd. De lehet neked szerencséd volt...

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.09.24. 12:12:37

@Boston2: Mióta szőrőznek ennyire a vámmal? Már rég (bő fél éve) kaptam csomagot, New Yorkból Mutteromtól, azelőtt is sokszor, volt, hogy néhány 100 dollár lapult a csomagban, de soha nem vámoltatták meg... .

nigara 2012.09.24. 12:19:37

@Altaïr: Na, eljutottam a feladatig :) Azt tényleg kiírta az összegzésnél, ha az eladó alaphelyzetben nem szállít ide - viszont a fizetésig mentem, és nem adott meg postaköltséget egyáltalán... pedig biztos nem fog ingyen szállítani senki.
Írtam az eladónak, hogy postáz-e ide, szóval most valamit majd mondanak...

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.09.24. 12:21:36

@emhem: Dehogynem, eddig is kellett, vagy mit gondoltál, kit bevásárolsz néhány ezer dolcsiért, és azért nem kéne vámot fizetni?
Én mindig átszállással mentem, mondjuk Zurich, vagy London. Ezeken a helyeken magasról tesznek rá, mit hoztam Amerikából, a magyar vámos a reptéren, meg azt látja első körben, hogy ''oh, ezek Londonból jöttek, EU-n belül, onnan nem kell vámolni''
Igy nem szólt egy szót se amikor az $1000+ fényképező a nyakamba lógott, meg amúgy is, bizonyitsa már be nekem, hogy azt nem itthon vettem, és már kifele is nálam volt...

Illes 2012.09.24. 13:00:35

Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy a KÜLFÖLDI SZOLGÁLTATÁSra mi a retekér' kell magyar vámot és áfát fizetni?
Ha van egy épphogy értékhatár alatti csomag, akkor nem ritka, hogy a tengerentúli _szállításért_ többet kell fizetni, mint amennyi a csomag értéke. Jobban megérné a Holdról Bécsbe szállítani, ott külön fizetni az átcsomagolásért, majd bécsből feladatni a holdport Magyarhonba. Ekkor lehet hogy kártyában kifizettem küldöldi szolgáltatásért a fél magyar GDP-t, de a végeredményül kapott kis csomag+bécsből szállítás már adó/áfa mentes. Abszurd. Mégegyszer a kérdés: miért kell vámot és áfát fizetni, ha egy kockacukrot kétszer körbereptetek a Föld körül? a KÜLDÖLDI SZOLGÁLTATÁS nem jön be az országba...

Rezsicsökkentő Hapcibenő 2012.09.24. 13:25:12

@Pakos: Kb 3 hete. Nem vicc. Nyilatkozott egy apehes arc, híradóban, meg index / origo cikken, hogy "milyen sok ajándék jön be magánpostával az országba, röff. Hát ez tűrhetetlen röff. Hát nehogymá'."
Szerintem ki lett adva, hogy minden csomagot vegzáljanak akkor is, ha a kísérőokirat alapján nem lenne vámköteles. Ezért aztán be is dugultak és egy express csomagom már lassan két hete nem akar megérkezni, pedig minden papír ott van náluk, ami kell.

Rezsicsökkentő Hapcibenő 2012.09.24. 13:26:44

@Illes: Mert kell, azért. Azt mondja az írás.

Altaïr 2012.09.24. 13:29:10

@nigara: Hát ha ide nem szállítanak, akkor lehet, hogy azért nem írt postaköltséget. A legjobb írni nekik, ahogy tetted is, aztán úgy majd kiderül.

lyken 2012.09.24. 14:24:15

@emhem: Ha épelméjű vagy akkor dobozmentesen napi eszközként viszed táskában és nem kötöd az orrukra, hogy kint vetted.

@nigara: "Az amazon-on nem nagyon írják azt, hogy USA-n kívül is szállítanak. Tehát ha veszek egy könyvet, azt utána gond nélkül elküldik ide is? "
Dehogynem írják: www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_596184_europe?nodeId=596194
18-21 nap alatt szokott megjönni. Eddig soha nem volt semmi _szállítási_ probléma. Minőségi volt, de a kezelés rendkívül ügyfélbarát volt: Egyszer egy könyv elkezdett szétválni a gerince mentén, írtam panaszt, jött rögtön a válasz, hogy sajnálják nagyon, ebből a 3 lehetőségből válasszak kárpótlásként. Visszaküldés helyett választottam discountot a következő shipmentre.
Ha használt vásárlásában gondolkozol az más tészta, ott US lesz a feladó.

@teflonfejűrém: "Gond nélkül elküldik. De a vámra és áfára a posztban megfelelően nyugodtan felkészülhetsz."
7 éve mindig Németországban adják fel. Azt is ami nincs .de-n.

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.09.24. 14:26:32

@ormány triktor: Köszi, utána kerestem, tényleg. Nem tudom, hogy kerülhette el a figyelmem.
El sem tudom mondani, mennyire ''örülök'' ennek a hírnek. Azt teljesen megértem, hogy százezrekért, milliókért, ne lehessen csak úgy mindent behozni az országba, nah de 45 Euro? Most komolyan, Mutter küld egy polót meg egy gatyát kb 60 dolláért, és majd elkezdenek hetekig szivatni, hogy most az a jelenlegi árfolyamon van-e 45 euro vagy sem?
''Csodálom vezetőink'' kreativitását, hogy napról napra, egyre felháborítóbb dolgokat tudnak kitalálni.
Ha nem vagyok indiszkrét, neked mi van a csomagban?

lyken 2012.09.24. 14:31:02

@nigara: Példa: www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_3149611_top_rat?nodeId=3149611#rates
"3 - 18 business days", az árat meg checkout-nál kiírja.

Ha default szállít Europe célra, akkor kiírja, ha nem akkor "Contact the seller" linik a te barátod. Szinte mindenki hajlandó szállítani, ha nincs is kiírva nála.

lyken 2012.09.24. 14:36:24

@Paleee: Ebay se térít vissza. Amire te gondolsz az a Paypal szolgáltatása. Nemzetközi vásárlás előtt tájékozódj. Chargeback meg ilyenek: etkt.blog.hu/2010/12/30/meg_mielott_vasarolnank_a_bankkartya_hatalma

A vásárlást dokumentáld-dokumentáld és dokumentáld. Ha kártyával fizetsz, nemteljesítés esetén a pénz bizonyítékok alapján visszahívható(viszont ha visszaélsz vele, utólag a nyakadba szakad az ég olyan büntetést ver rád a kártyatársaság).

lyken 2012.09.24. 14:48:46

@Illes: "Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy a KÜLFÖLDI SZOLGÁLTATÁSra mi a retekér' kell magyar vámot és áfát fizetni?"
Miért kell a szállítási költség után is vám+áfát fizetni?
Miért kell a VÁM otán is ÁFÁT fizetni?
Miért tart átlag 3 hétig egy 5 perces művelet?
Miért kell olyan dokumentumokat ISMÉT benyujtani amik egyébként csatolva vannak?

Azért, mert a központi költségvetésnek nem fáj, hiszen te fizeted. Eddig minden kormány boldogan bekaszírozta az adóztatott adót. Ingyen pénz. Gyakorlatilag mintha bevezetnék a levegőadót.

@ormány triktor: "Nyilatkozott egy apehes arc, híradóban, meg index / origo cikken, hogy "milyen sok ajándék jön be magánpostával az országba, röff. Hát ez tűrhetetlen röff. Hát nehogymá'.""

Képzeld el, hogy bejön 15.000 ajándék. Tegyük fel, hogy mindegyik okoz 5000 Ft VÁM kiesést. Ez 75.000.000 Ft. A híres-neves tavalyi vasútfelújítás, ahol 170.000.000.000 forintba kerül. Kilométerenként annyiba kerül, mint a TGV építése volt. Egyes vélemények szerint az összeg 90%-a mutyizseton.
Figyeld az arányt: 75 millió vs 170.000 millió. De ez csak egy példa, kapásból tudok még négyet ekkora nagyságrendben, hasonló indokoltsággal. Gumicsont. Nameg be kell hozni a 170.000 millió 90%-a által ütött lyukat. Ami miatt időnként Titanicot játszik a költségvetés. Az üzenet egyértelmű: akinek van pénze külföldről rendelni az gebedjen meg.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.24. 15:03:24

@lyken:
Csakhogy ezzel nem csak a külföldről rendelőket, hanem olyanokat is vegzálnak, aki a családjának küld valóban ajándékot.
Az tényleg vicc, hogy egy erős túlbecsléssel is max. 30 dollár értékű, kisgyereknek szánt születésnapi ajándékot se lehet elküldeni, mert az EMS csak a határig érvényes, attól kezdve pedig a tisztelt vám és posta akármeddig elszuttyoghat rajta, semmi kötelezettség nem terheli őket és semmi információt nem lehet tőlük kapni.
Ez egyébként is milyen dolgo, hogy nekem megvan, milyen határidőket kell betartanom, nekik meg nincs?
És akkor mi értlem marha drágán expressz csomagot küldeni, ha egyrészt itt utána hetekig kell várni, míg eltetvészkednek vele, másrészt az amúgy bőven vámmentes értékű cucchoz hozzácsapják a magas szállítási költséget, hogy így aztán biztosan vámolandó-áfázandó legyen, holott az Magyarország gazdaságát egyáltalán nem befolyásolja az a csmagküldési szolgáltatás, amit a USPS végez, még annyiban sem, mint 20 dollárnyi műnyag játék meg egy képeslap, hogy az ármányosan saját kezűleg csinált faragott 2x2 centis medálról ne is beszéljünk...

lyken 2012.09.24. 15:09:31

@Boston2: "Csakhogy ezzel nem csak a külföldről rendelőket, hanem olyanokat is vegzálnak, aki a családjának küld valóban ajándékot."
Rendszám mizériakor tudod hány családot vegzáltak akik nyugatra mentek boldogulni és nem mertek hazajönni a kint legálisan tartott autójukkal? Tudod hogy ez mennyire érdekelte az államot?

"Ez egyébként is milyen dolgo, hogy nekem megvan, milyen határidőket kell betartanom, nekik meg nincs?"
Kelet-európai. Ez nem amerika, itt minden állami szervet és céget csak az érdekel, hogy te betartsd az ő feltételeiket. Állami részről megszegik a határidőket, a törvényeket, a szerződéseket és semmi nem történik. Ez Magyarország. És csodálkoznak, hogy aki tud emigrál.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.24. 15:09:40

Pontosan az ilyen értelmetlen baszogatásokkal fogják elérni, hogy az eddig jogkövető emberek is besokallnak és mindent el fognak követni, hogy megtalálják a kibúvókat és megkerüljék a szabályokat. :(

Adani 2012.09.24. 16:26:14

@lyken:

Paypallal érdemes fizetni, ha van ilyen opció, mert ott valóban van ilyen szolgáltatás, de ügyelni kell rá, hogy 45 napod van rá. Ha 45 napon belül nem kapod meg a terméket akkor, Dispute-ot kell indítani, ahol az eladó és te megbeszélhetitek ,hogy mi a helyzet. Ha sikerül rendezni a vitát akkor minden ok, lezárod a dispute-ot és megy minden tovább. Ha nem, pl. nem utalja vissza a pénzedet vagy nem reagál rá, vagy nem értesz vele egyet, átminősíted claim-re és akkor a PayPal dönt. Általában a vevő javára döntenek és a pénzedet visszakapod. Ha m,eg egyáltalán nem reagál rá, mert szélhámossal akadtál össze akkor simán neked adnak igazat, csak a határidőkre kell vigyázni. Ha azzal hiteget ,hogy feladja újra, meg utánanéz csak várjál óvatosan, mert a szélhámos is arra játszhat ,hogy kicsúszol emiatt a 45 napból. Jobb rögtön az elején megírni ,hogy ha nem érkezik meg a termék a 44. napon te elindítod a Dispute-ot.

Rezsicsökkentő Hapcibenő 2012.09.24. 16:34:32

@lyken: Egyébként komolyan gondolkozom rajta, hogy írok a témában a fogyasztóvédelemnek. Értelme nem lesz sok, de komolyan milyen már ez. A csomag 3 amerikai várost érintve befut MO-ra 3 nap alatt. És ezt követően minthe Mordorba érkezett volna meg. Nagyon sürgetni nem merem őket, mert ott van náluk túszként a csomag, nehogy ráültessenek egy cirkuszi elefántot, mert egy szétlapított csomagnál sem nagyon tudsz velük mit kezdeni. És a legjobb, hogy a vámügyintézésért 1 500 Ft-ot még fel is fognak számolni, ahelyett, hogy felajánlanák, hogy visszatérítik az EMS posta felárát, mert ez így már nagyon nem expressz.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.24. 16:39:05

@ormány triktor: Ezen már gondolkodtam én is, sőt, igazából egy per lehetőségét is fontolgatom.

De mindenesetre kéne szervezni egy olyan túlterheléses támadást, mondjuk elküldeni minden nap egy becsomagolt képeslapot... hadd dolgozzanak...

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.24. 16:44:35

@Boston2: Még azon gondolkodom, ha a vámhivatalnak küldök ajándékba valamilyen csomagot, akkor mi lesz az eljárás? :)

Szenthomárság 2012.09.24. 17:50:13

@Boston2: Ja, igen, a legszebb, hogy a postaköltség után is áfát számoltak fel nekem..
:)

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.24. 18:13:32

@Szenthomárság:
Ez nekem se tiszta, milyen jogcímen teszik.
Ha ugyanezt a bőröndömben hozom be, akkor simán vámmentesnek minősül
Min változtat az, hogy EMS-el küldöm el?
Ez nem növeli az értékét semmivel, ez csupán az eljuttatás módja.
Ezen az alapon ÁFÁ-t számolhatnának rá a repülöjegyemre, mert azzal hoztam haza.
Ajaj, félek, adtam egy ötletet most. :(

lyken 2012.09.24. 20:24:19

@Adani: Creditcard chargeback esetén csatolod a doksikat, benyújtod a bankodnál és csók. A kártyarársaság szerződése alaőján a te saját bankod fizet neked, majd a tranzakciós partner számláját vezető banktól behajtják a zsetont. Te viszont addigra visszakaptad a pénzed. Malév csődkor például azonnal térítették a kártyával vett jegyeket, még a nemteljesülés beállta előtt, miután ismertté vált, hogy leállt a teljes cég.

@ormány triktor: Sok sikert. Egy balatoni hazatúra alkalmával írtam panaszkönyvbe. Ez 3 éve volt, azóta is várom, hogy fogyasztóvédelemnél is leteljen a 30 nap.
Érdemes írnod, hátha történik valami, de csodára ne számíts. Esetleg Postán vetess fel jegyzőkönyvet, hogy nem kérted a szolgáltatást.

@Boston2: Emlékeim szerint 20.000 Ft alatt nem indítható per. Talán csak rendőrségi eljárás.

"Még azon gondolkodom, ha a vámhivatalnak küldök ajándékba valamilyen csomagot, akkor mi lesz az eljárás? :)"
Ha olyat küldesz nekik, amit érdemelnének, akkor jogi okokból elvisz az FBI meg a CTU meg a SWAT joint forces.

@Szenthomárság: "Ja, igen, a legszebb, hogy a postaköltség után is áfát számoltak fel nekem..
:) "
Nem, ez tévedés. Előbb VÁM-ot számolnak rá. Erre jön még az ÁFA, mint kamatos kamat.

emhem 2012.09.25. 05:39:30

@Gondolkodni Próbáló Birca: @Pakos: @lyken:
nyilván doboz nélkül cipelném magammal, és amiatt sem aggódom különösen, hogy elkoboznák a reptéren. nem is budapesten lépnék be az eu-ba (van egyáltalán direkt járat amerikába?)
leginkább jogilag érdekel a dolog. mert igenis úgy gondolom, hogy ha van egy saját dolgom, amivel összevissza mászkálok a világban, azután nem jogos vámot fizettetni. de ti is többen többfélét állítottatok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.25. 08:10:36

@emhem:

Ha személyes holmi, s nem ordít róla, hogy az előbb vetted, szinte mindig át tudod vinni a vámon fizetés nélkül. Tehát laptop, óra, ékszer, videókamera, fényképezőgép, stb. Ne az utolsó pillanatban vedd és használd 2 napot, ez a lényeg. Egy laptop, melyen nincs semmilyen adat pl. alapból gyanús, s ha alaposan megvizsgálnak, nem fogod tudni átvinni a vámon. Szintén egy fényképezőgép, mellyel nem csináltál képeket - nemigen hihető.

Adani 2012.09.25. 11:39:56

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Kicsomagolod a dobozából, vagy legalább a nejlonborítást le az alkatrészekről, ill. egy memóriakártyát bele ,amin már van pár tucat fénykép.

Ugyebár ha van nálad egy digitális fényképező, ami még sosem volt kibontva a dobozából és még a tartozékok is be vannak csomagolva az eredeti nejloncsomagolásba, na azt nehezen magyarázod ki. Viszont ha ki van csomagolva akkor sima ügy a tied és kész, használtad.

Nem akarok ötleteket adni (Öveges professzor szavaival élve, gyerekek ezt otthon ne próbáljátok ki), de hallomásból tudok olyan esetről, aki így csempészett be cuccot. Konkrétan egy gitárt. Egy ócska gitárral kiment Amcsiba, ezt fel is írták ,hogy 1 db. gitár volt nála tokban. Ott vett valami itthon elég drágának számító hiperszuper cuccot, ami ott jóval olcsóbb volt, van már újabb a piacon ,ami modernebb ,de azt még itthon alig ismerik stb. és vissza azt hozta.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.25. 12:30:41

@Adani:

Annak ideján magyar-román viszonylatban is ment ez. Kiment a magyar a régi télikabátjában Romániába, ott vett marha olcsón bundát, régi kabátot kidobta a kukába és jött be az új kabátjában.

Adani 2012.09.25. 13:21:17

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Tudom, a román határhoz közel laktam sokáig Békés megyében, egy időben virágzott a turizmus Romániába 2004 körül főleg benzinért, cukorért, cigiért, meg cipőért jártunk ki. 5-6 ezer ft-ért már kaptál jó cipőket, pl. érettségire fekete alkalmi cipőt is ott vettünk, akkoriban majdnem 1 milliót adtunk érte, persze lejben. amikor még 20 ezer ft-ért kaptál több mint 3 millió lejt. Később jött az, hogy lecsaptak 4 vagy5 nullát a lejből. Ráadásul lehetett még akkor vámmentesen hozni szinte mindent (fejenként 1 karton cigi pl. ), volt még olcsó 2 literes Bucegi márkájú sör is, sima 2l iteres PET palackban árulták. Csak jóval később kaptak észbe és korlátozták le pl .a cukornál a mennyiséget. Volt, aki akkoriban egyenesen Barkassal meg VW Transporterrel ment ki aés vitte még a dédnagymamát is magával és leült a kocsi úgy megpakolták minden földi jóval. Akkoriban ismertem olyat, akinek autógázas kocsija volt és szinte naponta járt ki benzinért, mert egy tank+ 1 kanna behozható volt, otthon lefejtette a benzintankból a benyát és jó pénzért adta el.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2012.09.27. 19:25:32

Ma érkezett meg a csomag, ami 10-én jött be az országba.
boston.blog.hu/2012/09/27/posta_es_nav_fuck_you

rhubarbjelly 2012.10.15. 12:11:18

Külföldi könyvet a bookdepository.co.uk-ről rendeljetek, az áraik amazon körüliek vagy olcsóbbak és nincs szállítási költség.

lyken 2012.10.18. 20:02:37

@rhubarbjelly: Kiváncsiságból megnéztem pár könyvet. Amit most szeretnék megvenni az amazon.co.uk 32 €(használt jó állapotú 21€-ért is van), szállítással 38€ körül van itt, bookdepository.co.uk 45,5 €. Amazon a szállítási költséggel együtt is 30%-al olcsóbb. Helyi boltban 40€ ugyanez. Hiába ingyenes a szállítás, ha drágább, mint máshol a szállítással.

lyken 2012.10.18. 20:08:30

"Amazon a szállítási költséggel együtt is 30%-al olcsóbb." Na ez 15 akart lenni.

honey25 2012.10.25. 22:54:08

Sziasztok. Tudnátok segíteni? Kínából rendelnék 150 Euro alatt, cégtől. Kifizetem a 27%-os áfát és ezen kívül nem fizetek vámot. Jól értelmezem? Köszönöm

Altaïr 2012.10.25. 23:22:54

@honey25: Jól.

Egyébként a kínaiak hajlamosak eleve alacsonyabb értéket ráírni, meg olyant, hogy "Sample - has no commercial value" és hasonlók. Ha olyan a küldő, kérheted is tőle, hogy tüntesse fel megjegyzésként, hogy "Gift."

honey25 2012.10.26. 00:09:07

Köszönöm az infót:) És ha 35 euroért rendelek cégtől, az áfa köteles? Ha mondjuk rajta van, h gift

Kutyus13 2012.11.21. 21:22:45

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
saját használatra vettem néhány ruhát, de hiába volt alacsony érték, meg gift rajta,mégis fennakadt a vámon:(
Ha paypal számlával tudom igazolni, hogy tényleg annyiért vettem,a számla is megvan(ráírva h sample, meg hogy no commercial value)..de ránézésre sokkal több az értéke..elfogadják ez alapján, vagy jön a katalógusból érték megállapítása ÁFA kifizettetése?köszi kutyus

Kínai cuccok blog · http://kinai-cuccok.hu 2012.12.30. 18:43:39

DHL-el kell intézni minden nagyobb értékű cuccot, 1 napon belül elintéznek mindent. Még úton van a csomag de már jön az értesítés hogy küld az igazolásokat és nyomtatványokat. Ha ezt megkapják, azonnal el is intézik a vámot és másnapra kihozzák.
Akinek meg a postán akad fent a cucc az menjen be az Orczy térre és ha nincs sor akkor 15 perc alatt minden megvan. Persze igazolás ott is kell, de nem szoktak a vámosok sz*rakodni csak akkor ha látványosan hülyének nézik őket.

kokoro 2013.06.03. 13:19:11

Angliából rendeltem 45 euró feletti értékű árut, meglepődtem hogy a tracking infó szerint a csomag Kínából jött (sehol nem tüntette fel az eladó)

A kínaiak nem szórakoztak gift felirattal (régóta tudják ők is hogy senkit nem hat meg) hanem egyszerűen ráírták a csomagra hogy az értéke tizen akármennyi dollár. A dhl vámkezelte és hozta el nem volt plusz költségem.

"Kiadható - Elhanyagolható értékű áru vámmentesen szabad forgalomba bocsájtva 918/83... cikk alapján."

FStyle 2013.06.07. 11:26:05

Hasznos írás, köszönöm a blogírónak!

Annyit még hozzá, hogy EMS, vagy sima posta esetén ha vámon akadt a küldeményed, akkor érdemes a posta.hu -n lévő nyomkövetőt használni, mert részletesebb információkat ad, mint mondjuk az USPS tracking oldala.

posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes

free1111 2014.01.26. 19:42:14

Ha kifizetem az áfát és a cégem elszámolhatja, akkor visszaigényelhetem?

Mike36 2014.03.07. 11:23:29

Azért az furcsállom, hogy könyvre van vám és áfa az usa-ból, mivel az kulturáis termék és vámmentes. Legalábbis 10 éve még az volt.

Mike36 2014.03.07. 11:36:45

Nincs olyan szolgáltatás, hogy mondjuk hollandiában vámkezelik a usa-ból érkezett cuccodat, aztán továbbküldik?

Hirdetés

Kocka informatika. Megosztani valód van? Írj emailt, küldj érdekes dolgokat, spamet is várunk! :) email: kockablog@gmail.com

Címkék

101 (17) 7 (5) 8 (11) 8.1 (5) adatvédelem (9) adobe (10) adóbevallás (5) adsense (31) adwords (11) alkalmazás (53) amazon (16) analytics (13) android (91) apeh (14) app (15) apple (51) asus (5) baja ferenc (17) bank (14) bankkártya (5) billentyűzet (8) bithumen (5) biztonság (21) blackberry (6) blog (23) bloghu (8) böngésző (20) brand (8) captcha (10) chat (6) chrome (46) cib (8) css (5) design (10) digg (5) divat (14) docs (26) domain (26) doodle (5) dr dedinszky ferenc (5) ebay (35) elektronikus ügyintézés (6) elnökválasztás (11) email (16) ennyike (7) érdekesség (170) excel (5) e kormányzat (10) facebook (125) fényképezés (5) firefox (20) flash (7) flickr (19) fotó (5) freemail (12) galaxy (30) geek (44) gmail (87) goldenblog (5) Google (10) google (622) google apps (5) google maps (7) grafika (7) hack (16) hacker (8) halloween (5) hálózat (6) hardware (11) hasznos (5) hiba (10) hitelkártya (5) hogyan (25) hotmail (6) howto (6) hp (6) htc (10) humor (143) ibm (16) igoogle (6) index (5) index.hu (7) infografika (16) informatika (7) ingyen (12) instagram (10) internet (256) ios (5) ipad (29) iphone (61) iphone 4 (5) iwiw (21) japán (5) játék (42) java (6) jelszó (7) kacat (7) kép (16) keresés (12) kereső (40) kickstarter (6) kindle (6) kocka (14) könyv (8) könyvolvasó (7) kopint datorg (8) kormányzat (5) kormányzati portál (32) közösségi (8) közösségi háló (7) központi rendszer (9) labs (5) laptop (8) lhc (5) like (5) link (159) linux (41) logo (8) loolek (96) lumia (7) mac (7) magyar (19) magyarország (14) magyarorszag.hu (14) magyarország.hu (39) mail (5) mailbox (8) mailbox.hu (5) maps (121) marketing (24) máv (7) microsoft (124) mini (5) mobil (53) mobile (6) mobilinternet (7) motorola (5) mozi (5) msn (8) múlt (9) myspace (18) mysql (7) nasa (6) nemzeti digitális közmű (10) network (6) nexus (12) nokia (17) Nokia (6) office (9) offline (5) okostelefon (11) olimpia (10) olvasói levél (5) opensocial (7) opera (13) otp (5) paypal (17) pdf (6) photoshop (13) php (5) play (6) plus (5) politika (7) posta (6) programozás (13) reader (13) reklám (37) retro (13) router (8) röviden (6) rss (8) rtl klub (5) sablon (5) sajtóközlemény (22) samsung (49) Samsung (12) SAP (12) search (10) skype (6) sms (13) social (8) sony (8) spam (35) statisztika (71) steindani (88) steve (6) streetview (57) support (5) surface (7) számítógép (7) szavazás (10) t-mobile (5) tab (6) tablet (25) tárhely (7) telefon (34) telenor (13) Telenor (5) térkép (5) teszt (37) tok (7) torrent (18) touch (5) translate (6) tűzfal (7) tv2 (8) twitter (53) t mobile (16) ügyfélkapu (63) ügyfélkapu 2 (23) vélemény (81) vicc (14) videó (24) video (9) világválság (8) vírus (9) vista (7) vodafone (12) wave (5) web (13) webmasters (5) wifi (8) wikipedia (11) win8 (11) windows (48) wordpress (7) yahoo (63) youtube (51) zene (20)

Stat

 Google PageRank module - CamelPark SEO centrum

Blogajánló